Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, susţine ieşirea UDMR de la guvernare

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, susţine ieşirea UDMR de la guvernare

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, susţine ieşirea UDMR de la guvernare şi spune că decizia aparţine parlamentarilor Uniunii, adăugând însă că sunt situaţii când o decizie este grea, "cu urmări incalculabile", dar că "şi o decizie mai proastă e mai bună decât să nu fie luată nicio decizie".

Borboly Csaba (Imagine: Mihaly Laszlo/ Mediafax Foto)

Borboly Csaba , care este şi preşedintele Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc, consideră că UDMR ar trebui să iasă de la guvernare deoarece electoratul maghiar a votat pro-Iohannis, "arătând încotro trebuie să meargă UDMR".

"Decizia si responsabilitatea deciziei revine parlamentarilor UDMR. Sunt situaţii când o decizie este grea, cu urmări incalculabile, dar şi o decizie mai proastă, e mai bună decât să nu fie luată nicio decizie. Este opinia mea personală", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, Borboly Csaba.

El a subliniat că situaţia politică actuală este una "fără precedent" şi ieşirea UDMR de la guvernare nu ar modifica majoritatea parlamentară.

"Coaliţia are majoritate covârşitoare în Parlament, dar a pierdut alegerile prezidenţiale. Aşa ceva nu a fost până în momentul de faţă. Situaţia e nouă pentru toată lumea şi din acest ciclu parlamentar s-au încheiat doi ani. Situaţia UDMR este uşurată de faptul că şi fără UDMR există majoritate parlamentară, deci dacă iese UDMR, celelalte partide tot au majoritate", a explicat Borboly.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, după şedinţa grupurilor reunite ale parlamentarilor Uniunii, că în acest moment nu se pune problema schimbării Guvernului sau a majorităţii.

Întrebat dacă "se poate spune că UDMR nu iese de la guvernare", Kelemen a răspuns: "Astăzi nu am avut astfel discuţie şi nici nu vom avea o astfel de discuţie, pentru că alegerile prezidenţiale nu sunt alegeri parlamentare. Alegerile prezidenţiale nu vorbesc despre Guvern, cu toate că unii au avut această impresie. Sigur, trebuie să analizăm această guvernare. Opt luni de zile ce am reuşit să facem în această guvernare, ce putem face în perioada care urmează, trebuie să vedem ce se va întâmpla în PSD, fiindcă, în acest moment, noi nu ştim exact ce se va întâmplă. Nici nu este treaba noastră".

Surse din UDMR au precizat pentru MEDIAFAX că o decizie privind eventuala ieşire de la guvernare ar putea fi luată de Consiliul Permanent al Uniunii (CPU), care ar urma să se reunească la sfârşitul săptămânii viitoare.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

4 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

5 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo