Mircea Geoană, citat ca martor în dosarul 'Mită la PSD'

Mircea Geoană, citat ca martor în dosarul 'Mită la PSD'

Senatorul Mircea Geoană va fi audiat în calitate de martor, la Curtea de Apel București, pe data de 19 februarie, în dosarul în care sunt judecați Gheorghe Bunea Stancu și Ioan Niculae pentru fapte de corupție în legătură cu campania electorală a PSD din 2009.

La termenul de joi al procesului, instanța a audiat mai mulți martori cu funcții de conducere în cadrul Interagro, care au dat detalii despre un contract de cercetare în domeniul construcțiilor, semnat între această companie deținută de Ioan Niculae și Insomar.

Instanța a stabilit ca pentru următorul termen din 19 februarie să fie citați pentru audiere ca martori Mircea Geoană, cumnatul acestuia Ionuț Costea și Cristian Burci. Acest dosar se află în faza de apel, după ce pe 20 noiembrie 2013 Judecătoria Sectorului 1 a decis achitarea lui Gheorghe Bunea Stancu și Ioan Niculae.

Alături de aceștia au mai fost achitați și ceilalți inculpați din dosar, Gheorghe Teodorescu și Viorel Bărac.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată, pe 11 ianuarie 2012, pe președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, și pe omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care este și președinte al Organizației Județene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenței autorității ce rezultă din funcția de conducere într-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar au fost deferiți justiției Gheorghe Teodorescu, acționar al SC Insomar SRL, și Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...