Președintele Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcție a Alinei Bica

Președintele Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcție a Alinei Bica

Președintele Traian Băsescu a semnat luni decretul privind eliberarea Alinei Bica din funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în urma demisiei acesteia, informează Administrația Prezidențială.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis luni suspendarea Alinei Bica din funcția de procuror-magistrat și încetarea activității la DIICOT, după ce aceasta a fost arestată preventiv.

Pe perioada suspendării, Alina Bica nu mai este magistrat și nu își poate desfășura activitatea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar dacă va fi condamnată definitiv atunci ea va fi exclusă din magistratură.

Alina Bica și-a depus demisia din funcția de procuror-șef și procuror DIICOT, după ce a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar în care este acuzată de DNA de abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea unui teren în Capitală.

Până la numirea unui nou procuror-șef al DIICOT, conducerea acestei structuri din Ministerul Public va fi asigurată de Elena Giorgiana Hosu, procuror-șef adjunct.

Alina Bica a fost numită în fruntea DIICOT în mai 2013. Anterior, ea a ocupat mai multe funcții, atât în cadrul unor Parchete, dar și la Ministerul Justiției, unde a fost secretar de stat în perioada ianuarie 2009 — mai 2012.

Bica a fost reținută joi seara de DNA, fiind acuzată de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Acuzațiile se referă la perioada când Bica a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, reprezentând Ministerul Justiției, unde ocupa funcția de secretar de stat.

În această calitate, Alina Bica și ceilalți membri ai comisiei au acceptat să-i plătească omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat în București, zona Plumbuita, deși, în realitate, acel teren valora mult mai puțin.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Ofițeri ai Marinei americane, filmați în timp ce făceau sex cu prostituate

4 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?

5 Aroganță maximă / Fugarul Dragoș Săvulescu și-a comandat copil la o mamă-surogat