KOVESI îl acuză pe procurorul general Tiberiu Niţu de SABOTAJ/Declaraţii INCENDIARE/VIDEO

KOVESI îl acuză pe procurorul general Tiberiu Niţu de SABOTAJ/Declaraţii INCENDIARE/VIDEO

Procurorul-şef DNA, Codruţa Kovesi, îl acuză pe procurorul general Tiberiu Niţu că a sabotat procedurile de stabilire a bugetului instituţiei pe care o conduce. Afirmaţiile şefei DNA sunt de-a dreptul incendiare. Şi ele arată că ceva necurat a fost la mijloc în acest caz. Mai mult decât atât, Kovesi a mărturisit la B1 TV că joi a încercat să ia legătura cu Tiberiu Niţu şi nu a reuşit.

”Am făcut demersuri în ultimele două luni pentru a participa la formula finală a proiectului de buget. Am făcut demersuri scrise către conducerea ministerului Public, ministerul Justiției și ministerul Finanțelor. Nu am primit niciun răspuns scris. Astăzi când s-a afișat proiectul de buget am urmărit să vedem care este suma alocată DNA, pentru a vedea dacă propunerea noastră a fost însușită sau nu. Nu am regăsit o filă distinctă pentru DNA am sunat la cele trei instituții și nu am primit nicio explicație. Apoi am ieșit cu poziția oficială afișată pe site. După ce am dat comunicatul de presă și am mers la întâlnirea cu ministrul Bugetului am primit un răspuns de la ministerului Public, de unde rezultă că bugetul DNA a fost diminuat. Bugetul era undeva în jurul sumei de 20 de milioane de euro.”, a explicat Kovesi.

Procurorul șef al DNA a precizat și că niciun reprezentant al instituției nu a fost chemat la discuțiile purtate la ministerul Finanțelor, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori.

”A fost o discuție informală în urmă cu vreo două săptămâni în care ni s-a transmis că ministerul Finațelor a cerut să fie redusă limita pentru buget cu 20% și urmează să se reducă bugetul cu 20%. Față de anii anteriori, când de fiecare dată DNA era chemată la discuțiile de la ministerul Finanțelor, în acest an nu am fost invitați la discuții, toate discuțiile s-au purtat de către conducerea ministerului Public. Mai mult, la orice propunere înaintată ministerului Finanțelor nu am fost consultați cu privire la sumele care ar trebui tăiate sau adăugate în bugetul nostru.”, a explicat procurorul șef al DNA.

”În momentul în care procurorul general sau ministrul Finanțelor îţi spune că trebuie să reduci bugetul până la o anumită limită, conducătorul instituție trebuie să decidă de unde reduce cheltuielile. În ultimii 8 ani nu a mai existat această situație. Când eram procuror general, niciodată nu am intervenit peste bugetul DNA. La discuții intotdeauna era prezent un reprezentant al DNA. Este prima data când procurorul general sau altcineva din conducerea ministerului Public intervine asupra bugetului nostru fără ca noi să fim consultați. Nu am reușit să iau legătura astăzi cu domnul Tiberiu Nițu”, a completat Laura Codruța Kovesi.

Întrebată dacă în acest moment există promisiuni din partea ministrului Bugetului că până la urmă problema se va rezolva și DNA va primi bugetul dorit, Kovesi a răspuns că există o promisiune verbala ferma și una scrisă.

”Noi nu dorim ca bugetul celorlate structuri de Parchet să fie reduse, pentru ca DNA să primească bani în plus, așa cum se încearcă acum. Noi vrem ca DNA să primească bani direct din buget, în fila distinctă de buget, pentru ca bugetul celorlalte structuri să nu fie afectate.”, a mai spus Kovesi.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Cum a eliminat o capră din Ucraina 40 de soldați ruși

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie