Presa din SUA, EXTREM de POZITIVĂ cu George Maior

Presa din SUA, EXTREM de POZITIVĂ cu George Maior

Associated Press, New York Times și Washington Post au cuvinte de laudă despre fostul director al SRI și îl descriu ca un luptător împotriva terorismului.

 Vestea numirii lui George Maior, fostul director al Serviciului Român de Informații (SRI), ca ambasador al României la Washington a suscitat interesul presei din SUA care îl numesc „un fost șef al spionajului românesc cunoscut pentru poziția sa pro-americană”. La scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a semnat cele 14 noi numiri în posturile diplomației românești, agenția de presă Associated Press și două mari cotidiene de peste ocean - New York Times și Washington Post - au relatat evenimentul.

Pe lângă George Maior, publicațiile au subliniat și numirea lui Emil Hurezeanu ca ambasador în Germania. Despre Emil Hurezeanu, mass-media americană arată că a fugit în Germania de Vest, în vremea Comunismului, și a lucrat la Radio Europa Liberă, între anii 1983 și 1994.

Luptător împotriva terorismului

Noul șef al diplomației românești în capitala Statelor Unite, este prezentat de presa din SUA ca „fost șef al spionilor români”. Jurnaliștii din SUA scriu că și-a prezentat demisia în luna ianuarie după ce „a criticat Curtea Constituțională pentru respingerea noilor legi de securitate națională”. George Maior urmează să fie audiat în Parlamentul României pe data de 19 mai. Fostul șef al SRI a mai lucrat în diplomație în perioada 1997 - 1999, fiind Însărcinat cu afaceri la Ambasada României în Irlanda. Conflictul lui George Maior cu elemente din justiție a avut la bază necesitatea României de a avea legi mai favorabile pentru acțiunile de combatere a terorismului. Acesta a menționat că există anumite riscuri de securitate care s-ar putea manifesta prin atacuri pe teritoriul țării.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

2 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

3 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

4 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

5 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”