PNL a depus o coroană de flori în plenul Senatului pentru a se constata decesul economiei româneşti - VIDEO

PNL a depus o coroană de flori în plenul Senatului pentru a se constata decesul economiei româneşti - VIDEO

Senatorii PNL au depus o coroană de flori, luni, în plenul Senatului, ei spunând că vor să constate astfel ”decesul economiei româneşti”.

Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu .

”PNL a propus anul trecut ca de la 1 ianuarie 2014 să avem o cotă diminuată cu 5% a CAS. Guvernul Ponta a negociat cu BM, cu FMI, cu toată lumea, şi cu Uniunea Europeană şi ne-a spus: numai de la 1 iulie. Nu se poate de la 1 ianuarie, se poate de la 1 iulie. Am aşteptat de la 1 iulie, am aflat că nu se poate, se poate din octombrie. Între timp, am avut surpriza să vedem cum economia românească capotează, cum am ajuns de la creştere economică la scădere. Am avut surpriza să vedem, doamna ministru, decesul economiei româneşti”, a spus Atanasiu, adresându-i-se ministrului de Finanţe, Ioana Petrescu.

Senatorul PNL a menţionat că pentru acest ”deces” îl ”onorează” pe ministrul Finanţelor pentru a-i transmite premierului o coroană de flori ”care să constate decesul” economiei.

”Vă propun ca momentul de reculegere să-l ţină poporul român în luna noiembrie, la alegeri”, a mai spus Atanasiu.

În acest timp, senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a adus la tribuna Senatului o coroană de flori roşii pe care a depus-o în faţa băncii rezervate invitaţilor din partea Guvernului.

El a menţionat că grupul parlamentarilor PNL votează pentru proiectul de lege care stabileşte reducerea CAS cu 5%.

”Astăzi am asistat pentru prima dată în viaţa politică post-decembristă din România la o recunoaştere a unui membru dintr-un guvern socialist pentru guvernarea liberală. Am aflat de la doamna ministru că singurul lucru de care s-au bucurat investitorii străini care au venit în România a fost cota unică de 16%”, a mai spus Atanasiu.

La dezbaterile asupra proiectului de lege a participat ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, care a prezentat beneficiile actului normativ. Ea a lăudat şi introducerea cotei unice.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...