Traian Băsescu l-a primit pe Patriarhul Ierusalimului și al Întregii Palestine, Teofil al III-lea

Traian Băsescu l-a primit pe Patriarhul Ierusalimului și al Întregii Palestine, Teofil al III-lea

Președintele Traian Băsescu i-a primit sâmbătă la Palatul Cotroceni pe patriarhul Ierusalimului și al Întregii Palestine, Teofil al III-lea, și pe patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, cu ocazia vizitei lui Teofil al III-lea în România, prilejuită de sărbătoarea patronului spiritual al Bucureștiului, Sfântul Dimitrie Basarabov.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Traian Băsescu a evocat întâlnirea cu patriarhul Ierusalimului care a avut loc în marja vizitei de stat în Israel din ianuarie, exprimându-și aprecierea pentru eforturile pe care Patriarhia Ierusalimului le face cu scopul de a cultiva dialogul între religii și confesiuni la Locurile Sfinte.

Totodată, președintele i-a mulțumit patriarhului Teofil al III-lea pentru deschiderea cu care a sprijinit restabilirea comuniunii bisericești depline dintre Patriarhia Ierusalimului și Patriarhia Română.

Șeful statului a mai vorbit despre faptul că pluralismul cultural și diversitatea religiilor reprezintă o experiență benefică dacă este acceptată în sensul cunoașterii și al toleranței, al respectului reciproc.

La rândul său, patriarhul Ierusalimului a mulțumit pentru ospitalitatea primirii și pentru contribuția comunității românești la Locurile Sfinte, fie că sunt pelerini, fie cetățeni stabiliți în Ierusalim.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, i-a mulțumit președintelui Traian Băsescu pentru modul în care a încurajat, în toți acești ani, cooperarea dintre instituțiile statului și Biserică, adăugând faptul că vizita patriarhului Teofil al III-lea în România înseamnă foarte mult pentru credincioșii din țara noastră, confirmând astfel legăturile istorice și spirituale profunde care ne leagă de Locurile Sfinte.

În încheiere, cei trei înalți oficiali au subliniat multiplele implicații ale crizei din Orientul Mijlociu, o realitate dramatică, ce ne obligă să reflectăm la contribuția pe care inclusiv Biserica, în dialog cu instituțiile statului și cu societatea, o poate avea pentru a promova o cultură a păcii și a solidarității.

Cu acest prilej, Traian Băsescu l-a decorat pe Teofil al III-lea cu Ordinul Național 'Steaua României' — în grad de Mare Cruce, mai informează Administrația Prezidențială.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

4 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei