Române, ți-a scris pașa din Belek!

Române, ți-a scris pașa din Belek!

Române, bucură-te, ți-a scris pașa din Belek! Penalul fugit de 24 de zile din țară stă la plajă la Belek, mai bea o pina colada, prinde curaj și sare la bătaie, pe Facebook! Îşi atacă adversarii politici din ţară, pe care îi acuză că aleargă doar după ciolan. Penalul PSD, ca o cățea care mușcă pe la spate, mai pune în text și o înjurătură-amenințare și pentru Iohannis, ca să fie tacâmul complet: "Au primit deja mult pe degeaba și vor și mai mult neavând habar ce să facă cu acea putere!"

Penalul, în fiebințeala tâmpeniei lui, recunoaște, în sfârșit, că România a trecut cu bine de o criză cumplită (2009-2011). 

Mesajul Penalului Victor Ponta către amărăștenii de români:

"OPINIA MEA DESPRE GRECIA:

- Sunt o democrație funcțională și asta trebuie respectat și chiar admirat. Îi detest pe "talibanii" sau "măcelarii sociali" care demonizează un popor doar pentru că uneori îndrăznește acel popor să aibă altă parere decât ei.

- Grecia este parte esențială a Europei. Grecii au nevoie de UE, dar și UE are nevoie de greci. Soluția este doar împreună și doar prin dialog și respect, nu prin decizii unilaterale.

- Indiferent de calea aleasă de Grecia vor fi necesari ani lungi de reforme care implică sacrificii și suferințe. Când România a fost în criză nimănui nu i-a păsat. Aș vrea de data asta să fim toți mai solidari.

- România nu seamănă DELOC cu Grecia - nici în bune, nici în rele. Avem o istorie diferită, mentalitate diferită, condiții naturale, sociale, politice și economice diferite. Trebuie ca cineva să fie foarte ignorant sau foarte manipulator ca să facă niște comparații forțate acolo unde logica spune că nu poți compara mere cu pere.

- Independent de situația de mai sus, România a trecut cu bine de o criză cumplită (2009-2011), se află în al patrulea an consecutiv de creștere economică sustenabilă (locul 1 în Europa pe ultimul trimestru), șomaj sub media europeană, pace socială și stabilitate guvernamentală, o Agenție fiscală în modernizare și eficientă, sistem bancar puternic și bine supravegheat de BNR, potențial economic de creștere și dezvoltare care se pune în valoare prin ultimele măsuri adoptate (în special Codul Fiscal)!

Nici situația din Grecia, nici cea din Ucraina, nici războiul din Siria sau alte evenimente externe nu pot perturba direcția noastră pozitivă. Există însă și un pericol uriaș care poate strica tot, în buna tradiție a Meșterului nostru național Manole: bătălia haotică și irațională a unor români contra altor români, foamea oarbă de "ciolan" a celor care au mai fost la putere și au folosit-o rău sau a celor care au primit deja mult pe degeaba și vor și mai mult neavând habar ce să facă cu acea putere!

O să vedem în curând dacă și de data asta vom strica tot când este bine sau putem să rupem acest blestem național."

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor

5 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră