Mărturii TERIFIANTE ale tinerelor agresate sexual în Germania: „Ţipam, dar nu se opreau.“ „Unele fete au fost fugărite ca nişte vite“

 Mai multe tinere care au fost victime ale agresiunilor sexuale comise în noaptea de Anul Nou la Köln şi la Hamburg de bărbaţi de origine arabă sau nord-africană au vorbit despre clipele de groază pe care le-au trăit.

La Köln, în zona gării centrale, aproximativ o mie de bărbaţi au atacat oamenii care ieşiseră în stradă să sărbătorească intrarea în Noul An sau care treceau prin zonă, zeci de femei fiind agresate sexual şi jefuite, după cum relatează presa germană.

La Hamburg, mai multe femei au fost atacate în zona Reeperbahn, cunoscută pentru viaţa intensă de noapte.

Agresiuni similare au avut loc şi la Stuttgart, relatează presa germană, însă nici pe departe de dimensiunea celor din Köln, care au şocat până şi poliţia.

Tinere cuprinse de disperare

O femeie în vârstă de 28 de ani, care era însoţită de două prietene şi de un bărbat, a povestit pentru publicaţia „Kölner Express“ ce i s-a întâmplat în noaptea de Anul Nou, în jurul orei 0.45. „Când am ieşit din gară, am fost şocaţi de grupul care ne-a întâmpinat“, a relatat Katja L., adăugând că era vorba numai despre bărbaţi din străinătate. Tânara şi-a luat una dintre prietene de mână, iar cealaltă fată s-a ţinut strâns de prietenul ei.

„Alergam prin acest grup de bărbaţi. (...) La un moment dat, am simţit o mână pe fund, apoi pe sâni, după care am fost atinsă peste tot. A fost înfiorător. Deşi ţipam şi încercam să ne apărăm, tipii aştia nu se opreau. Eram disperată şi cred că, pe o distanţă de circa 200 de metri, am fost atinsă de aproape 100 de ori“, a spus victima, adăugând că ei şi prietenelor sale li s-au adresat cuvinte obscene şi au fost numite „târfe“.

„Purtam, spre norocul meu, pantaloni şi un palton. O fustă mi-ar fi fost, probabil, smulsă de pe corp“, a mai spus Katja.

În cele din urmă, tinerele au reuşit să scape de atacatori şi să ajungă la poliţişti, însă nu puteau spune care au fost exact bărbaţii care le-au agresat. Erau prea mulţi.

În stare de şoc

Scene incredibile s-au petrecut şi la Hamburg, notează „Bild“. În zona Reeperbahn, mai multe grupuri formate din cinci până la 15 bărbaţi au fugărit tinere care sărbătoreau Noul An, le-au înjurat, le-au agresat sexual şi le-au jefuit. „Unele fete au fost fugărite ca nişte vite. Faptul că aşa ceva este posibil la Hamburg mă lasă fără cuvinte“, a afirmat o fată în vârstă de 17 ani.

Până acum, poliţia din Köln a înregistrat circa 80 de plângeri, iar la Hamburg au fost depuse cel puţin şase, însă autorităţile spun că multe tinere nu depun plângere pentru că le este ruşine.

O angajată a unui centru din Köln care se ocupă de femeile abuzate sexual a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei „Köln Stadt-Anzeiger“, că, în ciuda experienţei pe care o are, a fost şocată de ceea ce s-a întâmplat în noaptea de Anul Nou. „Lucrez de peste 20 de ani în acest domeniu, dar aşa ceva nu am trăit niciodată“, a afirmat Irmgard Kopetzky, adăugând că de astfel de evenimente a auzit numai la ştiri care vizau cazuri din India sau din ţările nord-africane.

Chiar şi poliţiştii care au mulţi ani de experienţă s-au declarat şocaţi de ceea ce s-a întâmplat la Köln. Un comisar a relatat pentru „Kölner Express“ că imediat după miezul nopţii, la forţele de ordine au venit primele femei în stare de şoc. O tânără de 20 de ani a fost scoasă din mulţime chiar de el. „Ţipa şi plângea. Îi fusese smuls slipul“.

Primarul oraşului Köln, Henriette Reker, a convocat o întâlnire de urgenţă pe tema măsurilor ce trebuie luate ca urmare a evenimentelor ce au avut loc în noaptea de Anul Nou.

Inițial, cu complicitatea presei obediente, autoritățile au negat existența evenimentelor!

Presa puternic controlată de Guvernul german, așanumita Lugenpresse, presa mincinoasă a scris inițial că niciun refugiat nu a participat la atacuri dar în final și respectivii jurnaliști au admis adevărul, sub presiunea martorilor și a materialelor video.

Publicația The New Observer, pe de altă parte, a anunțat atacurile imediat, si a fost primul care a subliniat că făptașii au fost emigranți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Potrivit unui articol publicat în ziarul Kölner Stadt-Anzeiger, mulțimea de atacatori a fost de cel puțin 1.000 de persoane. Amploarea violenței a fost fără precedent, iar polițiștii citați de ziar au declarat că au fost "șocați", și nu au mai experimentat așa ceva înainte.

"Este o crimă de o dimensiune cu totul nouă," a declarat șeful Poliției din Koln, Wolfgang Albers, adăugând că este „intolerabil ca astfel de infracțiuni să apară în mijlocul orașului."

Problema a început când mulțimea de refugiați vorbitori de arabă aflată în fața Gării principale din Köln a aruncat cu dispozitive incendiare, probabil focuri de artificii, în grupuri de germani ce se deplasau pe lângă ei, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

Poliția a fost chemată dar numai aproximativ 150 de ofițeri au fost disponibili la momentul respectiv aceștia fiind copleșiți numeric de refugiații care au tras cu focuri de artificii și în polițiști.

După mai multe ciocniri, aproximativ 1.000 de refugiați s-au îndreptat spre intrarea în gară, unde au avut loc atacurile sexuale în masă. Șeful poliției Albers a confirmat că cel puțin o fată germană a fost violată în timpul violențelor, cel puțin 80 de alte fete au mers la poliție să raporteze agresiuni sexuale, în timp ce alte 60 au raportat furturi de genți, telefoane mobile, și portmonee.

Președintele oficial al Sindicatului de Poliție (Gewerkschaft der Polizei, PIB-ul) din Renania de Nord Westfalia, Arnold Plickert, a fost citat de serviciul de știri RTL spunând că "e important ca incidentul să fie pe deplin investigat, iar autorii pedepsiți în mod constant." Nimic , a spus el,nu va fi ascuns în "elucidarea atacurilor, chiar dacă ar trebui să conducă la concluzii incomode politic."

Admițând că făptașii au fost "refugiați", Plickert a spus că "Dacă există refugiați care au o problemă de integrare în societatea noastră deschisă și respectarea drepturilor civile și libertățile celorlalți, atunci trebuie să se procedeze împotriva lor cu toată severitatea legii. "

Chiar ediția germană a Huffington Post a recunoscut într-un articol că poliția și mass-media au acoperit în mod deliberat fondul rasial al autorilor, spunând că a fost nevoie de trei zile pentru ei ca să recunoască că "autorii au fost un mare grup de solicitanți de azil din Africa de Nord. "

Articolul Huffington Post continuă cu afirmația că era bine-cunoscut în oraș că "în Piața Catedralei, africanii controlează întreaga piață de droguri" și "recrutează în mod constant noi oameni din centrele de azil" pentru munca lor.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

5 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…