PMP a organizat un protest la sediul Avocatului Poporului pentru a cere atacarea OUG privind aleşii

PMP a organizat, joi, un protest de câteva minute în faţa sediului Avocatului Poporului, vicepreşedintele PMP Eugen Tomac declarând că îi cere public lui Victor Ciorbea să conteste la Curtea Constituţională ordonanţa privind migraţia aleşilor locali.

Vicepreşedintele PMP Eugen Tomac (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Aproximativ 50 de participanţi au strigat timp de câteva minute împotriva lui Victor Ciorbea şi a lui Victor Ponta: "Ciorbea şi PSD o mare mizerie", "Ciorbea nu uita România nu-i a ta", "Ponta demisia, Ciorbea demisia".

Participanţii au afişat şi pancarte pe care scria "Ciorbea avocatul roşu apărătorul comuniştilor nu al poporului", "Victor Ciorbea astăzi e avocatul PSD", "Ciorbea poate n-ar strica să mai faci şi tu ceva".

"Constituţia României, art. 59, ne spune că Avocatul Poporului se poate sesiza din oficiu sau la cererea cetăţenilor. Noi, cetăţenii României, cerem astăzi public Avocatului Poporului să se sesizeze şi să conteste la CC ordonanţa de urgenţă care permite şi încurajează traseismul politic. Credem că democraţia din România nu are nevoie de asemenea experienţe nefericite", a declarat vicepreşedintele PMP Eugen Tomac.

Tomac a spus că Avocatul Poporului trebuie să se sesizeze în această situaţie, în caz contrar PMP va reveni la sediul Avocatului Poporului.

Întrebat dacă PMP va refuza să înscrie în partid aleşi locali care ar cere să treacă la PMP în urma ordonanţei de urgenţă, Tomac a răspuns: "În PMP sunt aleşi locali care au candidat independent şi faptul că sunt aleşi care susţin PMP nu poate decât să ne bucure, nu are nimic comun platforma PMP cu nenorocirea pe care a făcut-o azi Victor Ponta".

 

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 VIDEO Botnița, ca botnița, dar voi vedeți ce tâțe are femeia cu sârme-n mațe?

3 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

4 O profesoară din Slobozia le-a predat elevilor într-un mod inedit „Povestea Poveștilor” de Ion Creangă!

5 Informație / Degringoladă totală în PSD! Ciolacu îi cheamă pe parlamentari să semneze moțiunea într-un birou, St…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?