Ion Cristoiu: Adevărurile Statului mafiot

Ion Cristoiu: Adevărurile Statului mafiot

Despre ,,Adevărurile Statului mafiot'' scrie Ion Cristoiu pe blogul său. Elena Udrea o denunță pe Codruța Kovesi pentru legăturile cu Traian Berbeceanu. Drept răspuns, Codruța Kovesi îi trîntește încă trei dosare penale și încă o arestare preventivă, consideră experimentatul jurnalist.
Ion Cristoiu se referă la documentul publicat de Comisarul.ro dar şi de alte publicaţii independente. Copia plângerii făcute de Elena Udrea la DNA. Şi despre care instituţia anticorupţie a spus că nu este valabilă deoarece n-a întrunit cerinţele legale de înregistrare.

Iată textul lui Ion Cristoiu

,,Am citit cu mare atenție Documentul, pentru a vedea și dacă sunt lucruri noi față de Spovedanii și față de Jurnal.
Da, sunt lucruri noi!
Printre altele (despre care voi scrie), Elena Udrea dezvăluie și implicarea Codruței Kovesi în Scandalul Traian Berbeceanu.

Abia acum mi-a căzut fisa.
La vremea respectivă am fost surprins de două ciudățenii:

Anchetat de DIICOT, Traian Berbeceanu e apărat brusc de DNA, care deschide o anchetă împotriva procurorului DIICOT răspunzător de caz!!!
Presa dependentă de DNA a purces imediat la idealizarea Comisarului, prezentat ca un fel de Incoruptibil al României mafiote.
Habar n-aveam de adevărul în cazul Traian Berbeceanu.
Nu puteam însă să nu remarc aberația care a fost intervenția altei Structuri de forță într-o anchetă desfășurată de DIICOT. Impresia de instituții care se răfuiesc arestîndu-și oamenii reciproc nu putea fi înlăturată.

Ce scrie Elena Udrea în Denunț?
Despre intervenția Codruței Kovesi în apărarea lui Traian Berbeceanu:
„Tot între Bica și Kovesi a mai fost un scandal. Bica l-a anchetat și reținut pe Berbeceanu. Acesta se pare era un apropiat de Kovesi. (Inițial, Elena Udrea a scris foarte apropiat. Tăierea lui foarte ține nu numai de gramatică, dar și de denunțul calomnios. Se înțelegea că cei doi erau apropiați mai mult decît trebuie din punct de vedere oficial n. n.). Bica mi-a spus că a găsit poze cu Berbeceanu și Kovesi într-un laptop (calculator) al acestuia. Kovesi a început cercetarea  celor care luaseră decizia de  a cere arest preventiv pentru Berbeceanu, Bica a aflat că la audierea procurorului DIICOT care instrumentase cazul, fusese întrebat despre ea (Elena Udrea scrie, de ea, sensul e însă cel de despre ea n.n.), în sensul în care se încerca acuzarea ei, ca  cea care dispusese acțiunea de la Alba. I s-a părut evident că este o încercare de a fi acuzată și a mers la SRI și la Președinție să le spună că hărțuirea ei este comandă și că este periculos să înceapă o vendetă și o luptă  între ea  și Kovesi, între DIICOT și DNA. Codruța Kovesi a negat c-au fost puse întrebări legate de ea (de Bica n.n) în ancheta împotriva  procurorului  DIICOT. Bica i-a cerut înregistrarea audierii. I-a promis în fața președintelui (Traian Băsescu n.n) că i-o va trimite. Nu i-a trimis-o niciodată.”

Aceste lucruri le-a scris Elena Udrea în denunțul adresat procuroarei Mihaela Moraru.

Sinucigașă și Elena Udrea asta!
S-o denunți la DNA pe șefa DNA!
Denunțul a ajuns la Codruța Kovesi.
Urmarea?

Denunțul a fost respins de DNA (cum să declanșezi o anchetă în care una dintre suspecte e chiar șefa DNA?).
Elena Udrea s-a mai pricopsit cu trei dosare făcute de DNA, condusă de Codruța Kovesi, și o cerere de arestare preventivă.
Știți ce mă uluiește în acest Scandal?
Tupeul Codruței Kovesi!
Ca șefă a DNA, Codruța Kovesi e obligată să țină cont de imaginea DNA de imparțialitate în lupta împotriva corupției. Orice instituție de forță, chiar și Securitatea, se gîndește să facă în așa fel încît să nu pută cînd vine vorba de un abuz.

Ei și ce dacă pute a răfuială personală năpustirea DNA asupra Elenei Udrea?
Stăpînă temporară a cătușelor (pînă cînd un alt stăpîn i le va pune și ei!), Codruței Kovesi i se rupe de opinia publică.

N.B: După apariția denunțului făcut de Elena Udrea, sunt întrebat de ce nu public și eu Jurnalul Elenei Udrea. Răspund:
Pentru că mi-a fost dat să-l citesc și nu să-l public.
Dacă Elena Udrea vrea să-l public, și va putea să-mi transmită de acolo, de sub dosarele cu care ține s-o îngroape Codruța Kovesi, să-mi dea semn. Pînă atunci, jurnalist corect, îi respect voința, împotriva tentațiilor de a da o lovitură de presă.''


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

4 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

5 Un adevăr crunt din Ucraina...