Ponta: Prietenia cu China este pentru România o mare oportunitate

Ponta: Prietenia cu China este pentru România o mare oportunitate

Premierul Victor Ponta a afirmat, marți, că prietenia cu Republica Populară Chineză reprezintă pentru România o mare oportunitate, iar dezvoltarea cooperării politice, economice și culturale dintre cele două state trebuie să continue.

Foto: (c) ALEX TUDOR/ AGERPRES ARHIVA

"Pentru o țară ca România să aibă prietenia Chinei, nu numai cea mai populată țară din lume, a doua economie și unul dintre cei mai importanți actori pe scena internațională, este o mare oportunitate și cred că trebuie să profităm de această oportunitate și să continuăm să dezvoltăm cooperarea politică, economică, culturală și să facem acest lucru în folosul ambelor popoare", a spus Ponta.

El a vorbit despre relația româno-chineză în perioada mandatului său și a ambasadorului Chinei la București, Huo Yuzhen.

"În timpul mandatului dumneavoastră și al meu, pentru că au fost mai mult sau mai puțin în aceeași perioadă, cred că relația dintre țara dumneavoastră, Republica Populară Chineză, și România s-a dezvoltat în direcția potrivită", a precizat Ponta, în discursul rostit la recepția de rămas bun organizată de ambasadorul Chinei, Huo Yuzhen.

La eveniment au mai participat vicepremierul Gabriel Oprea și alți membri ai cabinetului, reprezentați ai corpului diplomatic acreditat la București, precum și diverse personalități.

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...