Iohannis către Ponta: În ziua când vă lansaţi candidatura, elevii din clasele I şi II nu au manuale

Iohannis către Ponta: În ziua când vă lansaţi candidatura, elevii din clasele I şi II nu au manuale

Liderul PNL, Klaus Iohannis, i-a trimis, vineri, o scrisoare deschisă lui Victor Ponta în care îl acuză de ”cinism şi lipsă de respect faţă de milioanele de dascăli, părinţi, copii”, în condiţiile în care, în ziua în care acesta îşi lansează candidatura, elevii din clasele I şi II nu au manuale.

Klaus Iohannis arată că şcoala românească are nevoie de atenţia şi respectul tuturor celor aflaţi la conducerea ţării, miniştri, parlamentari, oameni şi partide politice.

”Dumneavoastră, în dubla calitate de premier şi de lider al principalului partid de guvernământ, sunteţi cel care, prin măsurile, politicile şi gesturile publice pe care le faceţi, ar trebui să daţi dovada preocupării faţă de situaţia gravă din educaţie. Din păcate, nu numai că nu vă preocupă aceste aspecte, dar daţi dovadă de cinism şi lipsă de respect faţă de milioanele de dascăli, părinţi, copii. Astăzi, când dumneavoastră vă lansaţi cu fast candidatura în Congresul PSD de la Alba Iulia, elevii din clasele primare I şi II au rămas fără manuale, cu doar trei zile înainte de începerea noului an şcolar”, precizează liderul PNL.

Iohannis aminteşte şi de un alt moment în care ”premierul a ignorat problemele cetăţenilor pentru a se dedica evenimentelor de partid”.

”Pe 29 iulie, v-aţi lansat candidatura la Craiova, deşi Oltenia şi alte regiuni ale ţării se aflau sub cod roşu de inundaţii. Drama oamenilor care îşi pierdeau gospodăriile şi, uneori, chiar vieţile, nu v-a sensibilizat nici măcar atât cât să anulaţi un eveniment de partid faraonic şi sfidător. În condiţiile amintite, mă întreb în mod legitim: Dacă nu vă pasă de vieţile, gospodăriile, şcolile oamenilor, cum vreţi să conduceţi statul român? Dacă nu vă pasă de copii, cum îi respectaţi pe părinţi? Ce vă sensibilizează, cu adevărat, domnule prim-ministru?”, adaugă, în scrisoarea deschisă, preşedintele PNL.

El continuă: ”Ştiu că nu veţi găsi răgazul de a răspunde cu argumente reale la problemele din educaţie sesizate prin această scrisoare deschisă. Sper, însă, să o faceţi cu ocazia dezbaterilor pe tema moţiunii simple pe tema educaţiei pe care parlamentarii ACL o vor depune în Parlament”.

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru , a declarat joi, tot pentru MEDIAFAX, că lipsa noilor manuale pentru clasele I şi a II-a nu este o situaţie plăcută, iar elevii nu pot învăţa după manuale vechi, dar programa nouă va fi respectată şi în primele zile se va face recapitulare.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis, miercuri, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea manualelor şcolare, după ce trei contestaţii au fost admise, şase admise în parte şi două respinse.

Preşedintele CNSC, Bogdan Lehel Lorand, a explicat că au fost primite 11 contestaţii privind licitaţiile pentru manualele de clasa I şi a II-a, iar din acestea trei s-au admis, două au fost respinse fără interee şi şase, admise în parte.

"În acest context, s-a dispus continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor în zece zile", a spus preşedintele CNSC.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front