LIVE TEXT/Ce DECLARAȚII au FĂCUT Oprea, Ponta, Ghiță, Gorghiu și Dragnea

LIVE TEXT/Ce DECLARAȚII au FĂCUT Oprea, Ponta, Ghiță, Gorghiu și Dragnea

Miercuri seară au fost toți șobolanii la TV. Alina Gorghiu și Liviu Dragnea au fost cei mai normali. La cât de normali pot fi niște politicieni din România. Dar n-au fost excesiv de nesimțiți. Cum a fost, de pildă, penalul fugit la turcaleți. Care i-a plâns de milă lui Ghiță. Și a bătut câmpii de ziceai că este pe narghilea cu iarbă. Ghiță, copilul de aur al SRI, și-a plâns de milă. La început ca Lenuța. Apoi, dovadă că nu este așa de deștept nici cum este creditat, nici măcar de nivelul mândrei din Pleșcoi. S-a văzut lângă cine și-a petrecut timpul fiecare. Pentru că Ghiță a luat-o pe arătură la final. Și va fi bătut la funduleț de Coldea.

A fost și Oprea la TV. Și?

                                    ---------------------

Seară plină pe TV. Toate pațachinele penale, dar nu numai, vor fi în direct, în această seară, pe TV.

Gabriel Oprea, zis Interesul Național apare la Antena 3 (ora 21.30), Prințul Morților, Liviu Dragnea, va fi la TVR 1 (21.00), Penalul, Victor Ponta, va intra prin telefon la SECHESTRU TV, România TV (22.00), iar Saltelista, Alina Gorghiu, merge la Realitatea TV (21.00).

De la ora 21:00, Sebastian Ghiță, fiul rătăcitor al SRI, sacrificat azi, va intra în direct la B1 TV.

Declaratiile lui Victor Ponta la SECHESTRAREA TV:

Imi pare foarte rau ca din cauza situatiei de sanatate nu am putut sa fiu astazi la Camera Deputatilor, unde s-a aprobat Codul Fiscal, este cel mai important eveniment al anului 2015

Cu siguranta delegarea pentru dl Oprea este, din punct de vedere legal, de 45 de zile. Doctorii mi-a recomandat 28 de zile, dar daca nu apare nimic neprevazut la evolutia mea, voi veni mult mai repede, saptamana viitoare

(Despre desemnarea lui MRU la sefia SIE) Nu m-a consultat absolut nimeni, nici pe mine, nici pe colegii din PSD. Dl Iohannis nu si-a mai tinut cuvantul, ca ne va consulta

Din ceea ce am discutat cu colegii, nimeni din PSD nu sustine numirea lui Ungureanu. Dar luni ei vor avea un BPN si vor avea o pozitie oficiala (privind votul in Parlament pentru numirea lui MRU la SIE)

Tinand cont de modul necinsitit in care s-a facut aceasta propunere, eu ca deputat voi vota contra

(Despre faptul ca Gabriel Oprea a declarat ca va sustine propunerea sefului statului) Eu am vorbit cu dl Oprea putin mai devreme, am vorbit in fiecare zi, acordul (dintre PSD si UNPR) se refera la guvernare, lucruri legate de sefia SIE, SRI nu au intrat in acord si fiecare partid are propria independenta

Presedintele Iohannis ne-a spus ca nu va face o nominalizare la SIE fara sa ne consulte, ne-a placalit, nu ne-a consultat

Nu poate sa faca nimeni presiuni sa-mi dau demisia, sigur ca s-au facut, dar stiu unde am fost numit, numai cei care m-au ales pot sa-mi ceara demisia

Declarații Ghiță la B1 TV

*Procurorul care imi ancheteaza dosarul a inserat dupa stenograma unei discutii care a avut loc dupa intre Ponta si conducerea primariei Ploiesti

*Acesti procurori asculta politicieni, preiau informatii si cred ca intervin in jocul politic. Asa s-a intamplat si in procesul supendarii presedintelui Basescu

*Raspunzand intrebarii lui Ion Cristoiu, Ghita spune ca va scoate dovezi care sa ateste cati politicieni au fost interceptati pe mandate de siguranta nationala si cati au fost ascultati pe mandatele emise de procurori. Unele din aceste interceptari din timpul campaniilor electorale au fost folosite politic. Voi cere in Parlament verificarea acestor interceptari si va veti convinge.

*Ghita respinge argumentatia procurorilor care sustin ca aceste inregistrari nu sunt politice ci vizau contracte comerciale dubioase.

*Presat de Ion Cristoiu sa-si asume afirmatia ca SRI ar fi facut inregistrari ilegale care au fost folosite in campania electorala in favoarea unuia sau altuia dintre candidati, Sebastian Ghita schimba usor placa si spune ca nu crede ca inregistrarile SRI ar fi fost facute ilegal "ci legal, dar ca este posibil ca aceste inregistrari sa fi fost folosite politic".

*Eu am senzatia ca train niste vremuri in care suntem abuzati. Mereu trebuie sa fie minim 3 oameni care sa fie aratati cu degetul ca au facut un grup organizat. Ori, eu nu pot sa cred ca un om ca mine sau un om ca domnul Hertanu, care merg la ANAF si-si declara firma, au contabilitate...nu pot constitui grup infractional.

Procurorul nu mi-a deschis niciun alt dosar. Traim cu totii intr-o varza "a la Cluj", cu soacra lui Moisescu, cu Hertanu, cu sute de firme... Eu nu stiu de ce sunt acuzat azi.

Despre relatia cu Pantea: Ghita continua sa sustina ca nu s-a intalnit cu el

Nu m-am intalnit niciodata cu acest om desi am vrut sa ma intalnesc cu el dar nu am ajuns. Am vorbit la telefon de 4-5 ori. Nu m-am intalnit cu el si nici nu am trimis pe altcineva sa se intalneasca cu el.

Acuzatia la adresa mea este ca l-am presat pe acest domn Pantea ca sa-i dea un contract domnului Hertanu. Eu nu-i cunosteam pe niciunul la acel moment. Nu poti sa presezi pe cineva daca nici nu te intalnesti cu el.

Inregistrarile din dosar care arata ca mi s-a multumit "pentru ce am facut pentru el" avea legatura cu niste probleme de familie.

Ghita: Procurorii au primit tinte si fabrica probe

Am sa duc in Parlamentul Romaniei probe cu declaratii ale unor oameni de afaceri din Ploiesti care atesta ca procurorul le-a promis tot felul de lucruri numai sa-la atace pe Ghita. Cand acesti aomeni i-au zis ca nu ma cunosc si nu au ce sa declare impotriva mea, procurorul Onea i-a amenintat ca-i tine in arest 30 de zile. 

"Eu am auzit acele inregistrari". Intrebat de moderator cine a facut acele inregsitrari cu procurorul Onea, Ghita a evitat raspunsul sustinand doar ca "el a auzit".

Ghita: Ponta este fortat sa-si dea demisia. Anumiti oameni din Servicii si un grup de procurori ii vor demisia

Cred-si voi duce dovezile procurorului general al Romaniei- ca din cauza ca oameni din serviciile de informatii si anumiti procurori vor ca Ponta sa demisioneze.

Victor Ponta este presat sa demisioneze

Eu am fost amenintat in acest sens in legatura cu Victor Ponta

Familia mea e ingrijorata si se asteapta la ce e mai rau.

Ghita refuza sa spuna insa cine l-a amenintat si daca viata i-a fost amenintata

Cand Victor Ponta va reveni in tara, va trebui sa spuna ceea ce i s-a intamplat, ce a simtit cand procurorii i-au intrat in casa, i-au retinut sora si cumnatul..

Nu poti sa te bazezi pe un denuntator, sa il iei pe un oarecare, sa ii creezi o identitate protejata si sa arestezi oameni.

”Planul nu s-a terminat. Procurori și ofițeri din servicii vor să-l pună într-o situație umilitoare pe Victor Ponta. Vor să-l facă să-și dea singur demisia. E posibil să-l pună sub control judiciar și să-i interzică să intre în clădirea Guvernului.”, a spus Sebastian Ghiță la B1 tv.

Sebastian Ghita, la Romania TV: Planul Opozitiei este sa-l umileasca pe Ponta. Dupa ce Ponta va fi doborat, Iohannis va propune un premier cu guvern minoritar 

Dupa ce a fost prezent in studioul B1 TV, Sebastian Ghita a mers si in studioul Romaniei TV, post pe care il controleaza. "Planul Opozitiei este sa-l umileasca pe Ponta, sa-l ia cu politia de la aeroport si sa-l forteze sa-si dea demisia. Dupa ce Ponta va fi doborat, Iohannis va propune un premier cu guvern minoritar. Graba lor este ca parlamentarii nu vor dori dizolvarea Parlamentului si nu vor vota impotriva pentru a treia oara. Acesta este logica jocului lor", a declarat Ghita la Romania TV.

"Eu nu cred ca toti cei din DNA au o constiinta a raului, dar exista procurori ca domnul Onea care incalca legea. Daca acest om se hotaraste maine ca 100 de oameni nu mai pot merge in Parlamenet, atunci nu-mi pot pune intrebarea ca acest om vrea sa distruga Parlamanetul?!" se intreaba Ghita.

Sebastian Ghita reia acuzatiile la adresa procurorului Onea facute la B1 TV:
"Procurorul Onea a facut presiuni pe anumiti oameni de afaceri din Ploiesti si i-a amenintat". Toti oamenii din platoul emisiunii il asculta atent si-i dau dreptate grav lui Ghita care cere stoparea aceestor "atacuri" ale procurorilor. Niels Schnecker vorbeste chiar despre o lovitura de stat a procurorilor care urmeaza sa fie definitivata in aceasta vara "cand lumea este in vacanta si nu este atenta".
Ghita proclama apocalipsa statului de drept si cere ajutorul societatii civile si a presei pentru a salva democratia.

Declarații Liviu Dragnea la TVR1

”PSD nu trece prin momente fericite. Cât de rapid vom putea situația în partid va trebui tranșată și asta înseamnă 2-3 săptămâni. În sensul în care trebuie să se întoarcă premierul acasă și să discutăm despre situația din Coaliție, cum facem guvernare, cum funcționează partidul și ce ofertă politică avem în continuare.”, a spus Dragnea la TVR în Emisiunea ”Vorbește liber” referindu-se la faptul că în Coaliție unii parteneri au poziții diferite.

”Nu se pune problema”, a spus el când a fost întrebat de o eventuală solicitare de demisie a lui Victor Ponta din fruntea partidului.

”Trebuie să avem o deschisă cu el și să vedem care e calea de urmat. Există o situație în PSD, la nivelul organizațiilor... de dezorientare. Oamenii nu se simt bine cânf liderul nu e în țară, este pus sub acuzare și oamenii vor ca guvernarea trebuie să meargă înainte. Partidul se gândește la alegerile de anul viitor”

Nu e vorba de o teamă. PSD vrea să rămână la guvernare, dar nu în orice condiții. Rămânem ca până acum dacă ne întâlnim și stabilim ceva și mergem înainte. Oamenii vor clarificare rapidă pentru că din toamnă trebue pregătiri pentru locale”, a mai spus el.

”După ce am declarat că PSD nu e de acord cu numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIA l-am sunat pe premier și i-am spus și el a fost de acord cu mine. Nu-l putem vota pe cel care a fost dat jos de noi din funcția de premier pentru că a fost simbolul pdl-ismului. E vorba de încredere. La SRI am fost de acord cu domnul Hellvig pentru că îl cunoșteam, dar aici nu e cazul.”, a spus coordonatorul politic al PSD.

”E o declarație nefericită cea a domnului Oprea. Cred că e doar o greșeală”, a spus Dragnea.

Declarații Gabriel Oprea la Antena3

(Mihai Gadea i se adreseaza cu termenul de premier interimar si il intreaba ce a discutat cu presedintele Klaus Iohannis)

V-as ruga sa imi spuneti domnule general, prim ministru este Victor Ponta, chiar nu vreau sa creez confuzie, este conjunctural

Aceasta perioada, cat va fi, vreau sa fie o perioada tehnica
Sa ne facem datoria, Romania sa fie guvernata exact ca si cum primul ministru Ponta ar fi prezent

Sa ne miscam putin mai repede, briefing imediat dupa sedinta de guvern

Sedinta de guvern a durat azi 30 de minute

Vreau in aceasta perioada mai putina politica si il astept pe premierul Ponta sa revina la guvern

As vrea sa gandim strategic, in acest context complicat de securitate, cu ce se intampla la granita de est

E important pentru securitatea Romaniei, a UE, intarirea securitatii nationale a Romaniei, care apara peste 1100 de km din granita UE

Nu trebuie sa intram intr-o criza politica care ne-ar crea mari probleme de securitate nationala

Romania e un stat sigur care cert genereaza securitate si stabilitate

Sper ca barbatii de stat, premierul Ponta, presedintele Iohannis, ar trebui in primul rand sa se aseze la masa

Interesul strategic al Romaniei e asigurarea stabilitatii

(In cazul unei crize, daca veti avea de ales, cu cine veti merrge, cu Ponta sau cu Iohannis?) Cu Romania, dl Gadea. Proiectul politic UNPR a adus stabilitate politica si economica Romaniei

Ne-am respectat cuvantul dat in fiecare guvernare. Merg total cu Victor Ponta partener la guvernare, Ponta presedintele PSD si premierul Romaniei

Strategia de aparare a Romaniei e una moderna, demna de un stat NATO. Chiar Ponta a spus ca sprijina aceasta strategie

Merg total cu VIctor Ponta si nimeni nu va putea schimba decizia mea si a UNPR legata de aceasta guvernare

Pe de alta parte, in acest context strategic, e normal sa merg pe competentele presedintelui

Despre nominalizarea lui M.R. Ungureanu la SIE

Nu as vrea sa fac politica, strategic nu as vrea sa discut nici persoana, am lucrat cu dl Ungureanu

As vrea sa discut pur strategic. Nici nu am stiut, am aflat si eu pe urma, am anuntat sec, ca principiu de baza, in probleme de securitate, il sprijin pe seful statului, si asta o sa fac

Eu am spus ce o sa fac eu, si vreau sa stiti ca l-am anuntat si pe Victor Ponta
(Cum a reactionat?) Victor Ponta are incredere in mine, stie ca nu o sa il tradez. Pe de alta parte, am anuntat ca il sprijin pe presedintele Iohannis in probleme de securitate, si asta o sa fac

Despre criza din Ucraina si scutul antiracheta

Declarații Alina Gorghiu la Realitatea TV

"MRU a fost la SIE vreo 5 ani de zile, a fost ministru de Externe, nu putem spune ca nu are experienta.

Cred ca dificultatea va fi sa ii convingem pe cei de la PSD sa renunte la mizele mici. (...) Sunt ezitanti, intr-o usoara degringolada.

Avem nevoei de 4 semnaturi de la Camera Deputarilor si de 5 de la Senat pentru a cere convocarea Birourilor Permanente", a spus Gorghiu.

Ea a precizat ca in cazul in care nu va fi reunit plenul celor doua Camere luni, ea nu va ezita sa solicite sesiune extraordinara.

(...) Sunt semnaturi si n-am emotii sa propun sesiune extraordinara. Nu putem sa tratam superficial o tema care este de interes national, si anume numirea sefului la SIE.

Vom avea saptamana viitoare sef la SIE. Opozitia nu are nicio ezitare in a merge inainte si in numirea lui MRU si in schimbarea lui Victor Ponta.

Am avut cateva discutii (n.r. cu Gabriel Oprea). Am avut la inceputul sesiunii parlamentare. Pozitia domniei sale a fost ca sustine Guvernul cat Victor Ponta este premier", a spus Alina Gorghiu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei