S-a ÎNTORS Penalul!

S-a ÎNTORS Penalul!

S-a întors. Victor Ponta a ajuns la sediul Guvernului. El a urcat ajutat de cârje scările de la Palatul Victoria. Avem din partea lui și o noutate, și-a lăsat cioc!

Aparitia penalului este surprinzatoare, deoarece nu fusese anuntata nici de Victor Ponta si nici de Executiv. Astazi, la ora 12.00, are loc o sedinta de Guvern despre care se credea initial ca va fi condusa tot de "interimarul" Gabriel Oprea.

UPDATE/ Ponta ar urma sa-si reia atributiile incepand cu 9 iulie. Ponta a transmis presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care ii solicita sa ia act de faptul ca incepand cu 9 iulie isi va relua activitatea in calitate de premier. „Având în vedere înlăturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitării atribuțiilor de prim-ministru, vă rog să luați act, conform legii, de reluarea activității mele în Guvern, începând cu data de 09.07.2015 și de încetarea interimatului în funcția de prim-ministru”, a scris Ponta.

El a fost intampinat de Gabriel Oprea, inlocuitorul sau la Guvern, si de Rovana Plumb, inlocuitoarea sa la sefia PSD. 

Victor Ponta a plecat din Romania, fara sa anunte pe nimeni, pe 12 iunie. Initial, a plecat la Baku, in Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizata la deschiderea Jocurilor Europene. Imediat dupa ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, Ponta a plecat spre Turcia impreuna cu premierul turc Recep Erdogan. Zilele urmatoare au aparut informatii pe surse ca s-a dus in Turcia pentru a se opera la genunchi.

Informatia a fost confirmata pe Facebook, pe 16 iunie, a doua zi dupa operatie, chiar de Victor Ponta. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook ca s-a operat in afara Romaniei pentru a avea "liniste si odihna".

Presedintele Klaus Iohannis a spus trei zile mai tarziu ca a aflat de plecarea lui Ponta la Baku "pe surse". "Nu am mai vorbit cu dumnealui. Nu m-a sunat nici pentru Baku, nici sa-mi spuna 'la multi ani', nici sa-mi spuna ca pleaca in Turcia", a afirmat Iohannis.

Pe 15 iunie, vicepremierul Gabriel Oprea a preluat temporar atributiile premierului Victor Ponta privind conducerea operativa a activitatii Guvernului.

vom reveni cu amanunte








Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”