Primarii PSD din Vaslui puseseră deja nişte morţi deoparte/AEP a sancţionat 9 primării

Primarii PSD din Vaslui puseseră deja nişte morţi deoparte/AEP a sancţionat 9 primării

Un număr de şase primării din judeţul Vaslui au fost amendate, iar alte trei au fost sancţionate cu avertisment pentru că au fost descoperite numele unor morţi pe listele electorale, în urma unor controale efectuate de Autoritatea Electorală Permanentă, a anunţat prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică.

‘Potrivit legii, autorităţile locale aveau obligaţia ca, în 24 de ore de la luarea la cunoştinţă a decesului, să scoată de pe liste persoanele în cauză. Au fost găsite cazuri în care persoane decedate de 30 de zile se aflau pe respectivele liste’, a declarat Andrei Puică.

Astfel, primăriile Măluşteni, Dragomireşti, Banca, Rebricea, Munteni de Sus şi Bogdăniţa au primit amenzi în valoare de câte 1.000 de lei fiecare, iar primăriile Todireşti, Rafaila şi Bogdana au primit avertismente. Controalele sunt în plină desfăşurare, iar primarii care nu operează în Registrul Electoral al cetăţenilor cu drept de vot din România modificările pe care legea îi obligă să le facă sunt sancţionaţi.

Prefectul judeţului Vaslui a afirmat, de asemenea, că nu va accepta ca foştii preşedinţi sau locţiitori ai birourilor de circumscripţie de la alegerile trecute, care nu şi-au îndeplinit atribuţiile legale, să mai îndeplinească aceste funcţii la alegerile prezidenţiale.

‘Oricâte presiuni s-ar face, nu voi accepta ca preşedinţi sau locţiitori să fie persoane care au plecat la alegerile trecute cu ştampilele acasă, care au plecat la masă şi au închis secţiile de votare când au vrut sau care au pierdut ştampilele de vot. Sunt persoane care se roagă de mine să le accept pentru astfel de funcţii, dar nu se poate. Oricum, tragerea la sorţi o face tribunalul’, a mai spus Andrei Puică.

Potrivit Instituţiei Prefectului Vaslui, la nivelul judeţului sunt 371.020 alegători, care vor putea vota în 515 secţii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

2 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel