Lista completă cu motivele pentru care să votați Klaus IOHANNIS

Lista completă cu motivele pentru care să votați Klaus IOHANNIS

1. Sibienii l-au ales de n ori cu majoritate covârșitoare de voturi. Oamenii ăia nu l-au votat de cretini, un motiv există. Și nu cred că stă în 2 litri de ulei.

2. Este diferit. Nu vorbește și nu se poartă ca Băsescu, ca Iliescu sau ca Ponta. Avem șansa, poate pentru prima oară în istoria postdecembristă, să facem cu adevărat o schimbare. Nu știu dacă bună sau rea. Dar nu văd de ce n-am încerca măcar. Alternativa o cunoaștem deja.

3. E sincer. Iohannis nu și-a ascuns averile prin conturile rudelor, mătușelor sau a prietenilor. Cele 6 case declarate cinstit sunt preferabile unor 43.000 de hectare de pădure de care să aflăm ulterior.

4. În calitate de președinte poate oferi României o imagine impecabilă peste hotare. Ceea ce contracandidatul său a compromis iremediabil prin declarații, prestație și celebrul scandal de plagiat, care dacă pe români îi lasă rece, prin afară n-a scăpat nesemnalat prin nici o publicație de prestigiu.

5. Nu a beneficiat de o campanie electorală obscenă. Fără milioane de bannere prin fiecare sătuc din țară, fără fluturași pentru pensionari, fără prezență în media 24/7, fără o Biserică slugarnică, fără SMS-uri, fără un aparat de partid mai bine pus la punct decât fosta Securitate, Iohannis pornește cu șansa a doua și pentru asta are simpatia, respectul și votul meu.

--

Restul - cu echipa de corupți din spate, cu prestația de la TV, cu competențele, astea sunt discutabile și fanaticii celor două tabere vor găsi argumente de ambele părți. Pentru că, din păcate, asta este moștenirea cea mai importantă pe care ne-o lasă după 10 ani de zile Traian Băsescu. O presă aservită și părtinitoare. Oameni învrăjbiți. O țară divizată, mai divizată ca niciodată, pe canale TV în cadrul familiilor, o țară în care totul trebuie să fie alb și negru, în care toți sunt fie pitici, băsiști și chiori, fie plagiatori, comuniști și securiști.

Mi-ar plăcea să mă trezesc ca dintr-un vis urât și să regăsesc alături oameni care gândesc din nou normal, care înțeleg unde începe politica și unde se termină și care sunt capabili să analizeze lucrurile singuri, la rece, fără stereotipuri, fără idei preconcepute și fără influențe.

Până atunci, o să merg duminică și o să votez Iohannis, pentru că persoana lui se apropie cel mai mult de România pe care am pierdut-o.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia