Motoc n-a vrut/Bogdan Aurescu, noul ministru de externe

Motoc n-a vrut/Bogdan Aurescu, noul ministru de externe

Se pare că, în cele din urmă, Mihnea Motoc, unul dintre cei mai apreciaţi diplomaţi de carieră ai României, nu a vrut să-şi compromită carieră sociindu-şi numele cu un guvern care şi-a blocat proprii cetăţeni să voteze.

Bogdan Aurescu va fi noul ministru de Externe. Niciun oficial nu a explicat ce s-a intamplat cu numirea lui Mihnea Motoc.

Administratia Prezidentiala anunta intr-un comunicat ca presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul de numire in functia de ministru al Afacerilor Externe a lui Bogdan Aurescu. Niciun oficial nu a explicat pana acum de ce a fost retrasa nominalizarea lui Mihnea Motoc la sefia MAE.

Anterior, surse oficiale au precizat, pentru Mediafax, ca premierul Victor Ponta a revenit asupra propunerii de nominalizare a lui Mihnea Motoc ca ministru la Externe si l-a propus pentru aceasta functie pe Bogdan Aurescu, secretar de stat in minister.

Sursele citate mentionasera ca noua propunere a fost acceptata de presedintele Traian Basescu.

Propunerea a fost inaintata de Ponta la scurt timp dupa ce a revenit la Bucuresti, din Emiratele Arabe Unite.

Saptamana trecuta, presedintele Basescu a mentionat ca, pentru a nu intra in stare de incompatibilitate, inainte de numirea lui Motoc in Guvern, acesta trebuie sa nu mai aiba calitatea de ambsador, fiind necesar un decret de revocare din functia de ambasador la UE.

El a explicat ca acest decret de revocare trebuie contrasemnat de catre premier.

Mihnea Motoc, ambasadorul Romaniei la UE, a fost nominalizat pentru postul de ministru de Externe dupa ce Teodor Melescanu a demisionat din functie, la doar o saptamana dupa ce il inlocuise pe Titus Corlatean, din cauza problemelor de vot in diaspra la alegerile prezidentiale.

 Ceremonia de depunere a juramantului va avea loc luni seara, la ora 19.00

Presedintia informeaza, intr-un nou comunicat, ca ceremonia de depunere a juramantului de investitura, atat a lui Bogdan Aurescu in functia de ministru al Afacerilor Externe, cat si a Csillei Hegedus in functia de ministru al Culturii si viceprim-ministru, va avea loc luni seara, de la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”