UDMR a decis IEŞIREA de la GUVERNARE

UDMR a decis IEŞIREA de la GUVERNARE

Liderul UDMR Kelemen Hunor a anuntat joi ca Uniunea Democrata Maghiara din Romania vrea sa iasa de la guvernare. Consiliul Permanent al UDMR, reunit joi dimineata in sedinta, la decis sa recomande in cadrul Consiliului Reprezentantilor Unionali din data de 13 decembrie iesirea formatiunii din coalitia de guvernare. In momentul de fata, PSD detine o majoritate confortabila in Parlament, chiar si fara UDMR, fiind sustinut de UNPR, PC, Grupul minoritatilor nationale, parlamentarii care au trecut de la PNL la formatiunea lui Calin popescu Tariceanu, PLR, si de mare parte din fostii parlamentari PP-DD.

Presedintele UDMR a aratat ca forul maghiar a facut o analiza si a constatat ca guvernul Ponta, si nici stabilitatea politica, nu depind de prezenta UDMR in Guvern. Kelemen Hunor a invocat drept motiv al plecarii nevoia formatiunii politice de a se intoarce catre alegatorii sai si de a se ocupa de problemele propriei comunitati.

Totodata, liderul UDMR a precizat ca formatiunea considera "la fel de necesar dialogul cu toate fortele politice".

Principalele declaratii ale lui Kelemen Hunor:

Am analizat rezultatul alegerilor in ce ne priveste pe noi si am ajuns la concluzia: in ce priveste mesajul alegatorilor nostri, am inteles ca un om politic poate face 2 greseli fundamentale.
Daca niciodata nu e in stare sa asculte ce ii spune alegatorii si daca de fiecare data face ceea ce crede ca asteapta oamenii de al el si nu e in stare sa ii conduca pe cei care l-au ales.
Trebuie sa ne intoarcem mai mult catre alegatorii nostri, catre maghiarii din Romania, care ne-au sustitnut 25 de ani
Am facut un calcul si am constatat ca si fara noi guvernul Ponta are majoritate, nu depinde de prezenta bnoastra in guvern, stabilitatea politica nu depinde de noi.
Nu vrem sa cream instabilitate, sa dam jos guverne.
Consideram la fel de necesar dialogul cu toate fortele politice.
Eu cred ca in continuare vom sustine toate demersurile care pentru fiecare om inclusiv pentru maghiari inseamna un pas inainte, cresterea nivelului de trai, salarii, locuri de munca, dar vrem sa mentinem tot ce am obtinut in 25 de ani in ce priveste drepturile minoritatilor - dialog permanent cu partidele poltice.
Recomandarea consiliului permanent pentru consiliul reprezentantilor unionali din 13 decembrie e iesirea din coalitia de guvernare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…