Românii mor de mâna lor/Hărţile de risc la inundaţii, care au costat 47 de milioane de euro, făcute doar de firmele unor oameni politici

Românii mor de mâna lor/Hărţile de risc la inundaţii, care au costat 47 de milioane de euro, făcute doar de firmele unor oameni politici

Peste 2000 de locuințe au fost inundate, iar 1163 au fost avariate. 439 sunt încă inundate. Peste 2475 de fântâni au fost contaminate, 13 poduri au fost distruse, iar 83 au fost parția afecate, 23.476 de hectare de teren fiind inundate, se arată în bilanțul MAI despre inundaţiile care au năvălit peste România în ultimele trei zile.

Potrivit bilanțului MAI, trei persoane au murit, iar cele două persoane dispărute în Olt au fost găsite în viață. Totodată, o persoană este încă dată dispărută în județul Argeș.

În tot acest timp, nişte băieţi care nu dau niciodată socoteală au încasat zeci de milioane de euro pentru realizarea unor hărţi de risc la inundaţii care nu sunt funcţionale. Iar când dau prognoze, localităţile unde au murit oameni luaţi de ape figurează ca sigure. Este şi cazul comunei Vaideeni, care figura pe hărţi ca fiind sigură. La fel şi comuna Făgeţelu.

Societăţi comerciale care au legături cu deputatul Sebastian Ghiță, europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, deputatul Ionuț Săvoiu,  cumetrii lui Viorel Hrebenciuc și firme care au contracte cu firma familiei lui Victor Ponta au încasat tortul de 47 de de milioane de euro pentru a realiza hărțile de hazard și de risc în caz de inundații. Banii au provenit, în proporție de 80% din fonduri europene, restul s-a cotizat de la bugetul de stat.

Inaugurată pe 10 aprilie de Administraţia Naţională Apele Române (ANAR), aplicația anti-inundație http://gis2.rowater.ro:8989/flood/ de 47 de milioane de euro a dat primul rateu chiar în prima lună de la lansarea sa. Zonele acoperite de ape în weekendul de Paste nu se aflau toate trecute în perimetrele cu risc ridicat de inundație. După această stângăcie, premierul Victor Ponta a susținut că studiile nu sunt complete și mai trebuie realizate actualizări. La începutul lunii mai, șeful Executivului a anunţat că hărțile au fost refăcute şi sunt, din nou, gata.

“Spre deosebire de planurile de apărare pe care le avem în prezent, hărțile de hazard la inundații vor arăta cu precizie ridicată extinderea zonei inundate și, în anumite situații, vor putea să ofere informații referitoare la viteza apei, adâncimea apei la viituri, corespunzătoatoare unor debite cu diferite probabilități de depășire (0,1%; 1%; 5%; 10%), adică date referitoare la inundații care se petrec o dată la 1000 de ani, o dată la 100 de ani, o dată la 20 ani. respectiv o dată la 10 ani”, au explicat reprezentanții Apele Române necesitatea investitiei.

Nici la viiturile de la începutul lui iunie, înregistrate în aproape 20 de județe, aplicația anti-inundație nu a fost exactă. Spre exemplu, revărsările și viiturile din județul Vrancea s-au petrecut în comune care pe hărțile de risc ale ANAR nu sunt în primejdie de a fi acoperite de ape.

Exemple de rateuri ale hărților de risc

Râul Râmnicu Sărat a avut un debit maxim de 144 de metri cubi/ secundă, vineri dimineață.  Precipitaţiile abundente şi creşterea debitului au antrenat o alunecare de teren mai veche, ceea ce a dus la izolarea a 4.000 de oameni în localitățile Jitia și Vintileasca. “A plouat foarte mult, a fost practic o reactivare a acestor alunecări de teren, dar ruperea cea mai semnificativă care a condus la izolarea localităţilor Jitia şi Vintileasca şi la izolarea a 4000 de oameni s-a produs în nopaptea de 14 spre 15 mai. Debitul râului Rm. Sărat a crescut semnificativ, a distrus acea corectare a albiei, s-a produs o eroziune şi practic drumul de acces a fost liat de ape şi distrus”, a precizat Ion Gheorghiţă, primar comuna Jitia.

Atunci când se deschide aplicația lansată la începutul lui aprilie de Apele Române se observă că zona Jitia-Vintileasca se afla în afara oricărei arii de pericol. Cea mai apropiată așezare umană cu pericol de inundație se află la 26 de km.

 Nu este un exemplu singular, în aceeași situație este și satul Lămoteşti, comuna Milcovul. Apele râului Milcov s-au revărsat  şi au inundat mai multe curţi, case, Drumul Naţional 23, dar şi mai multe hectare de teren agricol. Apa a depăşit 30 de centimetri, iar oamenii au încearcat să oprească şuvoaiele cu ajutorul sacilor cu nisip şi pietrş. Nici studiul pentru Lamontești nu a prevăzut vreun risc, nici măcar mediu sau mic, de a fi acoperit de ape.

Cine a pus mâna pe marile contracte

Studii de cartografiere a cursurilor râurilor realizate de firme de profil, inclusiv cu ajutorul zborurilor aeriene, și interpretarea acestor date împreună cu specialiștii de la Apele Române reprezintă munca depusă în cadrul proiectului. Reprezentanții ANAR susțin chiar că s-a cartografiat aproape 40% din teritoriul României. Scopul investiției: să depisteze zonele unde trebuie amenajate îndiguiri și care sunt așezările umane aflate prea aproape de albia râurilor și care trebuie relocate. Proiectul a început în 2006, iar anul următor a şi fost oprit din cauza lipsei banilor. A fost reluat în 2011 şi finalizat în acest an.

Bugetul de 47 de milioane de euro al acestui proiect a fost împărțit, în urma in unor licitații, între 50 de firme şi ANAR. Din acest tort, 160 de milioane de lei, în jur de 38 de milioane de euro au fost oferite prin contracte publice. Este vorba de sume care au ajuns în buzunarele unor societăți. Destinaţia restului de nouă milioane de euro a fost plățile de TVA, prime și alte cheltuieli ale ANAR şi AM POS Mediu.

 Urmașii lui Sebastian Ghiță și-au luat Prutul

Pentru studiile topo-hidro din zona de Nord-Est a țării s-au acordat peste 27 de milioane de lei de către Administrația Bazinală Prut – Bârlad. Din această sumă, peste 90% a revenit unei asocieri de firme din care face parte și o societate înființată de Sebastian Ghiță, Teamnet International. Din această asociere mai făceau parte Top Ram Project din București (unic acționar Ramona Cleopatra Nepcea, fostă Mirulescu, născută în Slatina), Ofek Aerial Photography (firmă din Israel, specializată în fotografiere și cartografiere aeriană) și Rutin Consult din Sighișoara, Mureș.

Teamnet International a făcut parte până în septembrie 2011 din grupul Asesoft al lui Ghiță. În acest moment, compania nu mai este controlată în acte de deputatul PSD.  Stuctura acționariatului compusă din, conform datelor de la Registrul Comerțului, de: Fintech Investment LTD – 49,91% din actiuni (companie britanica, reprezentata de Padiu Bogdan), același Padiu mai deține și în nume propriu 15,81%, iar  Stan George-Mihail, Trascu Ion-Ovidiu și Nedelcu Radu-Bogdan au 8,75%.

Din acționariat mai fac parte, cu procente sub 2%, Hoinarescu Florin, Nanau Lucian, Doana Ana-Maria, Popa Dumitru-Marius, Tranca Constantin-Marius, Vasile Diana, Avramescu Roxana, Albu Delia-Roxana, Tataru Silviu-Daniel, Juganaru Laura-Mihaela, Cucosel Bogdan-Nicolae și Stalea Cezar-Florin – 0,16%.

Tot la Prut, o felia mai mică, de 330.000 de lei, a revenit firmei lui Gheorghe Boeru, Romair Consulting. Acesta este un contractant obișnuit al contractelor scoase la licitație de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

Contracte pentru bazinul Prut – Bârlad, total 27.155.000 lei

Servicii de consultanta pentru implementarea proiectului “Harti de hazard si de risc la inundatii in bazinul hidrografic Prut-Barlad” (Licitaţie deschisă, 4 decembrie 2010 – 21 iulie 2011)
Asocierea SC Top Ram Project SRL & Ofek Aerial Photography (1987) LTD & SC Rutin Consult SRL & SC Teamnet International SA
–  25.367.640 lei (contract realizat 100,00%)
Servicii de comunicare, informare, publicitate si asistenta tehnica pentru imbunatatirea capacitatii institutionale a beneficiarului- Lot I Activitatea 1 Intarirea capacitatii institutionale a Beneficiarului”, (Licitaţie deschisă, 12 februarie 2013 – 29 august 2013)
S.C. Romair Consulting S.R.L. București
–  330.000 lei (8,91%)
Servicii de comunicare, informare, publicitate si asistenta tehnica pentru imbunatatirea capacitatii institutionale a beneficiarului- Lotul II – Activitatea 2 -“Servicii de comunicare, informare si publicitate” (Licitaţie deschisă, 12 februarie 2013): contract neatribuit încă de 1.370.570 lei

Servicii de audit pentru proiect (Cerere de ofertă, 15 octombrie 2012 – 19 decembrie 2012)
Auditor Financiar Sarra SRL
–  86 790,00 (0,00%)

Cumetrii lui Hrebenciuc au lucrat în Sud

În bazinul Argeș-Vedea care cuprinde o bună parte din Sudul țării, tocmai județele unde s-au produs inundațiile de Paște, Aquaproiect a fost rasfățata contractelor publice. Împreuna cu Primul Meridian – firma conduse de Ciprian Dinu Glonț – au luat un contract de peste 12 milioane de lei pentru cartografierea cursurilor apelor din cele 12,3 milioane disponibile.

Aquaproiect este un fost institut care a ajuns pe mâna unor apropiați ai fostului presedinte Ion Iliescu, dar și al liderului PSD, Viorel Hrebenciuc. Familia Ilie a pus mâna pe Aquaproiect în 2002 cu 300.000 de euro print-o companie cu nume asemănător Apaproiect. Această societate deţine aproape 70% din acțiunile Aquaproiect, conform datelor publicate în Monitorul Oficial. Firma din București este controlată de Leontina Ilie, soția fostului ministru al Mediului în Guvernul Năstase, Aurel Constantin Ilie. Acesta a fost un aghiotant al lui Ion Iliescu, fiind consilierul fostului președinte, dar și ambasador la Moscova

Fiica soților Ilie este botezată de Viorel Hrebenciuc, acesta fiind astfel cuscrul celor care dețin Aquaproiect. Despre implicarea directă a lui Victor Hrebenciuc în cârmuirea Aquaproiect a mărturisit și Ion Vrânceanu, un fost acționar al firmei și asociat al lui Corneliu Iacubov la societatea băcăuană Vradicor.

În declarațiile date la DNA, în dosarul în care  Iacubov a fost condamnat cu executare, în 2012, pentru spălare de bani şi delapidare la șapte ani de închisoare, martorul Ion Vranceanu a mărtusit procurorilor că a fost forțat de Viorel Hrebenciuc și de Corneliu Iacobov să-și vanda acțiunile de la “Aquaproiect”.

“M-au obligat sa cesionez actiunile unei rude a ministrului Mediului, Aurel Constantin Ilie, la un pret derizoriu, promitandu-mi ca in 2003 imi va da in concesionare barajul de la Valea Uzului. Mi-au zis: “Mai, baiete, asta-i societatea unde au lucrat domnul presedinte Iliescu si actualul ministru al Mediului, Aurel Constantin Ilie; daca nu o vinzi, vei avea mari probleme. Eu n-am acceptat. Dupa aia m-a chemat domnul Ilie, inainte de a pleca la Moscova ambasador, era ministru. Mi-a spus: “Gandeste-te bine, cat domnul Iliescu e presedintele Romaniei, sub nici o forma n-ai sa scapi daca n-ai sa vinzi aceasta societate””, a declarat acesta în fața procurorilor.

Contracte în Argeş-Vedea, total  12.311.215

Realizarea hărţilor de hazard la inundatii si a Planului pentru Prevenirea, Protectia si Diminuarea Efectelor Inundatiilor in BH Arges Vedea (Licitaţie deschisă, 10 mai 2011 – 9 noiembrie 2011)
Asocierea S.C. Primul Meridian SR – S.C. Aquaproiect SA
–  12.142.305 lei (70,00%)
Dotarea UIP pentru imbunatatirea urmaririi derularii proiectului (Incredinţare Direct, 23 mai 2011 – 18 iulie 2011)
S.C. Prime Solutions SRL Pitesti
–  41.910 LEI (100,00%)
Servicii de auditare financiara al proiectului PPPDEI
(Cerere de Ofertă, 2 iunie 2011 – 20 iulie 2011)
SC Prim Audit SRL
–  8.000 lei (50,00%)
Servicii de evaluare de Mediu pentru “Planul de Prevenire, Protectia si Diminuarea Efectelor Inundatiilor in Bazinul Hidrografic Arges-Vedea” (Cerere de ofertă, 17 iulie 2012 – 27 septembrie 2012)
Asocierea SC House Construct Invest Environment SRL (lider) si SC Ircetări în transporturi Incertransa
–   119.500 lei (0,00%)

În Banat, partenerii de afaceri ai surorei lui Ponta au luat caimacul

În Vestul țării, Administrația Bazinală Banat a declarat câstigător al licitatiei de 13 milioane de lei un consorţiu de două firme plus o universitate. Cele două societăți sunt, Aquaproiect și Cornel&Cornel Topoexim.
Această ultimă societate are legături, conform jurnalistului Daniel Befu, chiar cu familia premierului Victor Ponta. Cornel&Cornel Topoexim, deținută de profesorul Cornel Păunescu și bucureșteanca Elena Dina, are un contract pentru servicii de contabilitate cu cu sora Victor Ponta, Alexandra Herțanu.

Contracte în.Banat, total 14.105.094 lei

Planul pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Banat (Licitaţie deschisă, 25 august 2006 13 noiembrie 2006)
SC Aquaproiect SA, SC Cornel&Cornel Topoexim SRL, Universitatea Tehnică de Construcții București
–  13.972.462 lei (100,00%)
Servicii de evaluare strategica de mediu (SEA) –Realizarea documentatiei conform HG 1076/2004 pentru bazinele hidrografice Buzau, Ialomita, Mostistea, Calmatui – component din cadrul proiectului ”Plan pentru Prevenirea, Protectia si Diminuarea Efectelor Inundatiilor în bazinul hidrografic Buzau-Ialomita” (Licitaţie deschisă, 16 mai 2012 – 3 septembrie 2012)
SC Institul de cercetări şi transporturi – Incertrans SA Bucuresti lider al asociatiei si SC House Construct Invest Environment SRL
–    132.632 lei (0,00%)

“Fărmiturile” din Crișuri duc spre un deputat PSD

Administrația Bazinală a Crișurilor a avut de cheltuit doar în jur de 2,3 milioane de lei în acest proiect european. Cel mai mare contract, în valoare de 1,4 milioane, a ajuns la Blominfo Geonet Târgoviște (devenită între timp Blom România, subsidiara companiei daneze Blominfo), societate al cărui director a fost, până la intrarea în Parlament,  Ionuţ Cristian Săvoiu, deputat PSD. Mai trebuie amintit că acesta făcea parte și din consiliul de administrație al Blom România. Săvoiu a fost, în anii ’90, director adjunct în cadrul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

 Contracte Crişuri, total 2.291.353

Realizare proiect „Planul pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Crişuri” (Licitaţie deschisă, 3 august 2006 – 4 decembrie 2006)
SC Blominfo Geonet SRL Târgovişte
–  1.414.728 lei  (100,00%)
Scenarii de amenajare, – lot 1 (Licitaţie deschisă, 27 aprilie 2012 – 27 iunie 2012)
Adasa Sistemas SA Sucursala Bucuresti
– 388.775 lei (100,00%)
Prioritizare măsuri – lot 2 (Licitaţie Deschisă, 27 aprilie 2012 – 27 iunie 2012)
S.C. Adasa Sistemas SA Sucursala Bucuresti
–  291.465 lei (100,00%)
Achizitie dotari UIP (Cerere de Ofertă, 10 februarie 2011 – 28 februarie 2011)
S.C DMI Systems SRL
–    42.185 (100,00%)
Servicii de audit financiar pentru implementare Proiect (Cerere de Ofertă, 14 februarie 2011 – 15 aprilie 2011)
Prim Audit SRL
–    7.200,00 (61,00%)
Evaluare strategică de mediu (SEA) – Întocmire docum. conf. HG 1076/2004 (Cerere de ofertă, 2 1 iunie 2012 – 3 iulie 2012)
SC House Construct Invest Environment SRL
–    147.000 lei (0,00%)

În Dobrogea, “Boeru lui Mazare” a luat marile contractele

Romair Consulting, firma deținută de Gheorghe Boeru, a pus mâna, în urma unei licitații, pe cea mai importantă sumă de bani oferită de Administrația Bazinala Dobrogea în acest proiect.
Peste 11 milioane de lei a primit asocierea dintre firma prietenului lui Mazare, o societate din Israel specializată în fotografierea și cartografierea din aer a terenurilor și Adasa Sistems, companie spaniolă.

Relații cu oamenii de la Golden Blitz

Romair Consulting este specializată în implementarea proiectelor finanțate de Uniunea Europeană, fiind una dintre numeroasele societăți care nu realizează decât consultanță.
Relația lui Boeru cu clanul Măzare este legalizată prin contractele de milioane de euro pe care Romair le-a primit de Raja SA, compania de Apă și Canal din Constanța.
Acționarul unic de la Romair este un vechi apropiat și cu Alexandru Bittner, afacerist de casă al PSD în urmă cu un deceniu (cei doi fiind acționari la Agroindustriala Fântânele Arad), dar și cu Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, sau Gabriel Oprea, actualul ministru al Administrației Interne. Așa încât, Boeru a primit numeroase contracte și în timpul guvernării PDL.

Contracte în Dobrogea-Litoral în valoare de 12.287.670 lei

Servicii de elaborare “Harti de Hazard la Inundatii si Planul pentru Prevenirea, Protectia si Diminuarea Efectelor Inundatiilor în Spatiul Hidrografic Dobrogea-Litoral” (Licitaţie deschisă, 18 iunie 2011 – 27 decembrie 2011)
Asocierea SC Romair Consulting SRL – Adasa Systems SA – Ofek Aerial Photography Ltd
– 11.025.000 lei (100,00%)
Evaluarea strategica de mediu (SEA) (Cerere de ofertă,  30 aprilie 2012 – 20 iunie 2012)
Compania de cosultanţă şi asistenţă tehnică
– 180.070 (50,00%)
Realizarea Auditului independent(financiar) al proiectului (Cerere de ofertă,  1 februarie 2012 – 21 martie 2012)
SC Audit Standard SRL
– 40 000 lei (50,00%)
Dotari UIP (Incredințare direct, 8 decembrie 2011)
SC Silva Sistems SRL
– 42 600 lei (100,00%)

Inundațiile de pe Jiu, supravegheate de la Bruxelles

Din cele aproape 19 milioane de lei scoase la licitație de Administrația Bazinală Jiu, firma europarlamentarului Marian-Jean Marinescu, Cartotop, a luat contractul baban în valoare de 18 milioane de lei. Alături de Geodis Brno din Cehia și DHI Hidroinform, tot din Cehia, Cartotop a câștigat finanțarea de 4,5 milioane de euro.
Euparlamentarul PDL a precizat, în declarația de avere, că firma sa a beneficiat doar de 30% din suma cuvenită asocierii cu societățile cehești. Firma eurodeputatul PDL a mai luat, alături de Aquaproiect, şi un contract de 990.000 de lei.

Contracte în Jiu, un total de 19.168.290 de lei

Planul pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în Bazinul Hidrografic Jiu (Licitaţie deschisă, 4 septembrie 2006 – 8 noiembrie 2006)
Geodus Brno spol s.r.o., DHI Hydroinform a.s. si Cartotop SA Craiova
– 18.147.238 lei (100,00%)
Scenarii de amenajare, Prioritizare masuri, Evaluare strategica de mediu (SEA) (Licitaţie deschisă, 27 iunie 2012 – 21 decembrie 2012)
Asocierea DHI a.s. – S.C. Aquaproiect SA – SC Cartotop SA – Geodis Brno spol. s.r.o.
– 990.000 lei (100,00%)
Dotari UIP in cadrul proiectului “Planul pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în Bazinul Hidrografic Jiu” (Cerere de ofertă,  19 august 2011 – 22 septembrie 2011)
SC Union Co SRL
– 21 252 lei (100,00%)
Servicii de auditare financiara (Cerere de ofertă,  18 august 2011 – 30 septembrie 2011)
SC Audit Consult Expert SRL Craiova
–   9 800 lei (61,22%)

 Mureș, altă firimitură pentru Săvoiu

Ca și în Olt, Administrația Bazinală Mureș a declarat câștigător pentru contractul cel mai important – de 3,2 milioane de euro – firma Blominfo a deputatului PSD, Ionuț Cristian Săvoiu. Rebotezată în Blom România, compania din Târgoviște a mai pus mâna pe alte două contracte în cadrul proiectului, în valoare de 1,2 milioane de lei.

Contractele pentru Mureş, total de 4.763.321 lei

Planul pentru Prevenirea, Protecţia şi Diminuarea Efectelor Inundaţiilor în bazinul hidrografic Mureş Plan pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Mureş (Licitaţie Deschisă, 1 septembrie 2006 – 21 noiembrie 2006)
SC Blominfo Geonet SRL Targoviste
– 3. 284.913 lei (100,00%)
Scenarii de amenajare (Negociere fără anunţ de participare, 28 martie 2012)
Blom România SRL
– 864 501 lei (100,00%)
Prioritizare mǎsuri (Negociere fără anunţ de participare, 28 martie 2012)
Blom România SRL
– 432 837 lei (100,00%)
Servicii de audit financiar pentru implementarea proiectului PPPDEI in bazinul hidrografic Mures (Cerere de ofertă,  30 martie 2011 – 10 mai 2011)
SC Standard AuditSRL
– 20 370 lei (90,00%)
Evaluare de mediu (SEA)- Realizarea documentatiei conf. HG 1076 /2004. (Cerere de ofertă, 27 martie 2012 – 2 iulie 2012)
S.C.Hydro Environment Consulting SRL
–  128 000 lei (19,50%)
Contract de achizitie produse – Dotari UIP (Incredinţare Direct –  4 mai 2011)
SC Net Brinel SA
–  32 700 lei (100,00%)

Asociere cu relaţii în Olt

Cel mai important contract din acest proiect finanțat pe bani europeni, în valoare de peste 30 de milioane de lei, a ajuns la Aquaproiect a familiei Ilie, care este apropiată de fostul președinte al țării Ion Iliescu și deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc.
Această societate a câștigat cele șapte milioane de euro într-o asociere cu firma Cornel&Cornel, cea care face afaceri cu sora lui Victor Ponta, și cu Universitatea Tehnică din București.
Tot în Olt, Aquaproiect a mai pus mâna pe alte contracte mai mici în valoare de 700.000 de lei.

Contracte pentru Olt, în total de 31.298.079 lei

Planul pentru Prevenirea, Protectia si Diminuarea Efectelor Inundatiilor in bazinul hidrografic Olt (Licitaţie deschisă, 4 septembrie 2006 – 21 noiembrie 2006)
Consorțiul format din Aquaproiect – Cornel&Cornel – Unuversitatea de Tehnică de Construcții
– 30.582.461 lei (84,00%)
Contract Evaluare Strategica de Mediu SEA (Licitatie deschisa Lot 2, 27 noiembrie 2012 – 8 mai 2013)
SC Aquaproiect SA
– 38.970 lei (0,00%)
Scenarii de amenajare si Masuri de prioritizare (Licitaţie deschisă Lot 1, 1 mai 2012 – 24 aprilie 2013)
SC Aquaproiect SA
– 604.838 lei (0,00%)
Audit financiar (Incredinţare Direct, 4 octombrie 2011)
SC Rao Consulting SRL
– 35.000 lei (50,00%)
Dotari UIP (Incredinţare direct, 4 august 2011)
SC Infoplus Service SRL
–    36 810 lei (100,00%)

6,8 milioane de euro pentru Aquaproiect și Cornel&Cornel

Cel de-al doilea contract ca valoare din cadrul programului, după cel din Olt, a fost câștigat, prin licitație, tot de asocierea dintre Aquaproiect și Cornel&Cornel. 6,8 milioane de euro au primit firmele de la Administrația Bazinală Someș-Tișa.

Contracte pentru bazinul Someş-Tisa, total de 29.523.005 lei

Planul pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Someş – Tisa – Realizarea hartilor de risc natural la inundatii (Licitaţie deschisă, 4 septembrie 2006 – 4 decembrie 2006)
SC Aquaproiect SA – SC Cornel & Cornel Topoexim SRL Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti
–    27.829.085 lei (92,39%)
Scenarii de amenajare şi prioritizare
– 1.350.000 de lei
Dotări UIP pentru implementarea proiectului “Planul pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Someş – Tisa” (Cerere de ofertă, 13 septembrie 2011 – 17 octombrie 2011)
SC Roxer Grup SA
– 42.636 lei (100,00%)
Servicii de auditare financiara (Cerere de ofertă,  8 septembrie 2011 – 29 decembrie 2011)
Diaconu Audit SRL
–  2.832 lei (66,%)
Evaluare strategică de mediu (SEA) (Licitaţie Deschisă)
–     298 452,00

Boeru a ajuns și la banii pentru Siret

Cel mai mare contract pentru hărțile de risc și hazard pentru zona Siretului a fost câștigat de subsidiara autohtonă a grupului britanic Halcrow. Puțin peste patru milioane de lei a primit compania.
Și aici și-a făcut apariția o firmă cu “pile”. Romair a lui Gheorghe Boeru a câștigat un contract de un million de lei pentru elaborarea unui studiu.

Contracte pentru Siret, în total de 5,823.828 lei

Planul pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Siret – etapa realizării hărţilor de hazard la inundaţii (Dialog competitive, 2 noiembrie 2006 – 22 decembrie 2006)
Halcrow Group TD reprezentata de Halcrow România SRL
– 4.018.201 lei (100%)
Servicii de desecretizare, de catre Directia Topografica Militara, a datelor rezultate din zboruri si verificarea si avizarea, de catre A.N.C.P.I., a datelor obtinute. (Negociere fără anunţ de Participare , 13 mai 2011)
Halcrow Group LTD reprezentata de Halcrow Romania SRL
–  349 401 lei (100%)
Servicii de elaborare a Studiului Tehnic “Planul pentru Prevenirea, Protectia si Diminuarea Efectelor Inundatiilor in Bazinul Hidrografic Siret” (Licitaţie Deschisă, 4 ianuarie 2013 – 16 iulie 2013)
SC Romair Consulting SRL Bucureşti
– 1.104.000 lei (12,22%)
Furnizarea dotarilor U.I.P.- (Lot 1 – IT) (Cerere de Ofertă, 17 martie 2011 – 6 aprilie 2011)
SC Comservice Company SRL Bacau
–  38.174 lei (100%)
Furnizarea dotarilor U.I.P.- (Lot 2 – mobilier) (Cerere de Ofertă, 17 martie 2011 – 6 aprilie 2011)
Mobilarom SRL Bacau
– 3.800 lei (100,00%)
Servicii de auditare financiara a proiectului (Cerere de Ofertă, 14 martie 2011 – 11 mai 2011)
SC Audit Cont Expert SRL Valea Lupului
– 11.800 lei (100,00%)ț
Evaluarea strategica de mediu (SEA) (Licitaţie Deschisă)
–  298.452 lei

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor