Ponta despre conducerea SIE: Băsescu nu are niciun fel de legitimitate să mai propună ceva

Ponta despre conducerea SIE: Băsescu nu are niciun fel de legitimitate să mai propună ceva

Premierul Victor Ponta consideră că președintele Traian Băsescu nu mai are legitimitate să propună un nou șef al Serviciului de Informații Externe (SIE), subliniind că noul șef al statului, în decembrie, îl va recomanda majorității parlamentare pe succesorul lui Teodor Meleșcanu.

"Opinia mea este că actualul președinte, domnul Băsescu, nu are niciun fel de legitimitate să mai propună ceva și că, bineînțeles, noul președinte, în decembrie, va propune majorității parlamentare, pentru că e nevoie de un vot al Parlamentului, un nou șef de Serviciu de Informații Externe", a declarat Victor Ponta, marți, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că, deocamdată, generalul Silviu Predoiu, prim-adjunctul SIE, are toată competența să conducă foarte bine instituția.

"Deocamdată, prim-adjunctul are toată competența și atribuția necesară pentru ca încă două luni sau cât mai durează, mai are domnul Băsescu să conducă foarte bine. E un om cu experiență", a arătat premierul.

Întrebat dacă va numi șefii de servicii din Opoziție în cazul în care va câștiga prezidențialele, Victor Ponta a răspuns: "O să numesc o persoană competentă".

Premierul Victor Ponta a participat, marți, la Palatul Parlamentului, la o conferință privind libertatea presei, influența politicului asupra mass-media și corupția organizată.

Președintele Traian Băsescu le-a scris luni președinților Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu-Tăriceanu și Valeriu Zgonea, să ia act de demisia lui Teodor Meleșcanu din funcția de director al SIE.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu