Neamț: Gheorghe Ștefan a demisionat vineri din funcția de primar

Neamț: Gheorghe Ștefan a demisionat vineri din funcția de primar

Gheorghe Ștefan a demisionat vineri din funcția de primar al municipiului Piatra Neamț, în acest sens fiind depusă o cerere atât la primărie cât și la Prefectură.

Primarul interimar Dragoș Chitic a declarat pentru AGERPRES că, în cererea de demisie, Gheorghe Ștefan a invocat motive personale.

"Demisia este din motive personale și este începând cu data de 27 martie 2015. Consiliul local va lua act de această demisie în ședința de marțea viitoare. Ne vom consulta cu Prefectura județului dacă în această situație trebuie organizate alte alegeri pentru desemnarea unui primar interimar sau sunt valabile cele organizate după arestarea preventivă a lui Gheorghe Ștefan", a declarat primarul interimar la municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic.

Fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, precum și primarul suspendat din Piatra-Neamț, Gheorghe Ștefan, au fost trimiși, miercuri, în judecată de DNA pentru trafic de influență în dosarul Microsoft.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, marți, propunerea procurorilor DNA de menținere a arestului preventiv în cazul lui Gheorghe Ștefan și a arestului la domiciliu în cazul celorlalți trei inculpați în dosar, decizia nefiind definitivă.

Gheorghe Ștefan este acuzat că, în anul 2009, perioadă în care exercita funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț și vicepreședinte al PDL, partid aflat la guvernare, în baza unei înțelegeri prealabile cu Dorin Cocoș, "a pretins și primit de la cele două persoane denunțătoare suma de 3.996.360 euro pentru a-și exercita influența asupra inculpatului Gabriel Sandu, în scopul de a asigura firmelor susținute de denunțători adjudecarea contractului de licențiere Microsoft din anul 2009". Banii au fost transferați în contul firmei DD Land Oil Corporate Ltd, care aparținea unei persoane din cercul relațional al inculpatului și care a acceptat tranzacționarea acestei sume prin contul firmei sale, la solicitarea unui alt apropiat al inculpatului Gheorghe Ștefan.

Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile și imobile aflate în proprietatea inculpaților Nicolae Dumitru, Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

4 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina