Președintele Iohannis l-a eliberat din funcție pe judecătorul Stan Mustață

Președintele Iohannis l-a eliberat din funcție pe judecătorul Stan Mustață

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel București a lui Stan Mustață, în prezent suspendat din funcție ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea, cu intenție, a unor infracțiuni, informează Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, șeful statului a semnat decretul de eliberare din funcție a judecătorului Mustață având în vedere lipsa avizului Consiliului Superior al Magistraturii pentru menținerea în funcție după vârsta de 65 de ani.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, pe 3 martie, înaintarea către președintele Klaus Iohannis a propunerii de eliberare din magistratură a judecătorului Stan Mustață.

În 29 octombrie 2014, judecătorul Stan Mustață a fost eliberat după aproape 6 luni de arest preventiv, el urmând să fie judecat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

El a fost arestat pe 30 aprilie 2014 și trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce a cerut bani, în mai multe rânduri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluții favorabile acestora.

Potrivit DNA, Stan Mustață este acuzat pentru mai multe infracțiuni: constituire a unui grup infracțional organizat; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; șase infracțiuni de luare de mită și o infracțiune de trafic de influență.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!