VIDEO LIVE TEXT/TEROARE la Paris: Franta și-a ÎNCHIS FRONTIERELE! Cel puţin 150 de MORȚI în 6 atacuri/100 de MORȚI la Bataclan!!!

VIDEO LIVE TEXT/TEROARE la Paris: Franta și-a ÎNCHIS FRONTIERELE! Cel puţin 150 de MORȚI în 6 atacuri/100 de MORȚI la Bataclan!!!

Cel puțin 150 de persoane ar fi decedat în mai multe atacuri armate care au avut loc în arondismentul X al Parisului, potrivit Prefecturii Poliției. Trei explozii ar fi avut loc în apropiere de Stade de France, unde se desfășoară meciul amical Franța-Germania. Președintele Francois Hollande, prezent la meci, a fost evacuat. Iar într-o sală de spectacole din arondismentul XI, Bataclan, are loc o luare de ostatici. Cel puțin 100 de persoane sunt ținute captive.

LIVE TEXT

02.36 Cel putin 140 de morti in atacuri, anunta un oficial al Primariei din Paris - 100 ucise la sala Bataclan, alte 40 in celelalte locatii

02.16 100 de morti la Bataclan - Le Figaro si BFM TV

AFP scrie, citand surse apropiate anchetei, ca zeci de persoane au murit in sala de concerte Bataclan

02.05 Atacurile din Paris/ Martor la Bataclan: Au tras direct in multime strigand "Allah Akbar"

01.50 Asaltul fortelor de ordine de la Bataclan a luat sfarsit, 2 teroristi au fost ucisi, anunta BFMTV 

01.46 O serie de explozii si focuri de arma au fost auzite in jurul salii de concerte Bataclan, unde sunt tinuti zeci de ostatici, au relatat doi martori Reuters aflati la fata locului. Martorii au auzit cinci explozii succesive, urmate de focuri de arma.

01.43 The Guardian citeaza un martor care a afirmat ca cel putin doi atacatori trageau de la balconul salii de concerte Bataclan

ACTUALIZARE/Ce se ştie până acum:

- Are loc un schimb de focuri în cartierul Republicii în jurul orei locale 21.30, pe strada Alibert, în restaurantul Le Petit Cambodge. Unul sau mai mulţi indivizi ar fi deschis focul asupra unor persoane care stăteau la terasă.

- Pe bulevardul Voltaire, la nr. 153, o persoană se aruncă în aer.

- Strada Charonne, un alt atac armat – 18 morți.

- Strada Bichat, tiruri soldate cu 11 morți.

- Strada Fontaine au Roi (arondismentul 11), încă un atac armat. Nu se știe bilanțul.

- La sala de concerte Bataclan o serie de tiruri omoară 15 oameni, potrivit unui prim bilanț. Bataclan, unde are loc luarea de ostatici, este una dintre cele mai cunoscute săli de spectacol din Paris și are o capacitate de 1.500 de locuri. Vineri seară, la Bataclan avea loc un concert rock al formației americane Eagles Of Death Metal.

Esential:

In total, cel putin sase atacuri armate au avut loc la Paris vineri seara

O luare de ostatici este in desfasurare la sala de concerte Bataclan, in arondismentul XI

Bilantul ramane provizoriu. Cel putin 40 de persoane ar fi fost ucise si mai multe sunt in

stare grava dupa atacul armat din restaurantul situat in arondismentul X

Atacatorii nu au fost prinsi

Trei explozii au fost de asemenea auzite in apropiere de Stade de France

LIVETEXT: 

01.26 Cinci explozii auzite langa sala de concerte Bataclan, unde sunt tinuti ostatici, dupa ce presedintele francez a declarat ca un asalt al politiei este in curs - martor Reuters

01.25: Un kamikaze ar fi la originea unei explozii de la Stade de France

01.22 Ambasada Romaniei la Paris verifica daca printre victimele atacurilor se afla si cetateni romani

Băsescu, reacție extrem de dură după atentatele teroriste de la Paris:

”Dragă Stat Român,
Te rog din suflet, oricît te-ar presa politrucii europeni, a căror demagogie o cunosc bine, nu accepta cote de refugiaţi musulmani.
Cota zero este soluţia corectă.
Trebuie să fim solidari cu statele UE la măsuri inteligente, dar nu putem accepta soluţii nerealiste.
Dacă vrem o soluţie realistă, închiderea frontierelor UE şi expulzarea migranţilor este soluţia corectă.
Dumnezeu să-i odihnească pe cei ucişi la Paris. Vă rog nu mă consideraţi un antieuropean, ci doar un român care înţelege bine şi ce spune şi ce se întâmplă.”, scrie Băsescu pe Facebook.

1.15: Plan alb in spitalele din Paris: toate serviciile de urgenta sunt in alerta, toate operatiile planificate ne-urgente se amana

Ora 1.10: BFM TV a revizuit bilantul, de la 60 la 40 de morti. Le Monde anunta ca politia "privilegiaza" pista unui atac terorist si arata ca e vorba de atacuri concertate

Presedintele Hollande a decretat stare de urgenta!

200 de soldati francezi au fost mobilizati in arondismentele 10 si 11

UPDATE 00.41 Presedintele francez a convocat o sedinta de urgenta a guvernului, la miezul noptii (01.00, ora Romaniei) - Reuters

UPDATE 00.40 Un atacator de la sala Bataclan ar fi strigat: "Este pentru Siria" și "Allahu Akbar" (BFM TV)

UPDATE 00.40 Mai mult de 60 de morti, iar sute de persoane sunt ostatici in Bataclan, anunta The Telegraph citand BFMTV

UPDATE 00.33 Cel putin 40 de morti - anunta televiziunea franceza BFM TV

ACTUALIZARE 0:27 Precizări de la Ministerul român de Externe:

„În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franţei la 13 noiembrie 2015, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români.

Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autoritățile locale în acest caz”.

Iată ce s-a întâmplat și ce se întâmplă pe Stade de France și pe străzile Parisului

Premierul britanic a reacționat în urma atacurilor din Franța. „Sunt șocat de evenimentele din Paris din această seară. Gândurile și rugăciunile noastre merg spre poporul francez. Vom face tot ce putem pentru a ajuta”, a scris David Cameron pe Twitter.

UPDATE 00:21 100 de ostatici luati la sala de concerte Bataclan, anunta Politia, citata de The Guardian. Persoane care au scăpat din atacul de la sala Bataclan spun că au văzut cinci-șase atacatori care vorbeau de Siria.

UPDATE 00:19 Autoritatile franceze anunt ca sunt minim 30 de morti

UPDATE 00:16 Atacatorii sunt in libertate, anunta Politia, citata de Figaro

ACTUALIZARE 0:17 Cel puțin 30 de morți, potrivit unui nou bilanț. Spectatorii de la meciul Franța-Germania, nu au fost lăsați să plece și li s-a permis accesul pe gazon.

UPDATE 00:12 Un martor britanic a relatat pentru BBC News ca se afla intr-unul din restaurantele atacate cand a fost deschis focul. Barbatul spune ca a vazut trupuri cazand in jurul sau si, in acel moment, s-a ascuns impreuna cu sotia sa in spatele unei mese rasturnate pentru a se adaposti de gloante.

00.10 Oficialii anunță 30 de morți. Televiziunile anunță cel puțin 40 de morți.

Informatiile existente pana acum:

Televiziunea BFM a relatat ca mai multe persoane au fost ucise intr-un atac armat ce a avut loc intr-un restaurant situat in arondismentul X al Parisului. Doi oficiali din politie au confirmat atacul, dar nu au putut oferi nicio informatie cu privire la victime.

Restaurantul vizat, Le Carillon, se afla in acelasi cartier in care se afla si birourile Charlie Hebdo, noteaza Associated Press.

De asemenea, doua explozii au fost auzite langa Stade de France, in nordul capitalei, in timpul unui meci amical de fotbal Franta-Germania.

Un oficial din politie a confirmat o explozie intr-un bar de langa stadion. Este neclar insa daca exista victime.

Un reporter Associated Press aflat vineri seara in stadion a auzit cele doua explozii suficient de tare cat sa penetreze zgomotul facut de suporteri. Au fost auzite imediat sirene, iar un elicopter zbura deasupra.

ACTUALIZARE 00.06 Autoritățile au ridicat planul Vigilpirat la nivelul de atentat terorist în întreaga regiune Ile de France. Trei persoane au murit în exploziile de la stadion, unde se pare că ar fi fost vorba de niște kamikaze, iar celelalte persoane au murit în atacurile armate. La sala de spectacole Bataclan, cel puțin 60 de persoane sunt ostatice.

00.00 Autoritățile franceze anunță 26 de morți

23.46 O persoana este ostatica, conform BFM tv

23.40 Sursele indică 18 morți și zeci de răniți/A fost creată o celulă de criză

23.38 Două explozii au avut loc în zona Stade de France, iar preşedintele François Hollande, care asista la un meci, a fost evacuat de serviciile de securitate.

În paralel, au fost semnalate cel puţin trei incidente armate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan.

Ministerul francez de Interne a creat o celulă de criză

Mai multe persoane ar fi decedat într-un schimb de focuri care a avut loc în arondismentul X al Parisului, pe strada Bichat. Trei explozii ar fi avut loc în apropiere de Stade de France, unde se desfășoară meciul amical Franța-Germania. Președintele Francois Hollande a fost evacuat.
 
Martorii oculari au declarat că au auzit tiruri de Kalașnikov. Poliția și salvarea au ajuns la fața locului. Schimbul de focuri a avut loc în centru, iar exploziile au avut loc în cartierul Saint-Denis, pe bulevardul Voltaire, la câteva momente după aceea.

Unele surse vorbesc despre patru morți și mai mulți răniți. Un ziarist de la Liberation spune că este un adevărat „coșmar”. Cel puțin două persoane ar fi deschis focul în barul Carillon, după care ar fi reușit să fugă.

Tot în cursul zilei de vineri, la hotelul unde era cazată echipa Germaniei a fost o alertă cu bombă.

Le Figaro/Deux explosions entendues depuis le stade de France
Deux explosions ont été entendues depuis le stade de France, selon la police où se déroule un match de football entre la France et l'Allemagne. Elles auraient fait au moins un blessé, a constaté iTélé.
Selon la chaine, le président François Hollande aurait été exfiltré du stade par ses services de sécurité.
à 22:12
Le Figaro/Trois fusillade ont éclaté dans Paris
Selon la police qui évoque une situation encore très confuse, trois fusillades ont éclaté ce vendredi soir dans l'est parisien : rue de la Fontaine au roi, rue de Charonne, et au Bataclan. Elles auraient fait plusieurs victimes, selon des témoins sur place.
Une cellule a été mise en place au ministère de l'Intérieur. Le Raid a été mis en alerte.








Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...