Mariana Câmpeanu, audiată la DNA în dosarul legat de pensionarea soţului

Mariana Câmpeanu, audiată la DNA în dosarul legat de pensionarea soţului

Fostul ministrul al Muncii, Mariana Câmpeanu este audiată la DNA în ancheta legată de pesionarea soţului său.

Mariana Câmpeanu a demisionat pe 25 februarie din funcţia de ministrul al Muncii după apariţia informaţiilor potrivit cărora şi-a pensionat soţul, acordându-i totodată, în mod discutabil, cel mai înalt grad de invaliditate.

În urmă cu nouă ani, pe vremea când la conducere se afla Mariana Câmpeanu, Casa de Pensii Ilfov i-a acordat soțului acesteia, în condiții controversate, pensie și indemnizație de însoțitor ca urmare a încadrării în gradul I de invaliditate. Ea a fost acuzată că i-a acordat soţului cel mai grav grad de handicap şi pensie de invalid, deşi acesta este sănătos, poate merge ca un om normal. Mai mult el şi-a reînoit permisul de conducere, în urmă cu şase ani.

În 2005, soţul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi obţinut, în aproape două săptămâni, atât pensie de invaliditate pentru gradul întâi de handicap, cât şi indemnizaţie de însoţitor. Iulian Câmpeanu a obţinut indemnizaţia fără a avea un certificat medical foarte clar şi chiar dacă avea domiciliul în Bucureşti.

Indemnizaţia pentru însoţitor, de care soţul ei beneficiază din 2005, pe lângă pensie, se ridică după calculele Centrului de Investigaţii Media, la peste 54.000 de lei (valoarea indemnizaţiei era în 2005 de 310 lei, iar în 2013 de 633 de lei).

Cât despre valoarea pensiei, aceasta a trecut de la suma de aproape 340 de lei, aferentă pensiei de invaliditate acordate în 2005, la suma de aproximativ 930 de lei, de care beneficiază din 2009, de când a trecut la pensia acordată de drept, după ce a ajuns la vârsta de pensionare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...