Ponta aşteaptă ca Băsescu să demisioneze după validarea alegerilor, dar nu crede că are "bun-simţ"

Ponta aşteaptă ca Băsescu să demisioneze după validarea alegerilor, dar nu crede că are "bun-simţ"

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să demisioneze imediat după validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale, la jumătatea lunii noiembrie, cu o lună înainte de încheierea mandatului, adăugând însă că nu crede că acesta va avea "bun-simţ".

"Cred că ar fi de bun-simţ ca Băsescu să-şi dea demisia, dar, ca să fiu foarte sincer, nu mai mizez demult pe bunul-simţ al lui Băsescu, ci dimpotrivă, pe lipsa de bun-simţ a domniei sale (...) Rezultatul alegerilor va fi validat pe 18 sau 19 noiembrie şi atunci Băsescu să spună "v-am făcut destule rele, ajunge că m-aţi dat jos în 2012 şi am mai stat, poftim, mă retrag cu o lună înainte şi îl las pe preşedintele legitim să conducă", dar, repet, asta ar însemna ca Băsescu, pe final de mandat, să dovedească din nou un pic de respect faţă de români şi de România. Nu cred că va face lucrul ăsta şi nu are rost să ne facem iluzii că va deveni, după 9 ani şi 11 luni, un om serios şi un om bun. Nu cred că va face asta", a spus Ponta la România TV .

Întrebat cât de serios este scenariul în care Parlamentul să voteze suspendarea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, după alegeri, pentru a-i scurta mandatul, Ponta a răspuns că el crede că cel mai serios şi cel mai bine pentru România este să fie evitate, "dacă se poate, sigur", noi crize politice, dar că nu poate antiipa ce se va întâmpla.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”