Primarii PSD din Vaslui puseseră deja nişte morţi deoparte/AEP a sancţionat 9 primării

Un număr de şase primării din judeţul Vaslui au fost amendate, iar alte trei au fost sancţionate cu avertisment pentru că au fost descoperite numele unor morţi pe listele electorale, în urma unor controale efectuate de Autoritatea Electorală Permanentă, a anunţat prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică.

‘Potrivit legii, autorităţile locale aveau obligaţia ca, în 24 de ore de la luarea la cunoştinţă a decesului, să scoată de pe liste persoanele în cauză. Au fost găsite cazuri în care persoane decedate de 30 de zile se aflau pe respectivele liste’, a declarat Andrei Puică.

Astfel, primăriile Măluşteni, Dragomireşti, Banca, Rebricea, Munteni de Sus şi Bogdăniţa au primit amenzi în valoare de câte 1.000 de lei fiecare, iar primăriile Todireşti, Rafaila şi Bogdana au primit avertismente. Controalele sunt în plină desfăşurare, iar primarii care nu operează în Registrul Electoral al cetăţenilor cu drept de vot din România modificările pe care legea îi obligă să le facă sunt sancţionaţi.

Prefectul judeţului Vaslui a afirmat, de asemenea, că nu va accepta ca foştii preşedinţi sau locţiitori ai birourilor de circumscripţie de la alegerile trecute, care nu şi-au îndeplinit atribuţiile legale, să mai îndeplinească aceste funcţii la alegerile prezidenţiale.

‘Oricâte presiuni s-ar face, nu voi accepta ca preşedinţi sau locţiitori să fie persoane care au plecat la alegerile trecute cu ştampilele acasă, care au plecat la masă şi au închis secţiile de votare când au vrut sau care au pierdut ştampilele de vot. Sunt persoane care se roagă de mine să le accept pentru astfel de funcţii, dar nu se poate. Oricum, tragerea la sorţi o face tribunalul’, a mai spus Andrei Puică.

Potrivit Instituţiei Prefectului Vaslui, la nivelul judeţului sunt 371.020 alegători, care vor putea vota în 515 secţii.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

4 Marfă pentru DNA! Ce-am anunțat sâmbăta trecută se întâmplă! Măcel în PSD Olt! Stănescu l-a ras pe Ciocan din …

5 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb