Orban: Ponta a minţit din nou, el nu l-a susţinut pe Cioloş în CE şi a abandonat interesele României

Orban: Ponta a minţit din nou, el nu l-a susţinut pe Cioloş în CE şi a abandonat interesele României

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, că premierul Victor Ponta a ”minţit din nou”, de această dată în privinţa comisarului european susţinut de România, liderul PNL susţinând că premierul a ”abandonat interesele României” în favoarea Corinei Creţu.

Victor Ponta a minţit din nou cetăţeanul român, anunţând că susţine candidatura lui Dacian Cioloş. Documentele demonstrează că de fapt nu l-a susţinut pe Dacian Cioloş şi că de fapt adevărata susţinere a fost pentru Corina Creţu . De asemenea, se demonstrează limpede faptul că trimiţând şi a doua candidatură, fără nicio solicitare de portofoliu pentru al doilea candidat, practic Victor Ponta nu a reprezentat interesele României, şi anume nevoia ca România să ocupe un portofoliu important”, a spus Orban.

El a afirmat că premierul a acceptat să renunţe atât la portofoliul Agriculturii, cât şi la cel al Dezvoltării regionale, care ar fi fost poziţii posibile pentru Dacian Cioloş, pentru a favoriza numirea europarlamentarului PSD.

”Propunând-o pe Corina Creţu fără nicio propunere legată de un portofoliu a arătat că îi este indiferent ce portofoliu va primi Corina Creţu în cazul în care ea va fi persoana desemnată (...) A fost pur şi simplu o abandonare a intereselor României în acest proces de negociere pentru obţinerea unui portofoliu important”, a mai susţinut vicepreşedintele PNL.

Orban a fost întrebat cum vede anunţul premierului legat de faptul că acesta ar fi reuşit să obţină pentru România portofoliul Dezvoltării regionale.

”Să nu mai spunem că a şi minţit opinia publică, când se ştie foarte clar că desemnarea comisarului se face de către fiecare ţară membră a UE, în schimb repartizarea portofoliilor o face preşedintele desemnat al Comisiei Europene. Nu avea Victor Ponta cum să anunţe obţinerea portofoliului Dezvoltării regionale atât timp cât nici măcar nu avusese loc întâlnirea între preşedintele Comisiei Europene, domnul Juncker, şi reprezentantul României care este candidat pentru comisar european”, a răspuns Orban.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria