Macovei: Ponta ar trebui să fie cercetat pentru obstrucționarea Justiției

Macovei: Ponta ar trebui să fie cercetat pentru obstrucționarea Justiției

Candidatul independent la alegerile prezidențiale Monica Macovei susține că premierul Victor Ponta ar trebui să fie cercetat pentru "obstrucționarea Justiției" privind dosarul Lukoil.

"Ponta ar trebui să fie cercetat pentru obstrucționarea Justiției. Există această infracțiune. De data aceasta mă refer la o infracțiune din Codul penal. Să vedem unde am ajuns și ce se întâmplă cu PSD-ul la putere. (...) Și dacă domnului Nițu nu i-a trecut prin cap sau altui procuror, poate ar trebui acum să se sesizeze din oficiu, să înceapă cercetările pentru Victor Ponta. O să îi trimit și o scrisoare", a declarat Macovei sâmbătă seară, la postul B1 TV.

În opinia sa, declarația premierului privind sechestrul impus pe bunurile companiei Lukoil, ale ambasadorului Federației Ruse și vicepreședintelui Lukoil"sunt legate".

"Au pus sechestru, ceea ce e conform legii. Ponta a intervenit și (...) a fost nemulțumit de acest sechestru. (...) Din păcate, s-a ridicat imediat parțial sechestrul de pe unele bunuri. Sigur că (această situație — n.r.) poate ascunde (alte aspecte — n.r.). Ponta atacă procurorii pentru sechestru, ambasadorul Rusiei intervine în anchetă și le spune să țină seamă de relațiile româno-ruse și vicepreședintele Lukoil spune că dacă nu se ridică tot sechestrul, pleacă. Toate astea sunt legate. În plus, domnul Nițu știm că este prieten vechi cu Ponta și prieten de facultate", a afirmat Macovei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”