Președintele Iohannis l-a eliberat din funcție pe judecătorul Stan Mustață

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel București a lui Stan Mustață, în prezent suspendat din funcție ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea, cu intenție, a unor infracțiuni, informează Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, șeful statului a semnat decretul de eliberare din funcție a judecătorului Mustață având în vedere lipsa avizului Consiliului Superior al Magistraturii pentru menținerea în funcție după vârsta de 65 de ani.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, pe 3 martie, înaintarea către președintele Klaus Iohannis a propunerii de eliberare din magistratură a judecătorului Stan Mustață.

În 29 octombrie 2014, judecătorul Stan Mustață a fost eliberat după aproape 6 luni de arest preventiv, el urmând să fie judecat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

El a fost arestat pe 30 aprilie 2014 și trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce a cerut bani, în mai multe rânduri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluții favorabile acestora.

Potrivit DNA, Stan Mustață este acuzat pentru mai multe infracțiuni: constituire a unui grup infracțional organizat; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; șase infracțiuni de luare de mită și o infracțiune de trafic de influență.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate