Szilagyi Zsolt spune că PPMT nu poate susține candidatura lui Ponta în turul al doilea

Szilagyi Zsolt spune că PPMT nu poate susține candidatura lui Ponta în turul al doilea

Candidatul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) la Președinția României, Szilagyi Zsolt a declarat luni, la Sfântu Gheorghe, că formațiunea din care face parte nu va putea susține în turul al doilea al alegerilor pentru Cotroceni o persoană care are un trecut "neclar", care tolerează corupția și care nu sprijină drepturile și doleanțele comunității maghiare.

"Nu am luat încă nici o decizie în ce privește turul al doilea, ne concentrăm pe primul tur (...), dar ceea ce știm deocamdată este că în turul doi nu vom susține un candidat care neagă existența Ținutului secuiesc, care duce de ani de zile o campanie programatică împotriva simbolurilor noastre naționale și steagului secuiesc și care susține desființarea Facultății de Farmacie și Medicină de la Târgu Mureș (...), care susține corupția și dă declarații dubioase în ce privește apartenența lui la anumite servicii, ca să nu mă mai refer la acuratețea doctoratului. Deci, profilul domnului Ponta nu corespunde (...), sunt anumite criterii care nu-l recomandă la funcția supremă în stat", a spus Szilagyi Zsolt.

El a menționat, în context, că de-a lungul timpului s-a dovedit că maghiarii nu votează candidații partidelor de stânga, oricât de mult s-ar "strădui" Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR).

Szilagyi a mai amintit că liderul UDMR, Kelemen Hunor, a refuzat constant invitația de a participa la o confruntare electorală deschisă și a acuzat liderii acestei formațiuni că au un "pact secret" cu Victor Ponta, dar și că "deja au vândut voturile comunității maghiare" înaintea primului tur.

"L-am invitat a patra oară pe Kelemen Hunor la o dezbatere publică, primele trei din păcate le-a refuzat cu o consecvență de neînțeles. (...) Acest refuz al dialogului este nociv și pentru comunitatea maghiară și pentru politica românească. Am impresia că se tem pentru că se simt cu conștiința încărcată sau necurată. (...) Sunt multe indicii care spun că au bătut deja palma cu Victor Ponta", a mai spus Szilagyi Zsolt.

El a mai amintit că este promotorul regionalizării și federalizării după modelul elvețian, austriac, german și belgian, considerându-le a fi cele mai bune căi pentru modernizarea, dezvoltarea și progresul României.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...