Mănescu: Am încredere că Diaconu va fi ales în PE cu voturile PC şi PSD, mă bucur că poate candida

Mănescu: Am încredere că Diaconu va fi ales în PE cu voturile PC şi PSD, mă bucur că poate candida

Ramona Mănescu (PNL) a declarat, miercuri, că se "bucură foarte mult" de faptul că Mircea Diaconu poate candida pentru Parlamentul European, menţionând însă că are încredere că acesta va fi ales în funcţia de europarlamentar cu voturile PC şi PSD.

Ramona Mănescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

"Mă bucur foarte mult pentru Mircea Diaconu şi sper să câştige. (...) O să ia propriile voturi pentru că are suficienţi susţinători, din câte am înţeles PC l-a susţinut foarte tare şi îşi doreşte ca Mircea Diaconu să ajungă în Parlamentul European, Victor Ponta a făcut un apel la votanţii PSD să dea cât mai multe voturi pentru Mircea Diaconu pentru că ei au deja destule şi am încredere că şi voturile PC şi voturile PSD vor fi suficiente ca Mircea Diaconu să intre în Parlamentul European, alături de simpatizanţii săi", a afirmat Ramona Mănescu, unul dintre candidaţii PNL la europarlamentare.

Ea a precizat că hotărârea PNL de a nu-l susţine pe Mircea Diaconu la europarlamentare a fost luată în baza deciziei ÎCCJ, menţionând că singurul motiv a fost legat riscul de a fi contestată lista de candidaţi a liberalilor.

"Am preferat să nu ni se conteste lista (...) Legea nu este atât de clară şi acum a fost interpretată de ANI era în spiritul ei, în sensul că nu mai poate fi ales pentru o demnitate publică, pentru următoarea perioadă, până în 2015. Dacă o interpretăm în spiritul ei, legea aşa spune, dar iată că legea poate fi interpretată şi în litera ei, aşa cum a făcut o altă instanţă astăzi, care a luat hotărârea că poate să candideze", a mai declarat Mănescu.

Ea a precizat că, dacă Mircea Diaconu decide să se întoarcă în PNL, este binevenit.

Mircea Diaconu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, a decis definitiv, miercuri, Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia în sens luată de Tribunalul Capitalei.

Prin decizia de miercuri, Curtea de Apel a respins contestaţiile faţă de hotărârea tribunalului înaintate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi Ministerul Public.

Tribunalul Capitalei a admis, în 5 aprilie, contestaţia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), care, miercuri, a menţinut decizia tribunalului, astfel că Diaconu poate candida, în mai, la europarlamentare.

Mircea Diaconu a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsă candidatura.

El şi-a depus, în 26 martie, la BEC, dosarul de candidatură şi listele de susţinători pentru a intra în alegerile europarlamentare în calitate de candidat independent. Diaconu anunţase în 19 martie că şi-a dat demisia din PNL şi va candida independent la alegerile europarlamentare.

ANI a trimis BEC, tot în 26 martie, o informare în care se arăta că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European.

"Agenţia Naţională de Integritate comunică Biroului Electoral Central faptul că domnul Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European. Considerentele pe care le avem în vedere sunt întemeiate pe următoarele: Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr.3104/2012 prin care a fost respins recursul formulat de domnul Diaconu Mircea; Constituţia României republicată; Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative; Legea nr. 33/2007 - republicată privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European", se arăta în informarea semnată de preşedintele ANI, Horia Georgescu, şi adresată preşedintelui BEC, Florentin Sorin Drăguţ.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

4 Așa o fi?

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei