JIGODIE, îţi VINE VALUL!/VINERI, PROTESTE în Bucureşti şi 9 MARI oraşe

JIGODIE, îţi VINE VALUL!/VINERI, PROTESTE în Bucureşti şi 9 MARI oraşe

Proteste fata folosirea imunitatii parlamentare "ca paravan pentru infractori" au fost anuntate pe Facebook pentru vineri in 10 orase din tara. "Dan Sova a ramas cu imunitate! Parlamentarii continua sa isi bata joc de popor si de justitie, ignorand mesajul transmis in noiembrie de strada. E timpul sa le reamintim de ce am iesit in noiembrie", este mesajul care anunta mitingul din Bucuresti. Miscarile de protest anuntate pentru vineri in Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Oradea, Sibiu, Timisoara si Targu-Mures vin dupa ce in jur de 150 de persoane au protestat ieri seara in Piata Universitatii din Bucuresti.

Amintim ca blocarea de catre Senat a cererii procurorilor DNA de avizare a retinerii si arestarii lui Dan Sova a generat miercuri, 25 martie 2015, un val de proteste in mediul online, iar aproximativ 150 de persoane s-au strans miercuri seara in Piata Universitatii din Bucuresti si au scandat "Nu se mai poate, vrem anticipate" sau "Dan S-o va lua". Presedintele Klaus Iohannis a reactionat printr-un mesaj postat pe Facebook in care a spus ca "Parlamentul a blocat din nou o cerere a justitiei". Reactia presedintelui a fost sub asteptarile protestatarilor, iar scrisoarea adresata lui Iohannis de catre un roman din Italia a atras rapid aprecierea online, scrie Adevarul.

"Militam pentru mentinerea imunitatii doar pentru declaratii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem vineri la ora 18 in Piata Universitatii din Bucuresti! Precum si Duminica", este mesajul postat pe pagina de Facebook "Vineri - Bucuresti - impotriva IMUNITATII parlamentare - actiune de protest".

Organizatorii au anuntat ca Dan Sova a ramas cu imunitate si ca "parlamentarii continua sa isi bata joc de popor si de justitie, ignorand mesajul transmis in noiembrie de strada. E timpul sa le reamintim de ce am iesit in noiembrie!". De asemenea, acestia precizeaza ca "daca vor fi prezenti anumiti oameni politici sau lideri de opinie, ii rugam sa precizeze faptul ca sunt acolo doar ca simpli participanti, la fel ca toata lumea".

Protestatarii anunta ca mitinguri vor avea loc astazi in Pitesti si vineri in alte 9 orase: Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Oradea, Sibiu, Timisoara si Targu-Mures.

Protest anuntat pentru vineri la Bacau: "Militam pentru mentinerea imunitatii doar pentru declaratii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem vineri la ora 18 in Piata Tricolorului din Bacau!"

Protest anuntat pentru vineri in Brasov: "Parlamentul actual face in continuare scut impotriva membrilor sai suspecti si anchetati pentru fapte de coruptie, asigurandu-le acestora imunitatea. Cerem dizolvarea de urgenta a parlamentului si organizarea de alegeri anticipate. Consideram ca imunitatea parlamentara poate fi acordata doar pentru declaratii si actiuni politice, nu si pentru alte fapte".

Protest anuntat pentru vineri la Cluj-Napoca: "Militam pentru mentinerea imunitatii doar pentru declaratii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem vineri la ora 18 in Piata Unirii din Cluj!"

Protest anuntat pentru vineri la Constanta: "Ne vedem vineri la ora 18:00 in fata Prefecturii din Constanta!"

Protest anuntat pentru vineri la Iasi: "Ieseanule te-ai saturat de infractori si de aparatorii lor, care si-au gasit adapost, chiar in Parlamentul Romaniei, institutie fundamentala a democratiei, pe care au compromis-o grav, transformand-o in 'pestera de talhari'? Dupa 'martea neagra', din decembrie 2013 a urmat 'miercurea rusinii' in martie 2015! Ieseanule intreaba-ti senatorul, cum a votat in cazul Sova dar si in cazul Vosganianl! Daca nu-ti raspunde sau raspunsul sau este nesatisfacator ai nu numai dreptul ci si datoria de a-l trimite acasa sau chiar in puscarie! Aceasta tara nu poate fi condusa de infractori si de protectorii lor! Aminteste-ti cuvinteleiesenului nostru, Pastorel Teodoreanu: Din Banat pana la Iasi Se resimte lipsa sarii,Fiindca cei mai multi ocnasi Au ajuns la carma tarii. Parlamentul Romaniei s-a transformat, datorita parlamentarilor romani, alesi in 2012, in 'Parlamentul Rusinii Nationale'! Ieseanule esti multumit de parlamentarul tau, crezi ca te reprezinta si crezi ca-ti apara interesele? Crezi ca institutia 'imunitatii parlamentare' este utilizata corect de catre parlamentarul tau? Daca raspunsul este 'NU', la una din aceste intrebari, te asteptam vineri, 27 martie, orele 18:00 pe Esplanada, din fata Palatului Culturii".

Protest anuntat pentru vineri in Oradea: "Protest impotriva IMUNITATII parlamentare, ORADEA Piata Ferdinand, vineri, ora 18:00 PM"

Protest anuntat pentru pentru joi la Pitesti: "In semn de solidaritate cu protestele organizate astazi in alte orase din tara ne adunam maine, la orele 18.00, in Piata Primariei din Pitesti, pentru a face auzita si vocea noastra impotriva imunitatii parlamentarilor si a deciziei senatorilor de a-l scapa pe social-democratul Dan Sova de arest!"

Protest anuntat pentru vineri la Sibiu: "Parlamentarii continua sa isi bata joc de popor si de justitie, ignorand mesajul transmis in noiembrie de strada. E timpul sa le reamintim de ce am iesit in noiembrie!"

Protest anuntat pentru vineri in Timisoara: "Decizia Senatului de respingere a cererii DNA pentru incuviintarea arestarii preventive a lui Dan Sova i-a revoltat pe multi romani, dar si pe cei de la PNL care vor sa atace la Curtea Constitutionala decizia Senatului. Pana cand se pronunta Curtea, in mai multe orase din Romania au inceput sa se organizeze proteste, declansate de "nevinovatia" lui Dan Sova. Militam pentru mentinerea imunitatii doar pentru declaratii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori!"

Protest anuntat pentru vineri la Targu-Mures: "Ne vedem vineri la ora 18 in Piata Trandafirilor din Targu Mures!"






Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa