Revoltă la DNA/Cazanciuc și Nițu, prea CÂRPE să APERE ONOAREA unui PROCUROR JIGNIT de JAVRA Penală

Revoltă la DNA/Cazanciuc și Nițu, prea CÂRPE să APERE ONOAREA unui PROCUROR JIGNIT de JAVRA Penală

Schelălăitul de cățea speriată al Penalului, de ieri, prin care jignea gratuit, ca la Antena3, pe procurorul care abia-l trimisese în judecată a rămas fără ecou din partea celor care ar fi trebuit să le apere onoarea, Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și șeful Ministerului Public, Tiberiu Nițu. S-au comportat ca două cârpe avortate, aterizate pe post de ștergător la ușa binefăcătorului lor, penalul Victor Ponta.

Comportamentul lor laș, în pofida semnalelor pe care le-au primit pe diverse canale neoficiale din partea colegilor din DNA, A STÂRNIT REVOLTĂ în rândul procurorilor. Nițu nici măcar n-a răspuns la telefon. A fost ca o râmă. 

"În trei ani, România va depăși economic mai multe țări europene — spune FMI! Cred cu tărie că acest lucru este realizabil, prin munca românilor și printr-o guvernare eficientă (și atunci, în 2018, ne vom gândi că nu au fost rele timpurile în care economia crește, salariile și pensiile la fel, absorbim fonduri europene și ajutăm Moldova, și singura problemă a țării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând și imaginând fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani", scrisese imbecilul de Ponta pe Facebook.

În cele din urmă, procurorii din DNA au cerut șefei lor să le apere onoarea. Așa s-a ajuns ca pe ordinea de zi a Adunării Generale a Procurorilor, constituită la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, în legătură cu propunerile de modificare și completare a Legii 303/ 2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, a fost inclus pe ordinea de zi și subiectul privind aceste declarații lansate în spațiul virtual de către penal.

"Cu această ocazie, prin votul unanim exprimat, cei 90 de procurori prezenți la Adunarea Generală a Direcției Naționale Anticorupție au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să analizeze dacă afirmațiile respective sunt de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său.

Declarația respectivă este cu atât mai gravă cu cât actele întocmite de procuror sunt supuse verificării de către șefii ierarhici, sub aspectul legalității și temeiniciei, conform dispozițiilor Codului de procedură penală. Astfel, afirmațiile făcute de Ponta Victor-Viorel, prin prisma funcției deținute, au un impact deosebit asupra opiniei publice, fiind de natură să submineze și să aducă atingere instituției în care își desfășoară activitatea procurorul, precum și independenței sistemului judiciar", se precizează în comunicatul DNA.

În solicitarea adresată CSM, semnatarii consideră că "afirmațiile denigratoare" făcute de premier afectează reputația profesională a procurorului care a instrumentat cauza, dar și a procurorilor abilitați să se pronunțe cu privire la legalitatea și temeinicia soluției dispuse în dosarul respectiv — trimitere în judecată.

"Aceste afirmații pun la îndoială obiectivitatea cu care sunt instrumentate dosarele penale, cât și probitatea morală și profesională a procurorilor care-și desfășoară activitatea în cadrul acestei instituții, ceea ce este de natură să aducă o gravă atingere independenței Direcției Naționale Anticorupție. Reamintim că independența sistemului judiciar este o consecință a integrității profesionale și morale, iar imparțialitatea și integritatea sunt atribute ce trebuie garantate conform prevederilor legale", subliniază procurorii anticorupție.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /