SCANDAL/Mihalache, HIDOS ca o RÂMĂ GRAVIDĂ, iese la ATAC: Băsescu nu a lăsat moștenire un avion, e anormal

SCANDAL/Mihalache, HIDOS ca o RÂMĂ GRAVIDĂ, iese la ATAC: Băsescu nu a lăsat moștenire un avion, e anormal

Ficusul de la Cotroceni a plecat joi la prânz la Bruxelles cu un avion de super-lux. Închiriat de la o companie de lux deținută de un egiptean. Pentru că gestul a fost interpretat așa cum și trebuia, ca unul de fudulie, jigodia care a pus stăpânire pe Ficus, adică Dan Mihalache, a ieșit, buhăit ca o râmă gravidă în pragul nașterii, la atac. Dând vina pe Băsescu. Ignorând total pe personajul pesedist care a generat acest neajuns cu avioanele, Jigodia Națională Victor Ponta. Care s-a mai și lăudat că va cumpăra el un avion pentru transportul oficialilor români pentru astfel de situații. Acest gen de afacere este obligația legală exclusivă a Executivului.

Dan Mihalache a intrat joi la B1Tv și a spus că avionul cu care președintele Klaus Iohannis a plecat la Consiliul European de la Bruxelles nu este unul de lux, precizând că procedeul închirierii unei aeronave a fost urgentat din cauza convocării în cel mai scurt timp a Consiliului.

Potrivit B1, Mihalache s-a arătat convins că echipa Administrației Prezidențiale care s-a ocupat de închirierea avionului a luat cea mai bună decizie, afirmând că aeronavele „nu se găsesc pe stradă, ca taxiurile”.

„Aș face precizarea că nu e un avion de lux, e un avion de 9 locuri și tinând cont de componenta delegatiei care a plecat la CE, care e formată din președintele Klaus Iohannis și din consilierii prezidețiali domnul Ludovic Orban și domnul Lazăr Comănescu, e normal sa fi închiriat un avion de 9 locuri, nu cred ca v-ați fi așteptat să închiriem un avion de 40 de locuri.
În momentul de față, domnul președinte si Președinția Română nu au la dipoziție niciun fel de aeronava, pentru orice fel de zbor se închiriaza în regim administrativ un avion
Dacă închiriem de la Tarom e 400 de mii de lei (...)
E o soluție absolut logică pentru deplasarea de la Bruxelles. E absolut anormal sa nu existe o aeronavă prezidențială. Dacă aș fi în locul dvs l-aș întreba pe fostul președinte de ce a ajuns România în starea în care practic nu are (..) Pentru asemenea lucruri, întotdeauna o țară găsește resurse. Mie îmi e rușine când mă aflu pe pistă la Bruxelles și când văd că țări mai mici au avioane ale statului. Am conceput un memorandum care să fundamenteze până la urmă o decizie guvernamentală astfel încât și România să aibă o aeronavă de transport. Sper că într-un orizont de timp rezonabil, un asemenea proiect va fi realizat, pentru că e rușinos pentru țară.
Sunt convins că acei colegi care s-au ocupat de închierere au găsit cel mai mic preț, Administrația Prezidențială se ocupă.
Lucrurile astea se fac pe baza evaluării prețului și sunt convins că s-a găsit cel mai mic preț pentru un avion de 9 locuri. Acest Consiliu a fost convocat de urgență și a fost găsită o soluție de urgență. Avioanele nu sunt ca taxiurile, nu stau chiar pe stradă. Din păcate, președintele, grație moștenirii lui Traian Băsescu e în situația de a umbla cu un avion închiriat, pentru că fostul președinte nu s-a ocupat de o temă care (..) V-am spus foarte clar care sunt cheltuielile. Știu de unde am luat avionul. Chestiunea nu e de a lua un avion pentru Administrația Prezidențială, la MAI ar trebui să existe o unitate care să se ocupe de transportul aero al demnitarilor”, a declarat Mihalache.

Președintele Klaus Iohannis a plecat joi la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

Despre ce avion vorbim

Aeronava închiriată este un Challenger 300 care aparţine companiei Toyo Aviation, a miliardarului egiptean Tarek El Feki. Compania a fost înfiinţată în 2007 şi, potrivit site-ului propriu, îşi propune să redefinească stilul de călătorie bussines, la un nivel superior clasei VIP. Condiţiile din interior sunt la cel mai înalt nivel, atât din punct de vedere al mobilierului, cât şi al altor dotări tehnice puse la dispoziţia pasagerilor (TV LCD, DVD player cu sistem audio performant, comunicaţii prin satelit etc.).

Avionul Challenger 300 are o capacitate de 9 locuri şi a fost fabricat în 2009. Are o viteză de croazieră de 850 de km/oră şi o viteză maximă de 891 de km/oră şi poate parcurge 5741 de km între două alimentări. Lungimea avionului este de 20,92 de metri. Avionul costă 20 de milioane de euro, iar o oră de zbor poate fi taxată de operatori cu mii de euro (între 3000 şi 8000 de euro pe oră). În asemenea situaţii speciale nu este exclus ca operatorul să stabilească un tarif redus.

Fostul preşedinte Traian Băsescu obişnuia să închiriere avioane de la Ţiriac Air pentru asemenea deplasări neplanificate.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!