SONDAJ IRSOP: Victor Ponta: 32%, Klaus Iohannis 21%, Crin Antonescu 6%

SONDAJ IRSOP: Victor Ponta: 32%, Klaus Iohannis 21%, Crin Antonescu 6%

 Potrivit unui sondaj IRSOP realizat în perioada 10-17 iulie 2014, Victor Ponta ar obţine 32% din voturi, iar liderul PNL, Klaus Iohannis, s-ar situa pe locul doi cu 21%. Pe locul trei s-ar situa Călin Popescu Tăriceanu, ce ar obţine 10%, în timp ce la mare distanţă se află fostul lider al PNL, Crin Antonescu cu doar 6%. La egalitate cu Antonescu se află Cristian Diaconescu şi Mircea Geoană, în timp ce Predoiu ar obţine 5%.

În turul doi, într-o finală Ponta vs. Iohannis, premierul ar obţine 49%, iar primarul Sibiului 43%, procentul celor care spun niciunul sau nu răspund fiind de 8%.

Dacă fostul preşedinte al liberalilor ar intra în turul doi, atunci Ponta ar obţine 53%, iar Crin Antonescu 29%.
 
Potrivit sondajului, în ceea ce priveşte capacitatea de a atrage votanţi de la alţi candidaţi, preşedintele PNL, Klaus Iohannis ar putea obţine 14% din voturile acestora, în timp ce Antonescu-6%.
 
În privinţa intenţiei de vot pentru partide, 39% au afirmat că vor vota cu PSD, 18% cu PNL, 11% pentru PDL, 8% -PMP, 6%-PPDD, 4%-UDMR, în timp ce Forţa Civică, Partidul Conservator şi PRM ar obţine 1%.
Sondajul a fost realizat în perioada 10-17 iulie, pe un eşantion de 1400 de persoane şi are o marjă de eroare de +/-2,5%

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Așa o fi?

5 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …