România lucrului bine făcut începe cu marele Partid Național Liberal bine distrus?/Scrisoare deschisă către Iohannis

România lucrului bine făcut începe cu marele Partid Național Liberal bine distrus?/Scrisoare deschisă către Iohannis

SCRISOARE DESCHISĂ

 Domnule Președinte Klaus Iohannis,

În campania electorală ați promis că veți fi un președinte care pune cetățeanul înaintea statului. Deocamdată, susținătorii dumneavoastră din Gorj au înțeles că puneți un lider politic condamnat penal, pe senatorul Dian Popescu, înaintea organizației județene a PNL. Potrivit declarațiilor publice ale acestuia, joi, Biroul Politic Național al PNL, cităm: ”sub egida lui Klaus Iohannis”, l-a reconfirmat președinte al PNL Gorj.

Este o dovadă clară că, ”sub egida” dumneavoastră, în România nu se respectă nici măcar ”Constituția” PNL. Senatorul Dian Popescu a fost condamnat, la 27 noiembrie a.c., de Înalta Curte de Casație și Justiție, la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Statutul noului PNL impune, la art. 22, al.4., suspendarea de drept a persoanelor care suferă condamnări penale. Nu doar că Dian Popescu nu este suspendat, dar el tocmai a fost reconfirmat de cel mai înalt for al PNL, respectiv de Biroul Politic Național, ca președinte al organizației din Gorj.

Și nu numai atât. Nu doar că a fost reconfirmat ca președinte al PNL Gorj, dar i s-a aprobat un nou Birou Politic Județean, alcătuit din persoane care au fost invizibile în campania electorală, unele dând și mesaje explicite de susținere a contracandidatului dumneavoastră Victor Ponta, din inși cercetați penal de Direcția Națională Anticorupție, din indivizi cunoscuți pentru raporturile de vasalitate în care se află cu Partidul Social Democrat, din oameni fără credibilitate și fără nicio susținere în rândurile susținătorilor dumneavostră din ”județul lui Ponta.” Concomitent, au fost excluși din Biroul Politic Județean lideri politici credibili, cu un aport consistent la scorul foarte mare obținut de dumneavoastră în 16 noiembrie a.c., în Gorj.

Cunoașteți, probabil, climatul general din acest fief al comunismului de tip nou, caracterizat de amenințări ce au mers până la impunerea unor stări de teroare, în campania electorală, atât în instituții publice cât și în rândurile întreprinzătorilor privați. În Gorj, liderii PSD au cerut imperativ să se realizeze pentru Victor Ponta un scor similar cu cel obținut de dumneavoastră la Sibiu. Acest lucru nu s-a întâmplat. În Gorj a avut loc, la nivel micro, o nouă revoluție, a celor sătui de cei 10 ani pierduți cu Victor Ponta deputat de Târgu Jiu.

La victoria din 16 noiembrie, contribuția lui Dian Popescu a fost nu doar nulă, ci cât se poate de malefică. Nu doar că a lansat pe B1 TV, de pildă, în prime-time, mesaje explicite de susținere a lui Victor Ponta, dar pe parcursul întregii campanii a făcut tot posibilul să derapeze de la non-combat la boicotarea acțiunilor colegilor săi din PNL Gorj. Pe parcursul campaniei ați primit numeroase dovezi în acest sens. Atunci v-am înțeles lipsa de reacție. Nu aveați nevoie de scandal. Dar este inexplicabil ceea ce se întâmplă acum: ”sub egida lui Klaus Iohannis”, se încalcă statutul noului PNL și este reconfirmat ca președinte Dian Popescu, îndepărtându-se, totodată, liberalii autentici, care au coagulat masele de susținători ai noului președinte al României.

În Gorj, edificarea de către dumneavoastră a României Lucrului Bine Făcut începe cu Partidul Național Liberal Bine Distrus.

Prin Dian Popescu, propuneți gorjenilor un anti – model de comportament public. O persoană condamnată penal, un ins etichetat ca ”țepar” și ”falimentar” în mediul oamenilor de afaceri, un om detestat de mase largi de gorjeni, mai ales pentru evidenta sa apropiere sa față de PSD și Victor Ponta. Domnule Klaus Iohannis, încercați să vă imaginați ce fel de oameni poate magnetiza în jurul său un asemenea individ, în acest județ în care continuă să dăinuie comunismul de tip nou. Ce fel de oameni va impune un condamnat penal, ca șefi de instituții descentralizate, în eventualitatea căderii guvernului Ponta?

Pe parcursul campanie electorale, v-ați declarat adversitatea față de cei care doar mimează respectul pentru justiție. Dar prin decizia de joi a Biroului Politic Național, de reconfirmare ca președinte al PNL Gorj a lui Dian Popescu, în locul suspendării sale de drept, nici măcar nu se mimează respectul pentru justiție. Și, din păcate, asta se întâmplă ”sub egida lui Klaus Iohannis”.

Ați militat pentru instaurarea meritocrației, dar iată că, ”sub egida” dumneavostră, nu există meritocrație nici măcar în PNL.

Ne așteptam să girați consolidarea PNL ca partid european. Dar în care partid european s-ar încălca statutul cu atâta nonșalanță, reconfirmând ca președinte de organizație județeană un condamnat penal ca Dian Popescu, și girându-i acțiunile de mutilare a organizației din județul principalului dumneavoastră competitor politic, Victor Ponta?

Narcis Daju,

ziarist


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...