Sogor: În traista cu care plec la Bruxelles am pus autonomia şi punctele Rezoluţiei de la Alba Iulia

Sogor: În traista cu care plec la Bruxelles am pus autonomia şi punctele Rezoluţiei de la Alba Iulia

Europarlamentarul UDMR Sogor Csaba susţine că "a pus" într-o traistă cu care va pleca la Bruxelles atât valorile, realizările, cât şi dezideratele comunităţii maghiare, precum problema autonomiei sau punctele Rezoluţiei de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918.

Sogor: În traista cu care plec la Bruxelles am pus autonomia şi punctele Rezoluţiei de la Alba Iulia

Europarlamentarul UDMR Sogor Csaba, candidat pentru un nou mandat, a declarat, sâmbătă, în judeţul Covasna, că are o traistă cu care va pleca la Bruxelles şi în care au fost puse deja mai multe lucruri şi deziderate ale comunităţii maghiare, precum autonomia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În traistă am pus autonomia, dar şi punctele Rezoluţiei de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, unde ni s-au promis multe", a spus Sogor.

Europarlamentarul UDMR a afirmat că, în timpul unor vizite, la Cârţa a primit o pâine cu cartofi, la Siculeni o ceapă roşie, la Sângiorgiu de Pădure o bucată dintr-o panglică în culorile steagului secuiesc, pe care le-a pus în această traistă.

"Bineînţeles, nu numai lucrurile sau realizările de care suntem mândri, dar şi problemele noastre", a spus Sogor Csaba.

El a subliniat că este important ca membri ai comunităţii maghiare să fie la Bruxelles, pentru a reprezenta, printre altele, interesele şi drepturile acestei comunităţi.

"La Bruxelles nu reprezentăm doar Ţinutul Secuiesc sau maghiarii din România, ci şi românii", a adăugat europarlamentarul UDMR.

Sogor Csaba a participat, sâmbătă, la Valea Crişului, la lansarea în Covasna a campaniei UDMR pentru alegerile europarlamentare, eveniment la care au participat sute de aleşi locali din judeţ.

El a primit în dar de la preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, o sticlă cu palincă şi una de apă minerală de la Vâlcele.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...