UDMR spune pas/Ponta să rămână cu VADIM/Hunor: Maghiarii nu pot sta la aceeaşi masă cu PRM nici măcar 10 zile

UDMR spune pas/Ponta să rămână cu VADIM/Hunor: Maghiarii nu pot sta la aceeaşi masă cu PRM nici măcar 10 zile

Liderii UDMR s-au întâlnit în Consiliul Permanent al UDMR , joi, la Cluj-Napoca, pentru a stabili pe cine susține în turul II al alegerilor prezidențiale.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a explicat că maghiarii nu pot sta la aceeași masă cu PRM ”nici măcar 10 zile” și a precizat că nu înțelege care este miza preluării acestuia în coaliție.

”Nu intelegem de ce a fost scos de dupa cordonul sanitar acest personaj extremist, nationalist cu ura fata de maghiari”, a spus Kelemen Hunor.

Liderii UDMR au decis să lase la latitudinea electoratului decizia de a sprijini un candidat sau altul în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, afirmă surse din cadrul Uniunii. Conducerea UDMR s-a întâlnit, joi, la Cluj-Napoca, pentru a decide pe cine va sprijini Uniunea în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. "Părerile au fost împărțite, să fie susținut candidatul PSD, Victor Ponta, sau să fie lăsați alegătorii să voteze cum vor, și s-a aprobat ultima variantă", au declarat surse din UDMR, informează Mediafax.

Decizia liderilor UDMR este o lovitură pentru Victor Ponta, având în vedere că maghiarii fac parte din alianța de guvernare. Pentru UDMR situația era extrem de complicată, fiind prinși la mijloc de două tipuri de interese.

Pe de o parte este interesul intern de a-și ajuta partenerii de guvernare. Pe de altă parte este vorba despre presiunea venită de la familia politică europeană, de la Partidul Popular European, care a cerut tuturor partidelor care îi sunt afiliate în România să-l susțină pe Klaus Iohannis.

La primul tur de scrutin, în zonele cu populaţie majoritar maghiară, Klaus Iohannis a obţinut mai multe voturi decât Victor Ponta.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

3 Foarte interesante amănunte!

4 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

5 Ucraina a primit sistemul de apărare aeriană NASAMS care ar trebui să schimbe situația de pe câmpul de luptă