UDMR a decis IEŞIREA de la GUVERNARE

Liderul UDMR Kelemen Hunor a anuntat joi ca Uniunea Democrata Maghiara din Romania vrea sa iasa de la guvernare. Consiliul Permanent al UDMR, reunit joi dimineata in sedinta, la decis sa recomande in cadrul Consiliului Reprezentantilor Unionali din data de 13 decembrie iesirea formatiunii din coalitia de guvernare. In momentul de fata, PSD detine o majoritate confortabila in Parlament, chiar si fara UDMR, fiind sustinut de UNPR, PC, Grupul minoritatilor nationale, parlamentarii care au trecut de la PNL la formatiunea lui Calin popescu Tariceanu, PLR, si de mare parte din fostii parlamentari PP-DD.

Presedintele UDMR a aratat ca forul maghiar a facut o analiza si a constatat ca guvernul Ponta, si nici stabilitatea politica, nu depind de prezenta UDMR in Guvern. Kelemen Hunor a invocat drept motiv al plecarii nevoia formatiunii politice de a se intoarce catre alegatorii sai si de a se ocupa de problemele propriei comunitati.

Totodata, liderul UDMR a precizat ca formatiunea considera "la fel de necesar dialogul cu toate fortele politice".

Principalele declaratii ale lui Kelemen Hunor:

Am analizat rezultatul alegerilor in ce ne priveste pe noi si am ajuns la concluzia: in ce priveste mesajul alegatorilor nostri, am inteles ca un om politic poate face 2 greseli fundamentale.
Daca niciodata nu e in stare sa asculte ce ii spune alegatorii si daca de fiecare data face ceea ce crede ca asteapta oamenii de al el si nu e in stare sa ii conduca pe cei care l-au ales.
Trebuie sa ne intoarcem mai mult catre alegatorii nostri, catre maghiarii din Romania, care ne-au sustitnut 25 de ani
Am facut un calcul si am constatat ca si fara noi guvernul Ponta are majoritate, nu depinde de prezenta bnoastra in guvern, stabilitatea politica nu depinde de noi.
Nu vrem sa cream instabilitate, sa dam jos guverne.
Consideram la fel de necesar dialogul cu toate fortele politice.
Eu cred ca in continuare vom sustine toate demersurile care pentru fiecare om inclusiv pentru maghiari inseamna un pas inainte, cresterea nivelului de trai, salarii, locuri de munca, dar vrem sa mentinem tot ce am obtinut in 25 de ani in ce priveste drepturile minoritatilor - dialog permanent cu partidele poltice.
Recomandarea consiliului permanent pentru consiliul reprezentantilor unionali din 13 decembrie e iesirea din coalitia de guvernare.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

5 Mare dreptate are omul ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări