PDL îşi lansează candidaţii la euroalegeri în prezenţa preşedintelui PPE. Daul s-a întâlnit înainte cu Băsescu

PDL îşi lansează candidaţii la euroalegeri în prezenţa preşedintelui PPE. Daul s-a întâlnit înainte cu Băsescu

„Astăzi, 7.000 de democrat-liberali au venit la lansarea candidaţilor pentru alegerile europarlaementare“, a spus Vasile Blaga, în prezenţa preşedintelui PPE. Siegfried Mureşan, candidat la alegerile europarlamentare pe lista PMP şi consilier al lui Joseph Daul a facilitat participarea preşedintelui PPE la lansarea candidaţilor PDL.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei i-a asigurat pe simpatizanţii PDL că nu părăseşte partidul. „Ştiţi vorba aceea, ce nu te omoară te întăreşte. Anul acesta este anul victoriei dreptei. Vom câştiga. Am arătat că nimic şi nimeni nu mă pot cumpăra şi nici intimida. Am spus răului «rău», am luptat cu el fără frică şi am câştigat. Nu mă las şi nu vă las“, a spus Macovei, care ocupă locul doi pe listele PDL la euroalegeri.

Discursurile liderilor PDL şi a candidaţilor la europarlamentare au fost însoţite de recitaluri ale unor cântăreţi de muzică populară precum Sofia Vicoveanca, Constantin Enceanu şi Aurel Tămaş.

Evenimentul a început cu melodia "Verde înrourat", imnul PDL, şi cu Odă bucuriei, compusă de Ludwig van Beethoven pe versuri de Friedrich Schiller, imnul Uniunii Europene, potrivit Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit la Cotroceni, duminică dimineaţă, pe preşedintele PPE, Joseph Daul, pe care l-a informat că a trimis o scrisoare pe 25 martie liderilor din Consiliul European prin care a cerut stabilirea semnării Acordului de asociere UE-Moldova la Consiliul din 27 mai.

„În cadrul întrevederii domnul preşedinte Traian Băsescu şi domnul Joseph Daul au vorbit despre situaţia politică din România. Totodată s-a discutat şi despre evoluţiile din Republica Moldova, ocazie cu care domnul preşedinte Traian Băsescu l-a informat pe domnul Joseph Daul că, în data de 25 martie a.c., a trimis o scrisoare tuturor liderilor din Consiliul European prin care a cerut stabilirea semnării Acordului de asociere, inclusiv a zonei de liber schimb, aprofundat şi cuprinzător, dintre Uniunea Europeană şi statele membre, pe de o parte, şi Republica Moldova, pe de altă parte, cu ocazia reuniunii informale a Consiliului European de la Bruxelles din data de 27 mai a.c. şi i-a cerut sprijin în vederea fixării acestei date pentru semnare“, se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…