Ponta: Prietenia cu China este pentru România o mare oportunitate

Ponta: Prietenia cu China este pentru România o mare oportunitate

Premierul Victor Ponta a afirmat, marți, că prietenia cu Republica Populară Chineză reprezintă pentru România o mare oportunitate, iar dezvoltarea cooperării politice, economice și culturale dintre cele două state trebuie să continue.

Foto: (c) ALEX TUDOR/ AGERPRES ARHIVA

"Pentru o țară ca România să aibă prietenia Chinei, nu numai cea mai populată țară din lume, a doua economie și unul dintre cei mai importanți actori pe scena internațională, este o mare oportunitate și cred că trebuie să profităm de această oportunitate și să continuăm să dezvoltăm cooperarea politică, economică, culturală și să facem acest lucru în folosul ambelor popoare", a spus Ponta.

El a vorbit despre relația româno-chineză în perioada mandatului său și a ambasadorului Chinei la București, Huo Yuzhen.

"În timpul mandatului dumneavoastră și al meu, pentru că au fost mai mult sau mai puțin în aceeași perioadă, cred că relația dintre țara dumneavoastră, Republica Populară Chineză, și România s-a dezvoltat în direcția potrivită", a precizat Ponta, în discursul rostit la recepția de rămas bun organizată de ambasadorul Chinei, Huo Yuzhen.

La eveniment au mai participat vicepremierul Gabriel Oprea și alți membri ai cabinetului, reprezentați ai corpului diplomatic acreditat la București, precum și diverse personalități.

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Mihai Simionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Așa o fi?

3 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Românca-fenomen din Portugalia / Povestea de film a uneia dintre cele mai bogate femei