O nouă PORCĂRIE MARCA Ponta: SEDIILE lui Voiculescu, SUBEVALUATE pentru a putea fi RĂSCUMPĂRATE!

O nouă PORCĂRIE MARCA Ponta: SEDIILE lui Voiculescu, SUBEVALUATE pentru a putea fi RĂSCUMPĂRATE!

O nouă porcărie marca Ponta se coace cu ajutorul slugii de la ANAF, Gelu Diaconu. Vor să scoată la vânzare bunurile confiscate de DNA la un preț de nimic pentru a putea fi răscumpărate tot de Voiculescu. Prin interpuși. Dar poate că DNA nu doarme. Și nici Dumnezeu! Băi fraților, numai pentru apartamentul vândut vara asta s-au încasat 400.000 de euro! Acum scot la vânzare, cu 15 milioane, bunuri de 60 de milioane!

ANAF a finalizat evaluarea sediilor Grivco, Intact și televizunilor Antena 1 și Antena 3, imobile care i-au aparținut omului de afaceri Dan Voiculescu, și le va scoate la vânzare la un preț de pornire de 15 milioane de euro.

Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că șeful ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a optat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vânzarea imobilelor respective, nu prin darea în folosința altor instituții publice. Imobilele au fost confiscate de stat după condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare.

Sursele citate au arătat că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a primit recent rapoartele de evaluare pentru mai multe imobile din valorificarea cărora va fi recuperat prejudiciul din dosarul Dan Voiculescu. Prejudiciul din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Voiculescu a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani pentru folosirea influenței politice la privatizarea frauduloasă a institutului și spălare de bani prin cumpărarea terenului la un preț subevaluat, este estimat la 60 de milioane de euro.

Prețul de pornire la licitație pentru aceste imobile reprezintă astfel un sfert din prejudiciul calculat de stat. 

Potrivit rapoartelor consultate de Profit.ro, sediul Antenei 1 și Antenei 3, din Șoseaua București-Ploiești nr. 25-27, a fost estimat la o valoare de 3,4 milioane de euro.

Conform acelorași evaluări, imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 1 are o valoare de piață estimată la 3,5 milioane de euro, iar imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 2, a fost estimat la 8,3 milioane de euro. În aceste imobile își au sediile grupul Intact și compania Grivco.

Valoarea a fost stabilită de către evaluatori independenți angajați de ANAF prin licitație publică iar după această etapă urmează valorificarea imobilelor, tot prin licitație.

"Șeful ANAF preferă îndeplinirea legalității recuperării prejudiciilor prin vânzarea lor și nu prin punerea la dispoziția altor instituții de interes public", au declarat pentru Profit.ro surse din ANAF. 

În vara anului trecut, premierul Victor Ponta, aflat în studioul Antena 3, asigura că postul va putea emite din actualul sediu cel puțin atât timp cât el va ocupa postul de prim-ministru și că televiziunea nu trebuie să se mute nicăieri, având posibilitatea să achite statului o chirie similară cu cea plătită de alte televiziuni care stau în spațiile statului.

Joi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Kovesi, declara că, dacă Ministerul Finanțelor nu se descurcă în privința executării silite, poate să predea atribuția instituțiilor din sistemul judiciar, arătând că statul "stă pe o grămadă de hotărâri judecătorești", în care sunt sechestre, dar nu le execută.

"Nu DNA e institutia care trebuie sa confiste efectiv banii (...) Noi punem intr-o tava dupa care oferim tava ANAF-ului, ministerului de Finante care trebuie sa execute aceste hotarari. Am indisponibilizat bunurile si valorile, ei doar trebuie sa le execute. Nu s-a intamplat nimic in aceste opt luni. (...) Este important ca statul sa inceapa sa execute efective aceste bunuri (...) Statul sta pe o gramada de hotarari definitive si nu le executa. Daca Ministerul de Finante nu se descurca poate sa dea aceasta atributie altor institutii, ministerului Justitiei. Este inadmisibil sa depunem un asa mare efort, de multe ori disponibilizam bunuri si in strainatate, conturi, iahturi, se dispune confiscarea sumelor existente dupa care nu se executa nimic."

Codruta Kovesi a mai spus ca exista bunuri puse sub sechestru in valoare de peste 300 de milioane de euro, a caror recuperare ar permite dublarea salariilor medicilor. 

În replică, Agenția Națională de Administrare Fiscală a transmis că valoarea prejudiciilor provenite din dosarele instrumentate de DNA cu sentințe judecătorești anul trecut este de 150 milioane euro, nu de 300 milioane euro, cum a comunicat Kovesi, sumă din care peste jumătate oricum nu poate fi recuperată.

Potrivit ANAF, jumătate din prejudiciile provenite din dosarele DNA reprezintă suma aferentă cazului ICA, "un caz extrem de complex a cărui rezolvare depinde într-o manieră consistentă și de celeritatea cu care alte instituții ale statului își îndeplinesc obligațiile", iar  53,6% din total prejudicii trimise spre executare ANAF sunt nerecuperabile.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”