TĂCERE PERFIDĂ/Sub pretextul doliului naţional se desfăşoară Operaţiunea „Spălarea lui Gabriel Oprea”

TĂCERE PERFIDĂ/Sub pretextul doliului naţional se desfăşoară Operaţiunea „Spălarea lui Gabriel Oprea”

Sub pretextul doliului naţional, Gabriel Oprea este spălat de responsabilitatea pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină. PNL a avut un rol hotărâtor în această operaţiune, Opoziţia renunţând de bunăvoie atât la moţiunea simplă depusă la Senat împotriva lui Oprea, cât şi la a-i cere lui Victor Ponta să explice în faţa Parlamentului care este regimul legal al coloanelor oficiale, scrie, vigilentă, Adriana Duțulescu în  bn24.ro .

Ponta ar fi trebuit să vină luni în plenul Camerei Deputaţilor pentru a prezenta date în legătură cu acest subiect, însă, după ce liberalii au decis să fie pioşi, premierul şi-a anulat discursul şi nu s-a mai prezentat la parlament. 

Tot PNL ar fi trebuit să aibă săptămâna asta şedinţa Biroului Politic, la care trebuia să adopte o decizie oficială privind interzicerea oricărei forme de colaborare cu UNPR, înainte şi după alegeri. Tot sub pretextul doliului naţional, PNL a anunlat şi această şedinţă.

Nu va avea loc nici programata şedinţă a Coaliţiei în care Liviu Dragnea anunţase că va cere informaţii despre regimul legal al coloanelor oficiale şi renunţarea la ordonanţa prin care şefii de parrtide să beneficieze gratis de escortă de la SPP. În aceste condiţii, Gabriel Oprea nu apare în faţa presei, deci nu are cum să răspundă la întrebări, aşteptând ca subiectul să fie uitat. 

PNL şi-a retras solicitarea ca premierul Victor Ponta să vină în plenului Camerei Deputaţilor, să dea explicaţii cu privire la accidentul poliţistului din coloana oficială a ministrului de interne Gabriel Oprea, iar Biroul Permanent a decis ca Oprea să prezinte el însuşi explicaţii lunea viitoare.

Secretarul Camerei Niculae Mircovici a făcut, luni, această precizare, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, arătând că PNL a făcut acest gest ca urmare a tragediei din Bucureşti din clubul Colectiv, în care au pierit 30 de persoane. De altfel, membrii Biroului Permanent al Camerei au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor.

„La propunerea grupului PNL dezbaterea cu primul ministru a fost anulată (…), dat fiind situaţia din ţară, iar dat fiind că primul ministrul nu poate fi prezent săptămâna viitoare, domnul Gabriel Oprea va veni la ora ministrului”, a precizat Mircovici, citat de Mediafax.

Mircovici a arătat că, astfel, în locul Orei prim-ministrului, în şedinţa de luni se vor dezbate proiecte de lege cu propunere de respingeri.

Biroul Permanent stabilise, săptămâna trecută, la propunerea PNL, ca Victor Ponta să fie prezent la ora primului ministru să dea explicaţii cu privire la accesul demnitarilor la coloane oficiale, după ce poliţistul Bogdan Gigină care deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea a murit.

Moţiunea simplă „Gabriel Oprea, demis pentru sfidare şi aroganţă” depusă de PNL la Senat a fost retrasă de pe ordinea de zi ţinând cont de tragicul eveniment din club Colectiv, a anunţat luni liderul grupului PNL, Ion Popa.

PNL a cerut Biroului Permanent al Senatului retragerea moţiunii de pe ordinea de zi, considerând că nu este momentul pentru dezbaterea unei moţiuni simple, „din respect faţă de toţi cei care şi-au pierdut viaţa” şi pentru că a fost decretat doliu naţional pentru trei zile, potrivit documentului depus la BP.

„Grupul PNL îşi exprimă solidaritatea faţă de familiile victimelor şi faţă de toţi cei afectaţi de tragedia care a cutremurat România în seara zilei de vineri, 30 octombrie, când zeci de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 140 au fost rănite în urma unui incendiu din centrul Capitalei. Ţinând seama de faptul că au fost decretate trei zile de doliu naţional şi din respect faţa de toţi cei care şi-au pierdut viaţa în acest teribil accident, considerăm că nu este momentul oportun pentru dezbaterea unei moţiuni simple. În consecinţă în numele iniţiatorilor moţiunii simple „Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganţă, abuz şi dispreţ în exercitarea funcţiei publice” fac apel la solidaritate între forţele politice şi vă rog să fiţi de acord cu amânarea dezbaterii acesteia”, se mai arată în cererea PNL.

Liderul grupului PNL, Ion Popa a mai spus că, din punctul de vedere al regulamentului Senatului, nu există procedura amânării dezbaterii moţiunii, urmând ca aceasta să fie redepusă atunci când lucrurile vor evolua „pe un făgaş normal”. „Trebuia dezbătută şi votată într-un termen de maxim 6 zile de la depunere şi singura procedură regulamentară era cea a retragerii, urmând ca după ce lucrurile vor evolua pe un făgaş normal să o redepunem”, a declarat luni liderul liberal, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...