Victor Ponta și programul “Prima Celulă”: investiții cu profit garantat !




Victor Ponta și programul “Prima Celulă”: investiții cu profit garantat !

Stim ca DNA a adus la buget, prin dosarele instrumentate si in care s-au obtinut hotarari judecatoresti definitive si revocabile, o suma de 310 milioane de euro. Asta nu e “o mica pacaleala”, cum crede Victor Ponta (pentru un fost  procuror obedient ca el, orice hotarare judecatoreasca in care sunt condamnati cu executare si confiscare fosti granguri politic e “o mica pacaleala”, nu?), ci un fapt dovedit cu cifre si confirmat si de cumnatul sau prin alianta, ministrul Cazanciuc.

Ce se poate face cu 310 milioane de euro? A spus-o Kovesi: se pote asigura tot fondul salarial al medicilor din Romania. Asta daca ei sunt realmente confiscati de statul roman, prin ANAF, iar nu daruiti inapoi infractorilor, cu complicitatea aceluiasi ANAF care confisca doar 10% din ce dispune instanta.

Astazi, din nou, ea a declarat, parca obosita de atata fatarnicie a lui Ponta: “Sustinem orice initiativa care va duce la confiscarea efectiva a bunurilor indisponibilizate. Asa cum am zis si la bilantul DNA, peste 310 milioane euro asteapta sa fie executate, sunt hotarari definitive care pot fi executate. Daca aceasta suma ar intra efectiv in bugetul de stat, spre exemplu, ar putea fi dublate salariile medicilor pe anul urmator. Este extrem de important ca scopul pedepsei penale sa fie atins si prin recuperarea acestor prejudicii, care, repet, sunt date prin hotarari definitive si trebuie executate” (sursa)

Incepem sa banuim de ce Fiscul a secretizat procedura de recuperare a datoriiilor de la Voiculescu, nu? 60 de milioane de euro reprezinta 1/5 din cat a adus DNA la buget; daca aceasta speta sensibila este “secretizata”, va dati seama ce se intimpla cu alte dosare mai “mici”, cu mai putini bani. Acolo pesemne ca infractorii si Fiscul chefuie laolalta, ce le-au “tras-o” ei Justitiei, ca fac 1 an de puscarie, ies mai repede prin eliberare conditionata, si raman si cu banii din care inspectorii ANAF au primit o parte substantiala, sa fie “indulgenti”!

Insa eu as avea o alta idee…de afaceri cu banii indisponibilizati de DNA, daca acestia sunt realmente recuperati de ANAF. Tot se plangea alaltaieri Victor Ponta ca puscarile romanesti sunt la un nivel deplorabil (motiv numai bun de reincalzit o lege a amnistiei, sub pretext ca statul roman e condamnat la CEDO pentru conditii de detentie inumane), spunand:

Sistemul penitenciar are de mult timp o problemă, motiv pentru care suntem condamnaţi la CEDO. Discutăm de faptul că România este condamnată de destule ori la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru condiţiile de detenţie. În acelaşi timp însă, un program de investiţii în acest domeniu necesită un singur lucru, să facem o pauză cu ipocrizia şi cu populismul, că dacă Guvernul zice să îmbunătăţească condiţiile şi PNL-iştii încep să ţipe că vrem să-i ajutăm pe corupţi, nu mai facem nimic. Cu populism nu vom reuşi…Din păcate, foarte mulţi dintre oamenii care astăzi se află în situaţii dificile au avut ocazia ca foarte mulţi ani să facă ceva pentru sistem şi din păcate nu au făcut. (sursa)
Daca tot vrea ca Romania sa nu mai fie condamnata la CEDO si daca tot exista un deficit de cazare de 10.000 de locuri (estimarile Ministerului Justitiei), de ce nu ar pune la punct Victor Ponta, pe modelul “Prima Masina“, si programul “Prima Celulă”?

Un parteneriat public-privat (asa cum voia Ponta pentru constructia de autostrazi) pentru constructia de inchisori ar fi mana cereasca pentru investitori in Romania.

Investitorii ar veni cu banii pentru constructie, iar Ponta ar oferi garantii de stat, anume sumele pe care ANAF le are de confiscat in urma obtinerii de hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Nu trebuie sa ne fie frica de lipsa investitorilor: orice om de afaceri ar putea fi invitat sa investeasca azi, daca are un proces pe rol care maine va ajunge la pronuntare.

Nu se stie cand are omul nevoie de o “Prima Celula” , si ar fi bine sa aiba propria lui celula, deja construita la standarde europene, altfel pateste ca Irina Jianu, complicea lui Adrian Nastase si Miron Mitrea, care a “renovat” (prin propria firma), cand era in libertate, Penitenciarul Bacau (unde a ajuns cativa ani mai tarziu pentru a executa 2 ani si 6 luni de pedeapsa) si s-a trezit ca toaletele sunt prea mici! Culmea ironiei: sa iti bati joc de detinuti si sa ajungi sa beneficiezi si tu de aceleasi conditii!

Asa ca poate se gandeste Victor Ponta la un program guvernamental realmente sigur: inchisori construite in regim privat, cu garantii guvernamentale (acordate prin ANAF). Daca termenul “Prima Celulă” suna prea putin investitional, se pot gasi altele: Primul pat la racoare, La brutarie, La pescarie, La doi pasi, etc.  Cetățean .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia