Penalul, AUDIAT la DNA Ploiești

Penalul, AUDIAT la DNA Ploiești

UPDATE/Ponta a părăsit sediul DNA Ploiești după o oră. „Am fost citat ca martor, am dat declarații la ceea ce m-a întrebat procurorul și vă urez o zi bună”, a spus Penalul la plecare.

Penalul a ajuns la sediul DNA Ploiești la ora 13.00. El nu a făcut nicio declarație.

 Ponta a fost citat sa se prezinte, joi, la sediul DNA Ploiesti, unde va fi audiat ca martor in dosarul de deturnare de fonduri europene care il vizeaza si pe cumnatul sau, Iulian Hertanu, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Potrivit DNA, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro.

In dosarul privind fraudarea de fonduri europene, la sfarsitul lunii februarie, au fost audiate la DNA Ploiesti atat mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, cat si sora acestuia, Alexandra Hertanu.

Procurorii DNA au pus sechestru pe o parte din conturile si imobilele lui Iulian Hertanu, cumnatul primului ministru, si ale celorlalti inculpatidin dosarul sau: omul de afaceri Sebastian Ghita, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si fiul sau, deputatul Vlad Cosma.

In acelasi dosar, deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, care au fost plasati sub control judiciar, sunt acuzati ca l-ar fi sprijinit pe Iulian Hertanu si pe alti trei oameni de afaceri - Mihail Marian Coman, Vladimir Razvan Ciorba si Liviu Munteanu - sa obtina acest contract, punand presiune si exercitand amenintari asupra conducerii SC Hidro Prahova, firma Consiliului Judetean care derula proiectul european, pentru ca societatile respective sa primeasca contractul, sa obtina prelungiri ale termenelor prevazute in acesta si sa primeasca ilegal bani in timpul derularii proiectului.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...