Traian Băsescu, intervenţie brutală în campania electorală: Ponta şi Iohannis sunt doi corupţi. Sunt legaţi de GRIVCO-VIDEO

Traian Băsescu, intervenţie brutală în campania electorală: Ponta şi Iohannis sunt doi corupţi. Sunt legaţi de GRIVCO-VIDEO

Presedintele Traian Basescu a afirmat luni seara, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca "Am vazut in ultimele doua luni o campanie furibunda a celor doua blocuri politice, Ponta cu propagandistii lui si cu parlamentarii, pe de alta parte ACL, sau PNL, cum se numeste acum, si una si alta din tabere incercand sa ma aloce celeilalte tabere. (...) O sa-i dezamagesc si pe unii si pe altii, nu il sustin, nu il voi sustine si nu am o intelgere cu Ponta, nu il sustin, nu il voi sustine si nu am o intelegere cu Iohannis. Motivul valabil pentru amandoi poate fi rezumat in doua cuvinte: amandoi sunt mincinosi, amandoi sunt corupti, nu mai vorbesc de oportunismul care ii caracterizeaza. Raman consecvent in a sustine candidatul PMP, Elena Udrea, un om corect, care nu minte, care a facut ceva cand a fost ministru."

Traian Basescu a mai spus ca nu il considera pe niciunul dintre cei doi candidati - Ponta si Iohannis - "demn de a fi presedinte", acuzandu-i pe cei doi ca "ii leaga Grivco". "Sub disputa nu vor sa dezbata problemele de fond. Eu spun azi cu steagurile in spate ca niciunul nu e bun pentru presedinte si romanii o vor regreta la o luna sau doua daca vreunul iese presedinte", a adaugat seful statului.

Declaraţiile lui Traian Băsescu:

Președintele Traian Băsescu a lansat luni seară o serie de atacuri dure la adresa candidaților PSD și ACL, Victor Ponta și Klaus Iohannis, pe care îi consideră ”mincinoși” și ”corupți”. Totodată, șeful statului și-a reiterat susținerea față de candidatul PMP, Elena Udrea, despre care afirmă că este ”un om corect”.

”Am văzut în ultimele 2 luni o campanie furibundă a celor două blocuri politice, pe de o parte Ponta cu propagandiștii lui, pe de altă parte ACL-ul. Și una și alta din tabere încercând să mă aloce celeilalte tabere”, a declarat președintele.

”PSD spune că sunt în înțelegere cu Iohannis, ACL-ul cu toți propagandiștii lor (din păcate oameni care au pretenția că sunt de dreapta s-au întrolat în această zonă deși unii din ei nu știau cât de drăguți să fie cu Ponta în urmă cu câteva luni) găsescu cu cale să propage mesajul că președintele e în înțelegere cu Ponta de fapt”, a continuat Băsescu.

”Nu-l susțin și nu-l voi susține pe Ponta și nici nu am vreo înțelegere cu el. Nu îl susțin și nici nu am nicio înțelegere cu Klaus Iohannis”, a precizat șeful statului.

”Motivul valabil pentru amândoi poate fi rezumat în două cuvinte: amândoi sunt mincinoși, amândoi sunt corupți. În ceea ce mă privește rămân consecvent în a susține candidatul PMP, pe doamna Elena Udrea pentru că e un om corect, care nu minte, care a făcut ceva când a fost ministru”, a subliniat Traian Băsescu.
de ce îi consioder pe cei doi și mincinoși și corupți.

”Ponta: mincinos- până de curând era master în Catania, acum nu mai este, după ce și-a dat seama că a scris o minciună. Domnul Ponta este doctor, altă minciună, a plagiat. Domnul ponta este corupt. Vă dau doar câteva elemente, a încercat să scoată prin lege matrapazlâcul cu Kaz Munai, România trebuia să primească 580 milioane dolari, a încercat să scoată o lege, am intervenit la CCR, s-a dovedit că nu avea dreptul și a scos o hotărâre de Guvern prin care în loc să ceară datoria de 580 mil a fost de acord să primească doar 200 mil, pe care până acum statul nu i-a primit. S-a creat un protocol pentru un fond de investiții de un miliard de dolari, nu s-a creat nici măcar biroul pentru președintele acestui fond, deci dl Ponta e corupt”, a explicat președintele.

”Aduc aminte de încercarea de a transfera de la Academie 2000 de hectare la baronul de Brăila, azi aflat în dificultate, destinați până la urmă domnului Voiculescu.Parlamentul a respins până la urmă ordonanța. Aduc aminte povestea cu privatizarea CFR Marfă, când a încercat să bage pe seama CSAT o decizie pur comercială legată de atribuirea către domnul Gruia Stoica a contractului de privatizare, sigur, dl Stoica are ceva dificultăți azi, dar era partenerul dorit de coruptul Ponta. Nu mai vorbim de declarația de avere, unde Ponta și soția reușesc să-l ajungă la numărul de case pe sfântul Iohannis, care din meditații și-a cumpărat șase case în Sibiu, vedem că azi se dă mare democrat când în vara lui 2012 era mână în mână cu Ponta, Antonescu și Voiculoescu, a fost președintele de la Grivco, și el un oportunist, un om care minte. Suspendarea din 2012 îi leagă definitiv ca fiind oameni care au nesocotit statul de drept și au fost gata pentru o lovitură de stat”, a arătat șeful statului.

”Din aceste motive niciodată vreunul din cei doi nu va putea avea susținerea mea nici tacită, nici verbală, iar românii se vor convinge de adevărul a ceea ce spun dacă vreunul din ei va ajunge președinte, eu sper să nu fie așa. Jocul acesta, președintele e pe ascuns cu Ponta sau Iohannis e mizerabil, iar lipsa de respect a celor doi pentru țară, pentru instituții, aroganță, nu-i fac pentru mine oameni cu care să pot avea un aranjament. Marele meu regret e ca PDL s-a pierdut în mocirla liberalilor și azi își schimbă carnețele la PNL”, a continuat președintele.

”Nu mai vorbim de moralitatea lui Iohannis, care are un proces deschis cu ANI, cum îți permiți să riști situația dreptei, arată un oportunism feroce. Sau Ponta, utilizează bugetul de stat în locul găleților din alegerile trecute, prin buget mituiește electoratul, ce fel de politician e acesta? Vreau să înțelegeți un lucru, România are un deficit de 2.2% din PIB, 3,5 miliarde euro, dl Ponta face pomeni electorale din bani împrumutați”, a subliniat Băsescu.

”Cele 2,4 miliarde alocați primariilor și restul până la 4,8 miliarde bani împrăștiați pe cadouri electorale sunt bani pe care România îi împrumută și fiecare român îi va plăti. Toată populația îi plătește campania lui Victor Ponta. Din păcate, se găsesc și așa numiți ziariști de dreapta care susțin această teorie, nu le spun să le fie rușine să nu li se întâmple ceva rău, că sună ca un blestem când o spun eu, dar mă uit cât de mare e degradarea și pe partea de dreapta dacă se ajunge la această propagandă. Vai de capul românilor dacă unul dintre cei doi ajunge președinte. Românii vor decide, dar să știe ce aleg”, a mai spus el.

”M-aș fi așteptat ca acești domni să discute lucrurile serioase ale României și poate iar veți spune s-a băgat președintele și nu se vede dl Iohannis. Cum să se vadă când nu are curaj să îi spună dă-te mai încolo lui Ponta, adjunctul campaniei anunță cum va trăi bine Ponta dacă Iohannis iese președinte. Resping orice afirmație a propagandiștilor care încearcă să spună că din cauză că se bagă președintele nu se vede dl Iohannis. Iohannis nu se vede pentru că e de nevăzut și pentru că vrea să își pună o pălărie care deja i-a căzut pe ochi. Ce aș discuta eu dacă aș fi candidat: m-aș referi la poziția României cu privire la consolidarea justiției, la un lucru pe care azi prin atitudine candidații îl pun sub semnul întrebării, consolidăm sau nu parteneriatul strategic cu SUA. Sau ne orientăm spre Berlin, sau facem un ghiveci dâmbovițean, și cu China, și cu America, vedem noi ce mai facem. România e într-o criză de credibilitate ca stat de drept, cu tot pactul meu de coabitare nu am reușit să conving că actuala putere va consolida statul de drept”, a precizat președintele.

”Declarațiile frecvente ale lui Ponta în care își apără corupții, în care se bagă în justiție, au lăsat foarte multe semne de întrebare. Oamenii aceștia nu răspund la principalele probleme, nu i-am auzit nici pe Ponta nici pe Iohannis ce ar trebui să facă guvernul pentru că România să mai salveze ce se poate salva din cele 12 miliarde de euro rămași necheltuiți din fondurile de coeziune. La 31 decembrie 2015 pierdem ce nu se cheltuie. Își trimit toate panaramele parlamentare să se ocupe de Băsescu seară de seară la tv în loc să se ocupe de problemele serioase. Sub disputa cu cine e Băsescu nu vor să dezbată problemele de fond. Îl înțeleg pe Ponta, vrea să fugă de proasta guvernare, dar de ce nu vorbește Iohannis. De ce? Pentru că îi leagă Grivco. Aș vrea să îi aud despre bugetul apărării, despre cum vor implementa obiectivele stabilite pentru România la summitul NATO”, a mai spus Băsescu.

”Aș vrea să știu cum văd relația România - Ucraina, una întreagă sau transnistrizată, cum văd poziția României legate de Statul Islamic, sunt lucruri pe care ei nu le discută, chiar dacă și le-au scris pe undeva printr-un program rămân nedezbătute pentru că au o singură grijă, pe care îl susține Băsescu. Nu îi consider pe niciunul demn de a fi președinte. Am dreptul la opțiune și poate le spun și românilor, asa cum plângeți dvs, președintele poate fi terfelit de dimineață până seara, iar când spune cineva - vai, ce spune președintele cu steagurile în spate. Eu spun azi cu steagurile în spate că niciunul nu e bun pentru președinte și românii o vor regreta la o lună sau două dacă vreunul iese președinte”, a încheiat Traian Băsescu.

Declaraţia integrală a preşedintelui


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…