Petiţia românilor care au făcut coadă la vot în Germania

Petiţia românilor care au făcut coadă la vot în Germania

Petiţia românilor care au făcut coadă la vot în Germania: Solicitam reluarea alegerilor in Stuttgart, iar in turul 2 sa fie mai multe persoane in comisia electorala

O parte a romanilor din Germania care au asteptat ore in sir la coada in fata sectiei de votare pentru a-si putea alege presedintele au transmis o petitie catre Biroul Electoral Central (BEC), in care cer sa fie reluate alegerile in Stuttgart. In cadrul documentului, ei fac demonstratia matematica a faptului ca “cele 5 persoane din comisia de votare au fost insuficiente pentru numarul de circa 5.000 de persoane prezente la sectia de vot”.

Aproape 90 de persoane au semnat o petitie catre Biroul Electoral Central (BEC), prin intermediul careia solicita reluarea alegerilor in Stuttgart si majorarea numarului de persoane in comisia electorala pentru turul 2 al alegerilor prezidentiale.

CITEŞTE ŞI  Românii nu sunt vite

Sectia de votare nr. 74 Stuttgart Schellingstrasse 9, 70174 Stuttgart (Consulat Onorific)  este singura sectie de votare in Stuttgart, Germania - pentru cei aproape 250.000 romani din Baden-Württemberg. Cateva mii de persoane au asteptat la o coada de 2km coada. Timpul de asteptare ... minim 4 ore. De fapt oamenii au fost impiedicati sa voteze pentru ca pe langa cei care au asteptat, au mai fost cateva mii care au renuntat. E o desconsiderare la adresa romanilor din Germania.
Continutul integral al petitiei de la sectia de vot Stuttgart, Germania:

“Catre Biroul Electoral Central,

In cadrul alegerilor electorale pentru alegerea Presedintelui Romaniei din data de 2 noiembrie 2014 in Stuttgart, Germania, dorim sa va semnalam faptul ca cele 5 persoane din comisia de votare au fost insuficiente pentru numarul de circa 5000 de persoane prezente la sectia de vot.

Demonstratie matematica:
orar de vot: 7.00-21.00 = 14 ore = 840 minute
1 persoana are nevoie de 1,5 minute sa voteze
840 minute : 1,5 minute = 560 persoane care pot vota la un membru al comisiei de votare
=> 560 persoane x 5 persoane din comisia de votare = 2800 persoane care reusesc fizic sa voteze, ceea ce este mult sub numarul persoanelor prezente

Astfel solicitam reluarea alegerilor in Stuttgart si pentru turul 2 sa fie mai multe persoane (cel putin 20) in comisia electorala."



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…