Iaşi: Consilierii judeţeni PSD boicotează din nou şedinţa CJ. Adomniţei îi acuză că sunt distructivi

Iaşi: Consilierii judeţeni PSD boicotează din nou şedinţa CJ. Adomniţei îi acuză că sunt distructivi

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, susţine că PSD se comportă "agresiv şi distructiv” în CJ, după ce consilierii social-democraţi au boicotat din nou, luni, şedinţa extraordinară de consiliu convocată de Adomniţei, iar în schimb au convocat ei o şedinţă, pentru după-amiază.

Cristian Adomniţei (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a convocat pentru luni dimineaţă o şedinţă extraordinară de consiliu, pentru discutarea proiectelor care nu au fost dezbătute la întrunirea de săptămâna trecută, la care consilierii PSD au părăsit sala de plen, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şedinţa CJ de luni dimineaţă nu s-a putut ţine însă, din lipsă de cvorum, reprezentanţii PSD, PPDD şi cei care îl susţin pe Tăriceanu boicotând reuniunea.

În schimb, consilierii PSD au convocat o altă şedinţă extraordinară, pentru luni după-amiază.

Preşedintele CJ Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, susţine, într-un comunicat de presă, că "blocajul PSD a intrat într-o nouă etapă, foarte agresivă şi distructivă la adresa Iaşiului".

"Constat că blocajul PSD în Consiliul Judeţean intră într-o nouă etapă, foarte agresivă şi distructivă la adresa Iaşiului. Cu aceeaşi tristeţe, trebuie să mai remarc faptul că lucruri foarte importante pentru judeţ, precum rectificarea bugetară de la aeroport sau alocarea sumelor privind cotele defalcate din TVA pentru comune, sunt tratate cu acelaşi dispreţ de către PSD”, afirmă Cristian Adomniţei.

Potrivit lui Adomniţei, consilierii PSD au convocat intenţionat şedinţa de consiliu pentru luni după-amiază, ştiind că el ar putea lipsi, întrucât trebuie să plece în Polonia la un forum economic-administrativ.

Joia trecută, reprezentanţii PSD, care deţin majoritatea în Consiliul Judeţean Iaşi, au părăsit sala de şedinţă, acuzând atitudinea "nedemocratică” a preşedintelui CJ Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei. De altfel, şedinţa de joi a Consiliului Judeţean Iaşi a fost una extrem de tensionată, consilierii PSD, alături de cei ai PPDD, respingând mai multe proiecte de hotărâre propuse de Cristian Adomniţei.

Discuţiile cele mai aprinse au vizat proiectul de hotărâre care se referea la numirea unui nou şef la Serviciul Public Judeţean de Pază şi Protecţie, după ce la această instituţie a fost organizat un concurs.
În momentul în care Cristian Adomniţei le-a atras atenţia consilierilor PSD şi PPDD că respingerea propunerii reprezintă un abuz şi că toţi consilierii care se opun ar putea răspunde penal pentru acest lucru, reprezentanţii PSD şi PPDD au părăsit sala de şedinţe. Întrucât nu mai exista cvorum pentru desfăşurarea şedinţei, Adomniţei a decis suspendarea lucrărilor, urmând ca proiectele restante să fie discutate într-o altă reuniune a plenului CJ.

Liderul consilierilor judeţeni PSD, Cristian Stanciu, afirma că ieşirea din sală a consilierilor social-democraţi reprezintă un semnal de alarmă privind atitudinea nedemocratică a preşedintelui CJ, Cristian Adomniţei.

"El (Adomniţei - n.r.) foloseşte tot felul de tertipuri. Nu are majoritate în consiliu, dar exercită presiuni în şedinţă, iar noi nu acceptăm aşa ceva”, declara social-democratul Cristian Stanciu.

PSD deţine majoritatea în Consiliul Judeţean, alături de PPDD şi de patru consilieri PNL care susţin că se vor alătura partidului lui Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

2 Medic român în Suedia / Am ajuns să invidiez România

3 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

4 Așa o fi?

5 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …