Victor Ponta nu infirmă şi nu confirmă că ar fi fost spion

Ponta a fost întrebat vineri, la Adevărul Live, dacă a fost ofiţer acoperit al unui serviciu de informaţii. Iar premierul a răspuns astfel: „Dacă aş fi fost, trebuia să spun tot că nu. Legea spune clar: nu ai voie să faci politică dacă eşti ofiţer acoperit“. 

Într-adevăr, din punct de vedere legal, Ponta are dreptate: dacă ai fost ofiţer acopErit, nu ai voie să te deconspiri sau să deconspiri pe altcineva, pentru că intri sub incidenţa legii penale.

În egală măsură însă, nu există nicio lege care să le interzică unor oameni care nu au fost ofiţeri să recunoscă tocmai ce nu au fost. 

De altfel, Klaus Iohannis, Monica Macovei, şi Elena Udrea, rivalii lui Ponta pentru Cotroceni, au ieşit şi au spus public că nu au fost înregimentaţi în structurile de informaţii, fără să invoce legi sau să sufere consecinţe.

Atacuri la preşedintele Băsescu

Ulterior, duminică seară, liderul PSD a declarat că preşedintele Traian Băsescu a fost ofiţer al Securităţii, adăugând că acesta a fost unul dintre motivele pentru care nu l-a votat pe Băsescu pentru funcţia de preşedinte al României.
El a răspuns astfel întrebat la România TV ce ar face dacă ar afla că Traian Băsescu a fost ofiţer acoperit.

"Domnul Băsescu a fost ofiţer al Securităţii şi lucrul ăsta l-au ştiut românii şi totuşi l-au votat. Eu de aia nu l-am votat, a fost unul din motivele pentru care nu l-am votat, pentru că am citit în cărţi ce a făcut Securitatea împotriva românilor şi m-am gândit că un securist nu trebuia să fie preşedinte, dar totuşi oamenii l-au ales, aşa încât acum e tardiv, asta rămâne pentru istorie", a spus Ponta la România TV.

Eschivări pe tema agenţilor secreţi

Este pentru a doua oară când Ponta preferă eschiva în locul răspunsul tranşant. „Din punct de vedere politic, e evident că nu se referea la mine domnul Băsescu, pentru că tocmai a declarat că ne-a verificat pe noi toţi, cei care suntem membri ai Guvernului, şi are confirmarea că nu noi suntem“, spunea Ponta, imediat după ce preşedintele Traian Băsescu i-a somat pe candidaţi să-şi completeze CV-urile.

La Adevărul Live, premierul l-a atacat din nou pe şeful statului pentru că a deschis cutia spionajului. „Domnul Băsescu foloseşte o problemă importantă a societăţii, pur electoral. O va lăsa aşa. Are el o chestie, cine o supără pe doamna Udrea, o foloseşte! Nu cred că dacă spune că Iohannis e agent se schimbă ceva. E un interes meschin.  Ca preşedinte, nu ai voie să foloseşti informaţii legate de instituţiile statului în interes electoral“, a mai spus Victor Ponta.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 Sosește „greaua” pentru Dăncilă! Se desecretizează Raportul 10 august! Era premier și a acuzat o lovitură de s…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade