RAPORT de VOT/Antena 3, pe burtieră: Secţii de vot goale in străinătate/VIDEO/ LIVE TEXT

RAPORT de VOT/Antena 3, pe burtieră: Secţii de vot goale in străinătate/VIDEO/ LIVE TEXT

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Comisarul.ro începe povestea VOTULUI. Vom transmite, în regim de LIVE TEXT, întregul proces de vot din ţară şi DIASPORA. Aşteptăm fotografii, impresii, sesizări, imagini filmate.

Situatie tensionata in Italia, mii de romani la cozi scandeaza in ploaie impotriva Guvernului. Un politist italian catre un copilas obosit de stat la coada: "Putina rabdare, e pentru tara ta"

Situatia de la sectiile de vot din Roma devine tot mai tensionata, transmite corespondentul HotNews.ro. Printre reprize de ploaie, mii de romani asteapta de dimineata la cozile uriase de la Ambasada si Consulat si scandeaza repetat mesaje anti-Ponta si isi cer dreptul la vot. O scena emotionanta la coada la Consulat: un copil de 8 ani, alaturi de parinti, se odihnea pe o banca, epuizat de stat in picioare. Un carabinier italian l-a mangaiat pe crestet si i-a spus: "Un po' di pazienza, e' per la tua nazione" (Un pic de rabdare, e pentru tara ta).

Inauntrul sectiei am vazut membrii comisiei lucrind sub o presiune greu de imaginat. Rosii la fata, cu tabele in miini, concentrati. Fac tot posibilul, am intrebat daca merg la baie, m-au raspuns: "cine se gandeste sa mearga la baie?"

Incearca sa faca tot posibilul, e o cursa contracronometru care a inceput azi la 7. Spun oamenilor: hai, luati stampila, mergeti in cabina. Au fetele incordate, sunt ca niste alergatori la maraton.

La ora 13.40 a votat o doamna care a stat de la 8 dimineata la coada. Asteptarea se masoara in ore si metri de stat la coada.

Politistii si garzile sunt la fel de epuizati ca alegatorii. Isi cer scuze ca nu pot face mai mult: "Suntem si noi de dimineata aici, ca si voi".

Antena 3, pe burtieră: Secţii de vot goale in străinătate

Antena 3 prezinta la aceasta ora imagini din care rezulta ca n-ar fi nici o problema cu votul in strainatate iar pe burtiera scrie: "Sectii de vot goale in straintate". Aceste imagini sunt difuzate in timp ce alte televiziuni de stiri difuzeaza de dimineata imagini cu cozi kilometrice la vot in numeroase orase mari din strainatate iar netul este plin de poze cu mii de oanei asteptand sa voteze la Paris, Londra, Munchen, Bruxelles etc.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Este aglomeraţie în campusurile universitare din București, unde sute de studenţi aşteaptă să voteze.

 
 
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cu toate că tinerii au primit o vacanţă de două zile ca să meargă şi să voteze acasă, mulţi au preferat să nu plece în localitățile de domiciliu.

Marturia unui observator dintr-un sat din judetul Bacau, unde se aduc oameni cu microbuzul, dupa ce a fotografiat turismul electoral: Primarul a incercat sa ma convinga sa nu fac sesizare/ S-a depus plangere ca as intimida oamenii

"Sunt observator voluntar in sat Coman, comuna Sanduleni, Bacau. Cam asa se aduc oamenii din Birzulesti la vot la 9:30 dimineata va spun ca in cel mult 15 min de la aparitia mea acolo, in timp ce scriam sesizarea pe care urma sa o depun presedintelui de comisie, am fost vizitat de dnul primar, PSD-ist inrait, care a incercat cu orice pret sa ma conviga sa nu o mai depun cu promisiunea ca nu va mai circula niciun microbuz azi", povesteste Silviu Carligeanu pe pagina sa de Facebook, alaturi de o poza cu un microbuz.

 Ce povesteste acesta:

Update 1: dnul primar ma cauta insistent. Intimidari, intimidari. Nici nu cred ca are voie sa calce asa des intr-o sectie de votare in care nici macar nu figureaza pe liste.

Update 2: deranjati de actiunea mea aici, a aparut din senin o plangere cum ca eu as intimida oamenii sau i-as influenta sa voteze cu un candidat anume. Presedintele de comisie mi-a interzis sa mai parasesc sala de vot, fluturandu-mi in fata articolul referitor la observatorii acreditati, interpretand legea dupa cum a vrut el. Bineinteles ca articolul precizeaza ca doar cat timp sunt in sala trebuie sa stau pe scaun si nicidecum faptul ca nu pot parasi sala. Dupa multe telefoane date la BEJ mi s-a spus sa apelez la 112 daca presedintele ma mai preseaza sa stau doar in sala. Despre suplimentarea cu inca 30 de declaratii pt lista suplimentara, in conditiile in care exista deja 54 si doar 7 inscrisi pe lista pana la ora 12:00, nu a vrut nimeni sa discute. Sunt curios care va fi diferenta dintre cele 2 procese verbale (turul 1 vs turul 2).

Update 3: Sper sa rezist pana diseara. Sunt incoltit de primar, presedinte si membrii comisiei. Toate tunurile pe mine. S-a lasat cu declaratii completate pe loc si alte scheme. Sper sa rezist pana diseara. Ceea ce s-a vrut a fi o experienta s-a dovedit a fi un razboi. Am sa va povestesc intreaga si groaznica experienta maine, pana atunci conserv energia.

Un observator independent la alegerile din satul Naipu (Giurgiu) sustine ca a fost batut de primarul comunei dupa ce a sesizat nereguli la vot

Denis Binisor, observator independent la sectia vot 136 din satul Naipu (comuna Ghimpati, judetul Giurgiu) sustine ca a fost agresata de primar deoarece a cerut presedintelui sectiei de vot sa nu i se mai permita accesul primarului in sectie si pentru ca ar fi sesizat mai multe nereguli ce se petreceau acolo. Aceasta a depus si plangere la Politie, sustinand ca primarul a venit sa faca scandal dupa ce observatorul a facut o fotografie in sectia de vot la un geam care a fost desigilat si a incercat sa-i ia telefionul din mana si a tras-o de par.

Reporterul HN s-a dus la fata locului pentru a cere lamuriri, insa a fost dat afara din sectie si nu a e primit explicatii pe motiv ca nu are acreditare.

Presedintele sectiei de vot a declarat ca nu a vazut asemenea evenimente.

Fraude masive la vot in sudul Romaniei raportate de observatori: mobilizare neobisnuita a autoturismelor, Politia e indiferenta

Încă de la primele ore ale dimineții, observatorii Centrului pentru Resurse Civice (CRC) și cetățenii care au sunat la centrul de asistență juridică organizat de Expert Forum au semnalat o prezență neobisnuită la urne și o mobilizare masivă a automobilelor care transportă în mod repetat persoane către sectiile de vot, se arata intr-un comunicat al ONG-ului Expert Forum. În județe ca Ilfov, Giurgiu sau Olt observatorii au raportat la numărul 112 mai multe cazuri de acest gen. Interventia poliției este de multe ori insuficientă sau inexistentă, iar fenomenul se perpetuează în multe dintre localitățile observate fără ca agenții constatatori să ia măsuri reale.

Drept urmare, ONG-urile CRC, Expert Forum și Funky Citizens, bazandu-se pe mărturiile și solicitările formulate de cei care observă alegerile în teritoriu, cere Ministerului Afacerilor Interne să suplimenteze numărul de agenți care monitorizează bunul mers al procesului electoral, dar mai ales, introducerea în judetele enumerate a unor filtre pentru a limita și descuraja turismul electoral. Reamintim faptul că fapte precum continuarea propagandei electorale și coruperea alegătorilor reprezintă infracțiuni sancționate de Codul Penal.

Au mai fost semnalate cu o frecvență notabilă cazuri în care persoane neautorizate stationează în secțiile de vot mai mult decat este necesar pentru exercitarea optiunii de votare sau abordează și incearcă să influențeze grupuri de alegători sau situatii în care reprezentanți ai autorităților locale săvârsesc acțiuni suspeceptibile a fi calificate drept încalcări ale regulilor de funcționare a secțiilor de votare. În multe secții situația este persistentă, în pofida sesizărilor adresate biroului electoral sau Poliției.

Ca exemple, au fost primite mai multe sesizări care reclamau suspiciuni de turism electoral. Astfel, ne-a fost adus la cunoştinţă de către un observator că la secţia 252 din Movileni, județul Olt primarul ar fi transportat de mai multe ori alegători cu un autovehicul. O sesizare scrisă a fost trimisă de către observator către BEJ în acest sens. Similar, în cadrul secţiei de votare nr. 100 din Budeni, comuna Comana, județul Giurgiu, un observator ne-a transmis că există indicii cu privire la turism electoral –maşini care aduc alegători ce votează pe listele suplimentare. Mai mult, ni s-a transmis că unul dintre membrii secţiei se implică în această activitate.

Observatorii acreditaţi de Centrul pentru Resurse Civice au observat în secţiile 143 şi 144 din comuna Gălbinaşi, judeţul Călăraşi că cetăţenii care sunt înscrişi pe copiile de pe listele electorale permanente votează pe listele suplimentare destinate celor care votează în afară localităţii de domiciliu. Tot în aceste secţii ne-au fost aduse la cunoştinţă că alegători din mai multe localităţi ar fi fost aduşi cu autovehicule pentru a vota în secţiile 144 şi 143 (școlile nr. 1 şi nr. 2) din Gălbinaşi. Există indicii că ar fi transportaţi organizat, cu aportul autorităţilor locale, în special al primarului. Mai mult, am primit informații că în cadrul secţiei de votare nr. 218 din Ştefăneştii de Jos, județul Ilfov, persoane neautorizate, grupuri sau indivizi care pretind că sunt alegători staţionează în incinta secţiei de votare şi încearcă să intimideze observatorii şi votanţii.

De asemenea, a fost transmisă o sesizare conform căreia la secția 140 din gara Craiova sunt aduși votanți cu autovechicule din comunele Pielești, Pleșoi, Șopot și Sărbătoarea (Dolj). Exista martori care sustin ca in jurul secției de votare ar exista persoane care dirijează alegătorii.

Au mai fost raportate si alte nereguli în organizarea procesului electoral, dintre care menționăm:

· Ploieşti, la Şcoală Gimnazială Nr. 1 „Radu Stanian” din stradă Bobîlna, după începerea votului urnele nu erau sigilate. Alegătorul ne-a comunicat că a semnalat acest lucru membrilor şi i s-a răspuns că aceasta este procedura, respectiv că urnele nu se sigilează până seară. Alegătorul ne-a mai transmis că s-a întâmplat acelaşi lucru la turul precedent.

· primarul din comuna Gura Văii, Bacău nu îi permite unui reprezentant în biroul secţiei de votare accesul la lucrările biroului secției de votare. A fost sesizat BEJ care a transmis către preşedintele secţiei de votare lista în care este cuprins membrul respectiv.

· în secția de votare 90 din Voluntari se folosesc numai patru ștampile, una dintre cele cinci fiind reținute de către președintele secției de votare.

Puteti raporta nereguli la numerele de telefon Orange: 0756.459.194, Vodafone: 0720.273.334, Digi: 0770.332.065 sau pe www.expertforum.ro/votcorect si www.funkycitizens.org.


Septimius Pârvu, Expert Forum, septimius.parvu@expertforum.ro | 0737.748.667

Cosmin Bârzan, Centrul pentru Resurse Civice | 0742.738.836

DEZASTRU/Exit-poll DIASPORA: Iohannis 77%-Ponta 23%/Se estimează o PREZENŢĂ de PESTE 400.000 de ROMÂNI

Dezastru şi explicaţie totodată pentru blocarea pe faţă a dreptului la vot al românilor din DIASPORA. Conform exit-poll-urilor realizate până la ora 13.00, inclusiv în Republica Moldova, Klaus Iohannis va obţine o victorie zdrobitoare în Diaspora, susţin surse ACL. Mai mult decât atât, se pare că prezenţa la vot va depăşi cu mult numărul de 400.000 de votanţi. Conform surselor noastre, în jurul orelor 17.00 vor apărea primele semnale că anumite secţii de vot din străinătate au rămas fără buletine de vot. Reamintim că la primul tur de scrutin au votat în DIASPORA puţin peste 160.000 de persoane. Pentru turul 2 au fost trimise la secţiile din străinătate 800.000 de buletine de vot.

Klaus Iohannis a caştigat şi in Australia cu 94%

Klaus Iohannis a castigat in Australia detasat, cu 94%, potrivit anuntului facut pe pagina sa de Facebook.

"Am castigat si in Australia cu un procent covarsitor de 94%" anunta candidatul ACL, care castigat si in Noua Zeelanda .

 Klaus Iohannis, candidatul ACL, a câştigat detaşat şi în Noua Zeelandă

Astfel, Klaus Iohannis a câştigat cu 94% din voturi. După numararea voturilor din secţia 187 Diaspora, candidatul ACL a obţinut 309 voturi din totalul de 331.

 Presa germana critica unanim organizarea dezastruoasa a votului pentru romanii din strainatate: "Votul cu periuta de dinti"

Inca din zori, presa germana, austriaca si elvetiana au inceput sa relateze despre al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale 2014, remarcand haosul, dezorganizarea si modul in care cetatenii romani din diaspora sunt impiedicati de la vot. "Cu periuta de dinti la alegerea Presedintelui", titreaza Frankfurter Allgemeine Zeitung, remarcand ca "multi romani din strainatate au zgribulit inca de azi noapte, pentru a-si da votul".

Neue Züricher Zeitung online scrie ca si acum doua saptamani "nenumarati romani care traiesc in strainatate nu si-au putut exprima votul, pentru ca sectiile de vot puse la dispozitie n-au fost pregatite corespunzator". "Guvernul stie foarte bine ca majoritatea diasporei romane din tarile UE va vota pentru Iohannis, iar aceasta ar putea influenta rezultatul strans al alegerilor", continua NZZ.ch.

Portalul austriac Salzburg24.at considera ca "datorita situatiei din primul tur de la inceputul lunii noiembrie, cand mii de romani din diaspora n-au putut vota din cauza proastei organizari, la al doilea tur de scrutin exista temerea ca vor aparea probleme grave la exprimarea votului in strainatate. Si unii reprezentanti ai partidelor au anuntat ca se vor retrage din comisiile de vot din strainatate, ceea ce va ingreuna procesul de vot".

Die Welt in varianta sa online face portretul celor doi candidati la presedintie, scriind despre candidatura sasului Klaus Iohannis ca "un epilog al unei lungi si bogate istorii a civilizatiei si culturii germane in Est". Despre contracandidatul sau, Welt considera: "Ponta cel de stanga este un fiu adoptiv al post-comunistilor abili, titlul sau de doctor si l-a procurat prin plagiat, unii dintre sustinatorii lui sunt in inchisoare. Ca presedinte, agilul fost procuror vrea sa reduca la minimum investigarea faradelegilor comuniste, a coruptiei si inselatoriei subventionate". "El este – si aceasta ajunge – fata romaneasca a acestor alegeri".

Spiegel.de vorbeste despre posibilitatea ca Romania sa aiba "un sef de stat de origine germana. Candidatul la presedintie Iohannis foloseste in campania electorala clisee ale virtutilor germane. Guvernantii corupti se simt amenintati – si incita o campanie de denigrare. In consecinta, tocmai romanilor din diaspora, predominant critici la adresa lui Ponta, le este ingreunat votul: in toata Europa, ca si in Germania, la primul tur de scrutin au asteptat ore in sir zeci de mii de romani, in fata consulatelor – adesea degeaba. Justificarea: probleme tehnice si de logistica".

Prezenţa la vot până la ora 13:00 – Peste 27% la nivel naţional, mai mare decât în primul tur şi decât în 2009. 27,4% în Bucureşti

UPDATE 13.15: Cele mai recente date privind prezenţa la vot în Turul II al Alegerilor Prezidenţiale 2014 indică un procent de peste 27% la nivel naţional, potrivit B1 TV.

Datele arată prezenţa înregistrată până la ora 13:00, mai mare decât în primul tur (20,78%) şi decât în turul II al prezidenţialelor din 2009 (24,01%).

În Bucureşti, prezenţa până la ora 13:00 a fost de 27,4% (faţă de 20,78% în primul tur şi 23,34% în 2009).


Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat, duminică, la ora 11:30, prima estimare privind prezenţa la vot în Turul II al Alegerilor Prezidenţiale 2014. Datele arată prezenţa înregistrată până la ora 10:00.

Potrivit BEC, prezenţa la urne la nivel naţional a fost de 8,52%, mai mare decât în primul tur (6,55%) şi decât în turul II al prezidenţialelor din 2009 (7,52%).

În mediul urban, prezenţa a fost de 8,37% (faţă de 6,37% în primul tur şi 6,98% în 2009), iar în mediul rural de 8,72% (faţă de 6,78% în primul tur şi 8,27% în 2009).

Cea mai mare prezenţă la vot s-a înregistrat în judeţul Olt (11,63%), urmat de judeţele Teleorman (11,34%), Ilfov (10,87%), Dâmboviţa (10,85%) şi Dolj (10,62%).

Cea mai redusă prezenţă s-a înregistrat în judeţul Harghita (4,69%), fiind urmat de judeţele Covasna (5,28%), Suceava (6,69%), Maramureş (6,72%) şi Sălaj (6,77%).

Analiza votului la ora 10:00 - Posibili indicatori ai fraudei la vot: Prezenta la vot de peste 100% intr-o sectie din Bacau, adica un om la 10 secunde

Analizand rezultate prezentate de Biroul Electoral Central (BEC), pe 3 indicatori (prezenta la vot, votul pe listele suplimentare si votul cu urna mobila), rezulta urmatoarele: 

prezenta la vot ne arata ca urbanul (788.381 voturi) este cu circa 200.000 de voturi peste rural (583.383 voturi)
se inregistreaza cresteri (in raport cu prezenta din turul 1) in toate judetele din tara (mai putin Harghita);
cele mai mari cresteri ale prezentei sunt in: Cluj, Maramures, Satu Mare (plus peste 40%)

cea mai mare prezenta la vot este in judetele: Teleorman, Olt Dambovita, Constanta, Dolj, Braila (peste 9%), iar cea mai mica prezenta in: Harghita, Covasna, Salaj, Suceava (sub 5%)

votul in rural consemneaza ca ponderea votului pe liste suplimentare si cu urna mobile reprezinta 15,9% din total prezenta la vot, la ora 10 (fata de 11,8 in urban)

cele mai mari cresteri (in raport cu turul 1) la votul pe liste suplimentare sunt la: sectorul 1 si sectorul 6, Ilfov, sectorul 2, Cluj, Timis, sectoarele 3 si 4 din Bucuresti, Olt, Mehedinti, Dolj, Calarasi

cele mai mari cresteri (in raport cu turul 1) la votul cu urna mobile sunt la: Maramures (crestere cu 44%), Brasov (8,6%), Valcea (7,5%), Arad, Buzau, Suceava, Braila, Bacau, Sectorul 4, Hunedoara, Dambovita, Teleorman, Gorj, Dolj.
Curiozitati (posibili indicatori ai fraudei, situatii care ies din patternul de vot):

la sectia de vot 4-533 din Racova (judetul Bacau) au votat toti cei 1.027 de votanti de pe listele permante + 14 pe liste suplimentare - deci, la ora 10, prezenta la vot peste 100% !!!

adica 5,7 oameni pe minut? un om la 10 secunde?!!

 la sectia 11-145, din orasul Oravita, Caras-Severin, din 35 pe lista, au votat 9 + 38 pe liste suplimentare (134%)

la sectia de vot 16-169, Ciocanesti (jud DB), din 1166 votanti, au votat deja 299 (30%) + 33 pe liste suplimentare

la sectia de vot 30-139, Curtisoara (Olt), din 1293, au votat 280 + 40 pe liste suplimentare

Paris: Romanii aflati la coada au strigat "Jos Ponta" la venirea lui Teodor Melescanu

Romanii aflati la coada uriasa din Paris pentru a vota au inceput sa strige "Jos Ponta" in momentul in care la Ambasada Romaniei a ajuns Ministrul de Externe Teodor Melescanu.

Situatia votului in Paris la ora 9:30. In timp ce il intervievam pe Mihai Firanescu, observator independent, a aparut si Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, iar oamenii au inceput sa scandeze JOS PONTA. Specific ca in restul timpului oamenii sunt linistiti si civilizati, am vorbit cu multi dintre ei, sunt din toate colturile tarii si toti vor acelasi lucru: o Romanie normala!

Alexandru Lazescu despre o noua tehnologie de frauda: Sunt folosite fraudulos CNP-urile persoanelor plecate din localitatile controlate de PSD

Alexandru Lazescu, fostul sef al TVR, anunta pe contul sau de Facebook o noua metoda folosita pentru fraudarea votului: "Sunt dusi oameni cu autocarul in sectii rurale controlate total de PSD (chiar daca formal exista si alte partide) iar acolo pe listele suplimentare sunt trecute CNP-urile persoanelor care sunt plecate din localitate (oamenii PSD stiu foarte bine situatia fiecaruia), pentru a nu se putea face verificari incrucisate. Singura formula de a-i prinde este de a identifica sectiile cu liste suplimentare mari si de a verifica pe liste oameni care nu au fost in ziua votului in sat".

Reamintim ca votul pe listele suplimentare are deja o pondere de 11,6% din totalul voturilor exprimate pana la ora 10.00, conform Biroului Electoral Central

Situatia votului din diaspora la ora 10:00

Mobilizare istorica la vot in diaspora, in al doilea tur al alegerilor prezidentiale. Pana la ora 10:00, cele mai multe voturi din diaspora au venit din Republica Moldova, relateaza Radio France Internationale, care publica situatia votului potrivit informatiilor transmise de reteaua sa de corespondenti.

Paris: 2 sectii - 1548 de voturi

Roma: 3 sectii - 1500 de voturi

Torino: 1 sectie - 900 de voturi

Londra: 3 sectii - 700 de voturi la sectia din Wembley, 940 de voturi la sectia ICR Londra

Bruxelles: 4 sectii - 2300 de voturi

Chisinau: 4 sectii - peste 1000 de voturi

Republica Moldova: 21 de sectii - peste 6000 de voturi

Berlin: 1 sectie - 900 de voturi

ACL cere BEC prelungirea programului de votare în străinătate

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Alianța Creștin-Liberală a solicitat, astăzi, Biroului Electoral Central, prelungirea programului de votare din secțiile organizate în diaspora astfel încât cetățenii români aflați în străinătate să își poată exercita dreptul la vot.
 
 „Formulăm această solicitare întrucât cetățenii români care în ziua votului se află în străinătate și-au exprimat în mod expres dorința de a vota prin prezentarea la secțiile de votare organizate în diaspora, însă aceștia nu au putut în primul tur de scrutin să-și exercite în condiții normale acest drept constituțional”, se menționează în solicitarea adresată BEC, semnată de Vasile Blaga.

VIDEO Centrul Parisului, blocat de miile de români care stau la coadă. Reacţia unei bulgăroaice: "În 2014, in Europa???"

Mii de romani au blocat efectiv strazi intregi din centrul Parisului, inghesuindu-se pe trotuarele si strazile care duc la sectiile de vot de la Ambasada Romaniei. Cozile au cativa kilometri, dupa cum se poate vedea din imaginile VIDEO transmise de cititori. Reactia unei bulgaroaice care iesise sa-si cumpere o bagheta: "In 2014, in Europa???".

In jurul perimetrului sunt mobilizate forte importante de ordine.

Imaginile de mai jos au fost inregistrate in jurul orei locale 9.30 (10.30 - ora Romaniei). Multi dintre romanii din Paris s-au asezat la cozi inca de la ora 5 dimineata.

Cum se comporta televiziunile de stiri in ziua votului: RTV si Antena 3 vorbesc de posibile fraude la votul in strainatate, B1 si Realitatea indeamna la vot

Romania TV, postul fondat de PSD-istul Sebastian Ghita, a reluat si in ziua turului 2 difuzarea potpuriului de melodii populare care preaslavesc mandria de a fi roman, adica exact sloganul lui Victor Ponta. Tot la RTV s-a vorbit despre posibile fraude la votul in strainatate si televiziunea a anuntat ca PSD filmeaza votul la 200 de sectii din strainatate, despre care Victor Ciutacu a spus "inteleapta decizie". Intre timp, B1 TV, Realitatea TV si Digi 24 transmis indemnuri la vot si difuzeaza copios imagini cu mobilizarea extraordinara la vot in strainatate.

Ora 11.00: Antena 3 si RTV ignora mobilizarea masiva din Diaspora. Subiectul principal e declaratia facuta de Victor Ponta dupa ce a votat

Traian Băsescu: Cu acest vot scap de o greutate din spate. Am votat împotriva unui sistem discreționar

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Traian Băsescu s-a prezentat la ora 10:30 la secția de votare. Președintele a spus că și-a luat o greutate de pe umeri cu acest vot.

„Am votat împotriva instaurării unui regim discreționar”, a spus el. Șeful statului a făcut din nou un apel către românii „umiliți”, să meargă la vot, indiferent dacă trăiesc în țară sau în străinătate.
  „Votul pe care l-am dat acum simt că încep să scap de o greutate din spate. Se va transfera către altcineva responsabilitatea pentru România. În al doilea rând, am votat împotriva instaurării unui regim discreționar și acest lucru sper să-l facă și toți aceia care au fost umiliți de câțiva ani, fiind numiți băsiști. Fac din nou un apel la ei să vină la vot, astăzi, indiferent dacă sunt în țară sau în străinătate, și să le arate acelora care i-au disprețuit că ei contează și nu vor lăsa să se instaleze în România o putere discreționară. Vă mulțumesc!”, a spus Traian Băsescu.

Coadă de 1 kilometru la secţia de vot Londra 3, in Brent Civic Centre. Apelul unui tanar: Organizarea este deplorabila! Oamenii sunt furiosi si se tem ca nu pot sa voteze. Va rog, dragi parinti, bunici, prieteni iesiti la vot!

La primele ore ale diminetii, romanii s-au strans intr-un numar impresionant la sectia de vot Londra 3, in Brent Civic Centre. Daniel Bodnar, care se afla in fata sectiei de votare de la ora 6:45, a publicat pe contul sau de Facebook urmatorul mesaj: “Dragi romani, va rugam frumos iesiti la vot acasa! Organizarea este deplorabila! Si-au batut joc de noi… doar sperante false”. Vezi mai jos imagini cu coada impresionanta de la sectia de votare din Brent Civic Centre, Londra, Marea Britanie.

Ce spune tanarul care vrea sa voteze in Londra:
"Coada se intinde de-a lungul a 1 kilometru. Oamenii sunt de-a dreptul furiosi si se tem ca nu pot sa voteze. Chiar daca este foarte devreme, oamenii continua sa vina la vot. Suntem constransi sa nu votam. In cabinele de vot ne tin cate 2-3 minute la fiecare buletin, nu stim ce putem face. Va rog, dragi parinti, bunici, prieteni, iesiti la viot. Multumim!

Dragi romani, va rugam frumos iesiti la vot acasa! Organizarea este deplorabila! Si-au batut joc de noi...doar sperante false”

VIDEO Mobilizare impresionanta la vot in Stuttgart: Coada e cel putin dubla fata de primul tur

Turul doi al alegerilor prezidentiale 2014 si imposibilitatea de a vota pe care au intampinat-o mii de romani din diaspora in primul tur au mobilizat un numar impresionant de romani la sectia de votare din Stuttgart. "La Stuttgart coada e cel putin dubla fata de primul tur. Data trecuta am asteptat 6 ore pana sa pot vota", scrie pe contul sau de Facebook unul dintre romanii aflati la coada la vot. 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Victor Ponta si Daciana la vot, cu cravata si palton violet: Dumnezeu o sa tina cu noi

Victor Ponta, cu cravata violet, si Daciana Sarbu, cu palton violet, au votat duminica la scoala 17 din Bucuresti. Cei doi l-au invocat pe Dumnezeu in declaratiile de dupa vot. Daciana Sarbu: "Sa ne aduca Dumnezeu mai multa liniste si intelegere" / Victor Ponta: "Dumnezeu o sa tina cu noi".

Victor Ponta a mai spus ca "am votat ca toata mamele si bunicii sa traiasca intr-o lume mai buna, copiii sa poata sa invete sa aiba un viitor in Romania. Am votat pentru convingerea mea ca dupa 25 de ani de tranzitie nu o sa mai fim o generatie in tranzitie. Sunt foarte increzator, foarte responsabil si constient de responsabilitatea pe care o sa o am".

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Romanii asteapta sa voteze si la sectia de votare de la Coslada, Spania

Votul din diaspora a inceput in aceasta dimineata in forta, in orasele unde in primul tur al alegerilor prezidentiale mii de romani nu au putut sa isi exprime optiunea. Cozi in fata sectiilor sunt si in orasul Coslada din Spania.

La aceasta sectie de votare din Coslada, Spania, la primul tur al alegerilor sustinatori ai candidatului PSD-PC-UNPR la prezidentiale le-au oferit unor alegatori cate un tricou rosu fara insemne electorale, precum si o bere, un suc si o cafea la un bar, pentru a vota pentru Victor Ponta.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Prezenţa la vot la ora 10

Duminică, 16 noiembrie, se desfăşoară turul II al alegerilor pentru preşedintele României. Potrivit primelor date publicate de BEC, pentru peste 90% din secţiile de votare, până la ora 10.00 au votat 1.513.340 de români:

Listele permanente - 1.342.442

Listele suplimentare - 176.093

Urna mobilă - 5.187

În procente, până la ora 10.00 au votat aproximativ 9% dintre cetăţenii înscrişi pe listele electorale permanente.

În primul tur, 6,55% dintre românii înscrişi pe listele electorale s-au prezentat la vot până la ora 10.00. În 2009, la al doilea tur de scrutin, până la ora 10.00 au votat 7,52% dintre cetăţenii cu drept de vot.
 

Cozi mari la vot in toata Republica Moldova. Bogdan Aurescu a stat o ora si jumatate la rand pentru a vota - "E o atmosfera de sarbatoare, foarte pozitiva"

Mii de cetateni romani s-au asezat la coada la toate sectiile de vot din Republica Moldova inca de la primele ore ale diminetii pentru a vota in turul 2 al prezidentialelor. Potrivit martorilor de la fata locului si publicatiei Deschide.md, cozi s-au format la Ambasada de la Chisinau, la Consulat si la sectia de vot din Ialoveni. Secretarul de stat in MAE Bogdan Aurescu, care a stat la rind circa o ora si jumatate, a declarat pentru HotNews.ro ca "atmosfera e foarte pozitiva, e o atmosfera de sarbatoare, oamenii sunt foarte bine dispusi".

Aurescu a mai spus ca toti cei 7 membri ai birourilor secţiilor de votare sunt prezenti in toate cele 21 de sectii de vot, iar coada de la sectia de vot de la Ambasada din Chisinau nu este mai mare de 250 de persoane.

---------------------------
Ora 10.04: Coada mare si la Viena, transmite Centrul de Investigatii Media. Trotuarul pe care se afla Institutul Cultural Roman, Argentinienstrasse, este plina. Cateva sute de prersoane asteapta sa voteze.

Ora 9.43: Imagini impresionanate de la toate sectiile de vot din Republica Moldova, mii de oameni la cozi. 
Ora 9.10: Coada si in Londra, la sectia de vot Londra 3 din Brent Civic Center. Potrivit unui roman care a postat imagini pe Facebook, circa 500 de oameni asteapta deja sa voteze
Ora 8.45: Corespondenta B1 TV anunta ca de la sectia de vot din Torino lipseste reprezentantul PSD. Reamintim ca un membru in minus al comisiei de vot inseamna ingreunarea procesului de vot
Ora 8.42: Mii de romani la coada la Paris de la ora locala 7.30. 


Ora 8.40 In fata sectiilor de vot din Torino (Italia) s-au format deja cozi. Potrivit B1TV, peste 1000 de romani asteapta la coada, duminica dimineata, sa voteze.
Ora 08.00: Mii de romani la cozi si la Chisinau, unde oamenii s-au asezat la rind inca de la ora 5

RESPECT!/Peste 1.000 de români așteaptă să voteze în Torino. Coada se întinde pe aproximativ doi kilometri/PSD nu are reprezentant în secţia de vot (VIDEO)

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Peste 1.000 de români stau la coadă să voteze în Torino. La primele ore ale dimineții, coada se întindea deja pe aproximativ 2 kilometri.

Anca Manolea, o jurnalistă din Torino, a declarat pentru B1 TV că situația de la Torino este ”destul de dezastruasă” și că oamenii se află în fața singurei secții de votare din oraș încă de la ora 5 dimineața.

”Situația este destul de dezastroasă. Este deja o coada de un kilometru jumătate sau doi, oamenii sunt la coadă de la ora 5 dimineață. Există o singură secție. Sunt mult mai mulți oameni decât în primul tur. Problema principală este că avem doar o secție de vot, iar în Torino sunt 50.000 de români, dar vin să voteze români și din alte zone. În medie votează aproximativ 50 de persoane la 12 minute. Sunt cinci persoane, în loc de tre,i care conpletează datele pe listele suplimentare, dar nu este de ajuns. Lumea la prezidențiale vrea să voteze pentru că este interesată de ce se întâmplă acasă, de aceea sunt destul de activi la alegerile prezidențiale. De la ora 5, s-au mobilizat, sunt determinați, vor să stea la coadă, vor să-și exercite acest drept constituțional și nu cred că vor ceda prea ușor”, a spus Anca Manolea.

La Paris, unde sunt amenajate două secții de votare, la deschiderea secțiilor sute de oameni erau deja la coadă. Alexandru Urdaș, coordonator al Ligii Studenților din Franța, aflat la Paris, a spus că în fața secțiilor de votare s-au format două cozi, la una dintre acestea aflându-se aproximativ 800 de oameni, iar la cealaltă peste 1.000 de persoane. ”Cam 800 de oameni sunt la coada mai mică și peste o mie la cealaltă. 800 coada mai mică și peste o mie. Poliția e cu noi, e liniște, a început ploia. Toată lumea este foarte motivată”, a declarat Urdaș, potrivit Mediafax.

Zeci de români din străinătate s-au așezat la coadă încă de sâmbătă seară, pentru a putea vota în turul doi al alegerilor prezidențiale, mulţi dintre ei venind de la sute de kilometri, cu autocare închiriate, în oraşele unde sunt organizate secţii de votare.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, românii din străinătate au ieşit la vot în număr record. În mai multe capitale europene, cozile au fost uriaşe, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

În străinătate sunt amenajate 294 de secții de votare la care românii pot vota la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Subprefectul de Vrancea Cristi Misaila, agent electoral pe Facebook pentru Victor Ponta

Subrefectul Cristi Misaila, secundul din Institutia Prefecturii Vrancea, promoveaza pe pagina sa de Facebook imaginea candidatului PSD la alegerile prezidentiale 2014, desi statutul ii interzice acest lucru, relateaza Adevarul.ro.

Desi statutl sau ii interzice sa se pozitioneze public fata de unul sau altul dintre candidati, Misaila distribuie pe pagina sa de Facebook materiale in favoarea lui Victor Ponta, preluate de pe pagina celui care i-a fost sef o perioada, Marian Oprisan.

De mentionat ca pana la data de 1 ianuarie 2006, prefectii erau oameni politici cu carnet de membru de partid. Odata cu intensificarea procesului de integrare in Uniunea Europeana s-a impus depolitizarea acestei institutii dupa modelul francez.

 VIDEO. Mesajul studenţilor români din Portsmouth

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Studenţii români din Portsmouth au realizat un clip în scopul de a-i mobiliza pe toţi românii să iasă la vot.

VIDEO Imagini impresionante: Mii de romani, la coada la Paris inca de la ora 7.30

Cateva mii de romani s-au asezat la cozi la doua sectii de votare din Paris. Romanii din Paris s-au asezat de la primele ore are diminetii, iar la ora locala 7.30 (8.30 la Bucuresti) sunt aproape 5.000 de romani la cele doua sectii, potrivit mai multor martori oculari. La fata locului sunt si forte consistente de ordine. De notat ca la Paris si-a facut aparitia si ploaia, iar "lumea vine in valuri. parca e iesire de la un concert".

Imagini de la ora locala 7.30:

BEC anunta prezenta la vot la orele 11:30, 14:30, 17:30, 20:30 si 22:30
Biroul Electoral Central (BEC) va anunta datele oficiale privind prezenta la vot la alegerile prezidentiale de duminica la orele 11:30, 14:30, 17:30, 20:30 si 22:30.

Orele pana la care sectiile de votare vor transmite informatii catre BEC sunt 10:00, 13:00, 16:00, 19:00 si 21:00.

Biroul Electoral Central a mai stabilit ca orele la care va fi comunicata prezenta la vot in sectiile din strainatate la alegerile prezidentiale sunt 15:00, 21:00 din ziua votarii si 1:00 si 9:00 - din ziua urmatoare zilei votarii.

La Barcelona sunt doar 2 SECŢII cu DOAR 2 CABINE DE VOT. MAE a minţit când a spus că în fiecare secţie vor fi 7 cabine şi 7 ştampile.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 A început votul în Europa. 

PESTE 15.000 de români stau deja la vot în EUROPA

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Sunt deja COZI URIAŞE în faţa secţiilor de vot în toată DIASPORA

Cozi in fata secţiilor din Chişinău inainte de deschiderea urnelor

Julio Iglesias: Iohannis va fi președintele Romaniei/ VIDEO

Întrebat de realizator dacă are vreun „artist internaţional preferat”, Iohannis a răspuns: „Sigur, mai mulţi. Dar este unul de care îmi amintesc un pic mai bine, fiindcă m-a vizitat: Julio Iglesias. Este unul din marii cântăreţi care a vizitat Sibiul, m-a vizitat pe mine şi am amintiri foarte plăcute din acea vizită. (...) Şi am fost foarte surprins de afirmaţia făcuta de Julio Iglesias când a fost la mine-n vizită la Primărie. Discuţia a fost despre muzică, despre evenimentul care trebuia să aibă loc în Piaţa Mare (...) Fără nici o altă introducere, mi-a spus: «Dumneavoastră o să fiţi preşedintele ţării!». «Cum aşa?». «Ştiu eu! Am întâlnit mulţi oameni în viaţa mea». (...) Eu sunt foarte optimist şi, da! Cred că aşa va fi!”, a conchis Klaus Iohannis la Etno TV.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică este de 18.281.625, potrivit celor mai recente date furnizate, sâmbătă, de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică vor exista 18.550 de secţii de votare în ţară, iar pentru acest scrutin au fost tipărite 20.945.068 de buletine de vot şi 11.808.375 de timbre autocolante, acestea au fost predate sâmbătă preşedinţilor Birourilor electorale ale secţiilor de votare. Numărul ştampilelor a rămas acelaşi ca şi în primul tur al alegerilor, respectiv 94.220.

La secţia ICR de la PARIS SUNT DEJA 100 DE PERSOANE LA VOT. Cu O oră înainte de deschiderea urnelor.

A început VOTUL din România. Peste 250.000 de tineri votează pentru prima oară

Gabriela Firea: Toti reprezentantii PSD-UNPR-PC vor fi prezenti duminica in sectiile de votare din Diaspora

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a declarat sambata ca toti reprezentantii PSD-UNPR-PC vor fi prezenti duminica in sectiile de votare din Diaspora, exprimandu-si, in acelasi timp speranta ca si reprezentantii ACL vor face acelasi lucru, "tocmai pentru a nu obstructiona in vreun fel dreptul tuturor romanilor sa voteze", se arata intr-un comunicat de presa, citat de Agerpres.

"Partidul Social-Democrat asigura opinia publica asupra faptului ca reprezentantii PSD-UNPR-PC vor fi prezenti in sectiile de votare din Diaspora, pentru a garanta buna functionare a procesului electoral. Respingem ferm orice fel de intoxicare ce sustine contrariul! Este regretabil ca cei de la ACL incearca sa confiste in scop electoral tema votului din Diaspora, lansand public informatii mincinoase. Avem speranta ca si ACL se va asigura ca reprezentantii sai vor fi prezenti in sectiile de votare, tocmai pentru a nu obstructiona in vreun fel dreptul tuturor romanilor sa voteze!", a declarat Gabriela Firea in comunicatul citat.

Votul in Italia: Primaria din Roma face o exceptie la restrictiile dure de trafic pentru ca romanii sa poata vota duminica

In cursul dupa amiezii de sambata, 15 noiembrie, primarul Romei, Ignazio Marino, a semnat o ordonanta prin care cetatenii romani care se duc la vot in cursul zilei de duminica vor putea circula liber in Zona Verde a orasului. Pe 16 noiembrie, la Roma a fost decretata “Ziua fara Automobile”, initiativa de protejare a mediului care se va repeta pe data de 28 decembrie.

Astfel, alegatorilor romani nu li se vor aplica restrictiile in vigoare pe parcursul "Duminicii fara automobile". Daca vor fi opriti de agentii de la politia rutiera, cetatenii vor trebuie doar sa arate ca se afla in posesia unui document romanesc.

Hotararea primariei a fost adoptata in urma demersurilor intreprinse de Ambasada Romaniei la Roma.

In cursul dupa amiezii, Ambasada anuntase pe propriul cont pe pe o retea sociala, ca face demersuri pentru a obtine exceptarea de la regula a alegatorilor romani: "referitor la organizarea la Roma, concomitent cu cel de-al doilea tur de scrutin al Alegerilor pentru Președintele României, a Zilei Fără Automobile, având drept consecință introducerea de restricții de trafic pentru unele categorii de autovehicule pe anumite artere din Roma, precizăm următoarele: Ambasada României în Italia s-a aflat pe parcursul zilei în legătură permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe și cu Primăria Romei pentru identificarea unei soluții care să vizeze exceptarea de la prevederi a cetățenilor români care își exercită dreptul de vot la secțiile de votare din Roma. În acest moment, ambasadorul României în Italia se află la sediul Primăriei din Roma unde efectuează noi demersuri în acest sens. Așteptăm o soluționare favorabilă în cursul după-amiezii".

In cursul serii Primaria a anuntat pe site-ul oficial ca alegatorii romani vor putea circula liber in zonele supuse restrictiilor.

Mobilizare fara precedent in Diaspora: Un grup de romani din orasul suedez Goteborg, unde nu exista sectie de vot, a inchiriat un autobuz ca sa mearga 230 km si sa voteze in 

Un grup de romani din orasul suedez Goteborg, unde Guvernul Ponta nu a deschis nici o sectie de vot, a decis sa se organizeze si a inchiriat un autobuz cu care sa mearga la cea mai apropiata sectie de vot: in tara vecina Danemarca, la Copenhaga. Distanta intre cele doua orase este de cirac 230 de kilometri. "Din pacate Ambasada Romaniei din Regatul Suediei nu a dorit si a fost sceptica in infiintarea unei sectie de votare in Göteborg. S-a gasit o solutie. Mergem la COPENHAGA", scriu romanii de pe Facebook.

Ei au creat contul de Facebook Rumänska Unirea, unde au postat anuntul pentru a atrage si mai multi doritori sa mearga cu autobuzul inchiriat. "Busul are 50 de locuri,locuri limitate, asa ca va rugam confirmati din timp rezervarea.Costull acestei calatori este de 300 kr (coroane)/persoana. Se vor face opriri pe traseu, la cerere, pe autostrada E6 pana la Malmö" , se arata in anuntul romanilor din Goteborg.

"Pregatiri intense pentru plecarea la vot in Copenhaga. Vrem sa votam si in acelasi timp sa aratam lumii intregi ca am fost privati de acest drept in tara de resedinta, Suedia. Haideti la vot. Urmati-ne exemplul!", au mai scris ei.

Distanta de la Goteborg la Copenhaga este mai mica decat distanta Goteborg - Stockholm (capitala Suediei).

Campania agresiva a PSD in Ramnicu Sarat, inainte de turul II al alegerilor prezidentiale/Iconiţe cu Ponta şi Arsenie Boca
In spitalul municipal Ramnicu Sarat s-au impartit vineri, 14 noiembrie, sacose cu fulare rosii PSD, calendare cu Victor Ponta si ‘iconite’ cu parintele Arsenie Boca, pe verso-ul carora scrie SFINTIT si Victor Ponta Presedinte. Desi scandalul impartirii acestor iconite electorale este mai vechi si Patriarhia a spus ca “nu si-a dat binecuvantarea pe astfel de fotografii care nu se sfintesc”, iata ca lucrurile merg mai departe, scrie pe blogul sau jurnalistul Adrian Vasilache.

Prezentam mai jos relatarea integrala a acestuia:

Stiu asta de la cei care lucreaza in spital, iar fularul si iconitele le-am vazut personal.

 Mai mult, la inceputul acestei saptamani, in spital s-a primit o circulara cu Ordonanta de Urgenta privind salarizarea din cadrul sistemului public sanitar, in care se precizeaza ca, de la 1 ianuarie 2015, personalul din acest sistem va avea salariul de baza majorat cu 100 de lei.

Am verificat in Monitorul Oficial si intr-adevar, aceasta Ordonanta a fost aprobata in 4 noiembrie 2014 si a fost publicata in Monitorul Oficial in 6 noiembrie (Partea I, nr. 811).

De asemenea, in cutiile postale s-au livrat foi de campanie tiparite la Tipografia La strada Buzau, in care Iohannis si Basescu sunt defaimati.

“Sustinatorii s-au grabit sa-l prezinte pe Klaus Iohannis drept un neamt autentic, sobru si meticulos in a-si rezolva sarcinile de serviciu. Si cinstit, atat de cinstit ca nimeni nu ar fi indraznit sa-i puna la indoiala probitatea morala, ca doar e neamt, ati uitat?
A venit apoi presa si a scos la iveala faptul ca domnul Iohannis nu ar fi chiar un sfant, ca ar fi facut candva trafic international de copii, are sase case pe care nu prea stie cum sa le justifice si cand o face se cam incurca in minciuni””, se arata in fituica de campanie.
Si asta nu e tot. Cumnata mea, care locuieste in Focsani, mi-a aratat ce SMS a primit inainte de turul al doilea al alegerilor.

Nu am auzit nimic despre ACL si Iohannis. Nici un pliant, nici un SMS de la acestia in aceasta zona a tarii.

La Paris, in fata Ambasadei Romaniei au fost depuse flori si lumanari, cu mesajul "Constitutia, odihneasca-se in pace".

RESPECT!/Londra, românii au făcut cozi la secțiile de votare / VIDEO

Românii din Diaspora vor să arate că votul lor chiar contează. Dacă în urmă cu 5 ani, Traian Băsescu a fost reales președinte cu voturile românilor din străinătate, scena s-ar putea repeta în acest an.

Şi la Londra, românii stau deja la coadă pentru a fi siguri că își votează președintele și nu pățesc la fel ca în primul tur, când au rămas pe dinafară.

RESPECT!/Românii din Munchen s-au aşezat la coadă încă de sâmbătă seara pentru a putea vota duminică

IMPRESIONANT! Romanii din Germania s-au asezat inca de sambata seara la coada in fata sectiei de votare din Munchen, pentru a putea vota duminica in turul doi al alegerilor prezidentiale, potrivit unei fotografii transmise pe adresa redactiei.

"La Munchen deja se asteapta deschiderea sectiei de votare... oamenii astia or venit cu periuta de dinti la ei si stau la coada sa voteze cum stateau parintii lor in comunism la carne, lapte si paine. FELICITARI OAMENI BUNI !!!", este mesajul ce insoteste fotografia distribuita pe Facebook.
Rugam cititorii Comisarul.ro care cunosc si alte situatii similare sa ne trimita informatii si fotografii

Mesajul PRIMULUI ROMÂN CARE A VOTAT: E 1-0 ! Puie Monta!
 ”6.45 am Auckland, New Zealand

E 1-0 ! Mândru ca sunt român. 
De fapt sunt mândru ca sunt primul român din lumea asta care are șansa si privilegiul de a nu vota cu simbolul perfect al hoției, corupției, minciunii, arogantei, anormalului. 
Stau în fața secției de votare si ma întreb de ce ma trece scrisul. E disperarea de a ma vedea furat, din nou, de speranța ca țara mea o sa meargă în direcția bună. E disperarea emigrantului care vrea sa aibă șansa de a se întoarce (da, într-un loc cu mari probleme, dar care se afla pe drumul bun). Nu vreau sa imi pierd limba, "I Love You" dă bine numai in filme. Nu vreau să o mai văd pe mama plângând atunci cand plec. Nu mai vreau atacurile de panică în dimineața plecării. Nu mai vreau să mă simt un ticălos care alege bunăstarea si casa pe malul marii in favoarea prietenilor de o viața, Clujului, familiei... Nu "vreau o țara ca afara". Vreau doar un pic de normalitate si certitudinea ca nu ne îndreptam din nou in direcția greșita. Bunăstarea va veni, probabil, prea târziu pentru noi, dar sunt dispus sa renunț in favoarea unui trai decent. 
Gata, hai ca-s melodramatic. Nu fiți tâmpiți, mergeți la vot. 
Puie Monta !”, e mesajul românului.

Mai multe ONG-uri cer partidelor sa asigure functionarea sectiilor de vot din diaspora cu suficienti reprezentanti

Mai multe organizatii neguvernamentale - intre care Freedom House Romania, Expert Forum, Grupul pentru Dialog Social - au lansat sambata un "apel la responsabilitate" adresat partidelor politice, carora le solicita sa asigure functionarea sectiilor de votare din strainatate cu suficienti reprezentanti.

Apelul lansat de ONG-uri:

Organizatiile semnatare solicita partidelor politice sa asigure functionarea sectiilor de votare in conditii optime pentru cel de-al doilea tur de scrutin, prin numirea de reprezentanti in birourile electorale, pentru a permite alegatorilor sa isi exprime dreptul la vot in conditii optime.

Aceasta nevoie este mult mai pregnanta in birourile electorale din strainatate, unde numarul mic de sectii de votare limiteaza deja participarea la vot a cetatenilor romani.

Organizatiile atrag atentia ca:
rezolvarea doar partiala de catre Biroul Electoral Central si de catre Ministerul Afacerilor Externe a problemelor organizatorice aparute in primul tur al alegerilor prezidentiale - numarul insuficient de sectii de votare, a cabinelor de vot, a documentelor necesare votarii pe listele speciale etc.
si pe baza informatiilor aparute in presa si in mediul social online, cum ca o parte din partidele politice isi retrag reprezentantii din sectiile de votare din dispora cu mai putin de 24 de ore inainte de inceperea procesului de vot,
va duce la o slaba capacitate a institutiilor statului de a organiza al doilea tur de scrutin si in final la restrangerea dreptului la vot al cetatenilor romani prevazut in Constitutie.

BEJ Galati a dispus inlaturarea afiselor electorale cu sigla USL

Biroul Electoral Judetean Galati a decis, sambata, inlaturarea afiselor cu sigla USL de pe panourile electorale din judet, decizia fiind luata in urma unei sesizari a ACL, care a motivat ca alegatorii pot fi indusi in eroare prin astfel de materiale.

Potrivit presedintelui PNL Galati, deputatul Victor Paul Dobre, langa sediul partidului, aflat in zona centrala a municipiului Galati, pe un panou de afisaj electoral exista un afis cu sigla USL, iar reprezentantii ACL s-au adresat Biroului Electoral Judetean (BEJ), relateaza Mediafax.

Membrii BEJ, reuniti sambata in sedinta, au analizat sesizarea formulata de ACL si au admis, cu majoritate de voturi, plangerea formulata, dispunand inlaturarea afiselor electorale care au sigla USL din toate locurile pentru afisaj electoral din judet.

In motivarea deciziei, publicata sambata pe site-ul Prefecturii Galati, BEJ arata ca locurile speciale pentru afisaj electoral pot fi folosite numai de catre candidatii la functia de presedinte si de partidele care i-au propus, mentionind ca "Victor Viorel Ponta este candidat la alegerile prezidentiale din 2014 din partea formatiunii politice Alianta Electorala PSD-UNPR-PC".

ACL acuza PSD ca blocheaza procesul de vot din diaspora prin netrimiterea de reprezentanti in sectiile de votare

Alianta Crestin-Liberala (ACL) afirma, intr-un comunicat remis presei sambata, ca "primeste semnale extrem de ingrijoratoare cu privire la strategia PSD de a bloca si pe 16 noiembrie procesul de vot in Diaspora, prin decizia ca propriii reprezentanti, ca si reprezentanti ai altor partide partenere, sa absenteze din sectiile de votare la turul al doilea al prezidentialelor".

ACL arata in comunicat ca, "prin absenta unor reprezentanti ai partidelor in sectiile de votare din Diaspora, se ingreuneaza foarte mult procesul de vot, care si asa in strainatate s-a dovedit ca a decurs cu mare dificultate si pe 2 noiembrie".

"Fiecare reprezentant gestioneaza cate o stampila de vot si un tabel pe care sunt completate datele celor care voteaza, inainte de a primi buletinul de vot. Astfel, absenta unuia sau mai multor reprezentanti nu face decat sa ingreuneze in mod deliberat procesul de votare", mai arata ACL.

"Cerem PSD sa renunte la strategia continua de sabotare a alegerilor si sa-si trimita oamenii in sectii si facem un apel la toate partidele care au reprezentanti sa nu devina parte a acestei strategii. Votul nu este o lozinca, ci este un drept care trebuie aparat si respectat", transmite ACL in comunicat.

Mircea Radu e decis să meargă la vot, duminică. Vedeta TVR și-a exprimat motivele pentru care a luat decizia de a se prezenta la urne în ziua în care România își va afla președintele.

”1. Votez ca sa sanctionez ! Ca sa ii ard pe cei care mi-au acrit zilele cu campania lor prosteasca, uneori cu accente dement-suprarealiste, in care nu s-au gandit decat la cum sa i-o traga celuilalt… Iar eu, alegatorul, nu am contat - asta mi s-a parut culmea prostiei, a cinismului si a orbirii… Cum domnule sa imi vrei votul dar sa nu te gandesti la mine deloc?… Cum domnule sa ma convingi sa las viitorul meu si al familiei mele in mainile tale atata timp cat nu te preocupa sa afli ce nevoi am?
2. Votez pentru ca e dreptul meu. Pe care l-am dobandit fara sa fac nimic. De cate lucruri ai parte gratis in viata asta?….
3. Votez pentru ca imi plac imaginile cu ”oamenii de afaceri” apasati pe cap de mascati si varati in dube. Da, stiu, nu e crestineste, dar ce mai e ?…
4. Votez pentru Romania mea ! O tara de oameni zdraveni la cap in care furtul e o fapta urata care se pedepseste si careia i se zice simplu FURT si nu ”afacere-pe-care-n-o-intelegeti-voi-pulimea”. Votez pentru ca Romania mea sa nu devina o Romanie stricată.
5. Votez pentru ca sunt multi care ar vrea sa stau acasa. Se intampla sa ii si cunosc pe multi dintre ”sfatuitorii” astia si stiu cat ii duce capul. Credeti-ma, nu ii duce… Deci votez, uite-asa, de-al dracului! 
6. Votez pentru ca am prieteni afara. Si in Franta. Si in UK. Si in Germania. Si in Canada. Si in State… Care mi-au spus ca s-au prezentat cuminti la vot (unii locuiau foarte departe de sectia de votare) unde li s-a inchis usa-n față si li s-a zis ”pas” ca-ntr-un joc de poker in care unul triseaza… ”Pas, ca s-a inchis sectia…poate data viitoare”. Deci Votez si pentru ca nu imi place deloc cum s-au purtat cu prietenii mei. 
7. Votez pentru ca nu stiu un mod mai corect si civilizat de a spune Tu da iar tu nu.
8. Votez pentru ca e mult mai cool decat mersul la Mall sau o plimbare in parc. Pentru ca nu se stie ce nereguli mai vad la votare, pe care le filmez, le urc pe net sau le postez pe facebook si …. Asa-i ca e mult mai cool sa votez decat sa stau in casa?
9. Votez pentru ca ”Ma p*ș pe el de vot” inseamna ”Ma p*ș pe ea de tara”. Iar eu imi iubesc tara. Mi-o iubesc atat de tare incat nu as vrea ca cineva sa ii faca vreun rau. De fapt, cred ca asta e cel mai important motiv pentru care eu, maine, duminica 16 noiembrie, merg la vot.”, e mesajul lui Mircea Radu.

Mobilizare fără precedent în diaspora. Zeci de voluntari vor asigura desfăşurarea procesului de vot

Mobilizare fără precedent a românilor din străinătate, înaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Şi vorbim aici de mai multe iniţiative, de la împărţirea cheltuielilor de transport, până la zeci de voluntari care vor ajuta la simplificarea procedurii de votare.
 
 
„Încurajaţi oamenii să voteze câte de repede posibil”. „Nu vă lăsaţi antrenaţi în discuţii, chiar dacă lumea este agitată, este libertatea lor, nu vă implicaţi voi”.

Sunt doar câteva dintre sfaturile primite de românii care s-au oferit voluntari pentru ca procesul de vot să se desfăşoare fără probleme. „O să-i servim cu mâncare, le vom da apă”, a spus Iris Radulian, coodonator-şef al echipei de voluntari

„Avem saci de gunoi, vom strânge gunoaiele de pe jos, avem mănuşi chirurgicale, avem pixuri, în jur de 6.000 de pixuri am reuşit să strângem. Am fost extraordinar de suprinsă să văd cum au colaborat oamenii”. De partea cealaltă a Canalului Mânecii, la Paris, situaţia este asemănătoare.

Românii din capitala Franţei vor putea vota în cele două secţii, la consulat şi ambasadă, iar 30 de voluntari au fost mobilizaţi pentru a-i ajuta pe votanţi să completeze declaraţiile pe propria răspundere.

Procesul de votare la scrutinul din 16 noiembrie 2014 pentru alegerea Preşedintelui României va începe în afara ţării la secţia de votare organizată în Noua Zeelandă (Auckland) astăzi, 1 noiembrie, la ora 20.00, ora României. Având în vedere diferenţele de fus orar, următoarele secţii care se vor deschide la ora 22.00, ora României,  sunt cele din Australia (Canberra, Sydney, Brisbane, Melbourne).

Conform legii, votarea începe la ora 7.00, ora locală şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locală, când secţia de votare se închide.

Adresele secţiilor de votare se regăsesc pe site-ul MAE, în cadrul secţiunii dedicate alegerilor prezidenţiale. Reamintim că, pentru a facilita accesul cetăţenilor români din afara ţării la secţiile de votare, MAE a elaborat harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate, o aplicaţie dezvoltată pe platforma Google Maps.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ce condiţii trebuie să îndeplinească un cetăţean român aflat peste hotare pentru a putea vota?

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014 poate vota orice cetăţean român aflat în străinătate (care are domiciliul în străinătate sau care se află ocazional în străinătate), care a împlinit, inclusiv până în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani.

Atenţie! Nu au drept de vot debilii şi alienaţii mintal puşi sub interdicţie şi persoanele care sunt condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

Pe baza căror documente pot vota cetăţenii români care se află în străinătate în ziua votării?

Potrivit Deciziei nr. 10D/ 2014, completată cu Decizia nr. 101/29.10.2014 a Biroului Electoral Central, cetăţenii români cu domiciliul în România care în ziua votării se află în străinătate îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile de votare organizate în străinătate în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării:

• paşaportul diplomatic,• paşaportul diplomatic electronic;• paşaportul de serviciu;• paşaportul de serviciu electronic;• paşaportul simplu;• paşaportul simplu electronic;• paşaportul simplu temporar;• titlul de călătorie;• cartea de identitate;• cartea de identitate electronică;• cartea de identitate provizorie;• buletinul de identitate.


bruxelles



coadă de 1 km la londra




noua zeelandă


munchen


londra


ambasada României din paris




stuttgart


chişinău


TORINO


TORINO


moldova-ialoveni


chişinău


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...