Scandalul din DIICOT ia amploare/O altă ŞEFĂ este luată la PURICAT

Scandalul din DIICOT ia amploare/O altă ŞEFĂ este luată la PURICAT

Scandalul din DIICOT ia amploare. Controlul declanșat începând de luni la DIICOT vizează unul din cei mai importanți procurori din DIICOT. Este vorba de şeful Serviciului prevenirea şi combaterea criminalităţii economico – financiare, Codruța-Mariana Trandafir. Ea este vizată în dosarul omului de afaceri Ioan Niculae.

Expertul care a realizat expertiza în cazul omului de afaceri provine de la firma Vulpoi&Toader Management (V&TM). Coincidență: soțul şefului Serviciului prevenirea şi combaterea criminalităţii economico–financiar din DIICOT lucrează chiar la această firmă, conform declaraţiei de avere . Marcel Vulpoi de la Vulpoi & Toader Management a fost sub acuzare recent pentru complicitate la abuz in serviciu. Trandafir conduce structura DIICOT care îl cercetează pe Ioan Niculae.

Dosarul lui Ioan Niculae are legătură și cu Liviu Dragnea. Procurorii DNA efectuează cercetări într-un dosar disjuns din cel în care fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată și în care apar numele oamenilor de afaceri Ovidiu Tender, Ioan Niculae și al ministrului Liviu Dragnea.

"În baza aceluiași proces verbal de sesizare din oficiu, din data de 15.10.2013, al Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, s-a reținut în fapt că, în contextul în care inculpatul Ioan Niculae era cercetat într-un dosar al DIICOT,inculpatul a apelat în cursul anului 2013, prin intermediul vicepremierului din Guvernul României, Dragnea Nicolae Liviu, la Bica Alina Mihaela, procuror șef al DIICOT, pentru soluționarea favorabilă a dosarului sau pentru tergiversarea soluționării până la intervenirea prescripției. Bica Alina Mihaela, în scopul tergiversării soluționării dosarului penal care îl viza pe inculpatul Ioan Niculae, a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea în instrumentare dosarul pentru ca acesta să stopeze investigațiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui anumit număr telefonic pe care îl folosea Dragnea Nicolae Liviu. În schimbul acestui folos, inculpatul Ioan Niculae a oferit inculpatei Bica Alina Mihaela suma de 3,5 milioane euro", se spunea în referatul DNA.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro