VIDEO/Degringolada continuă/Ponta umilit de Ghiţă/A doua zi după ce Ponta s-a lăudat că i-a potolit, făcând pe durul la TV, Ghiţă şi-a pus televiziunea să anunţe că va candida la şefia PSD în tandem cu Dragnea

Sebastian Ghiţă a preluat deja şefia în PSD. La doar o zi după ce Ponta anunţa, făcând pe bărbătuşul, că i-a potolit, Ghiţă şi-a pus postul TV din dotare să anunţe că va candida la şefia partidului în tandem cu Liviu Dragnea. Care este judecat pentru corupţie. În teritoriu este degringoladă totală. Dragnea a ieşit pe TV să dea semnale de liniştire a spiritelor. Deşi el habar nu avea că Ghiţă va face anunţul, a spus, cu jumătate de gură că va face echipă cu Ghiţă. Este incredibil ce joc poate face acest Ghiţă...

Liviu Dragnea: Voi face echipă cu Sebastian Ghiță pentru conducerea PSD-ului. Acum ne concentrăm pe campanie

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că va face echipă cu Sebastian Ghiță pentru conducerea Partidului Social Democrat, dar că în acest moment preferă să se concentreze pe campania electorală, transmite B1 TV.

”Voi face echipă cu Sebastian Ghță pentru conducerea PSD. Mă intersează să rămân conectat la campania electorală. La Orăștie am hotărât să ne concentrăm pe campania electorală. După ce Victor Ponta va deveni președintele României, prin procedurile statutare va fi ales noul președinte al partidului. Victor Ponta are în jurul lui un partid unit, puternic care prin cele 500.000 de voci spune care este proiectul de țară al României. Mă aștept să fie Ponta președintele României și imediat să se organizeze un congres în care să se aleagă noul președinte al partidului.”, a spus Liviu Dragnea.

SEBASTIAN GHIŢĂ va candida în tandem cu LIVIU DRAGNEA la şefia PSD VIDEOPublicat: (acum o oră) // Actualizat: (acum 24 min) // Sursa: romaniatv.net Autor: Iulian Tudor

Sebastian Ghiţă şi Liviu Dragnea vor candida în tandem pentru şefia PSD, după alegerile prezidenţiale, în cazul în care Victor Ponta se va instala la Cotroceni, informează România TV. Dragnea ar urma să candideze la Congres pentru funcţia de preşedinte al partidului, iar Ghiţă pentru cea de preşedinte executiv.

Cei doi îşi vor depune candidaturile la Congresul extraordinar al PSD ce va avea loc după alegeri în eventualitatea în care Victor Ponta va fi ales preşedinte al României şi va trebui să renunţe la conducerea partidului.

Sebastian Ghiţă a confirmat, la România TV, că va candida în tandem cu Liviu Dragnea pentru funcţiile de preşedinte executiv şi, respectiv, preşedinte al PSD, în cadrul unui Congres ce va avea loc după prezidenţiale.

"Am avut o discuţie lungă seara trecută cu dl Dragnea. Am cântărit bine evenimentele care au avut loc la partid. (...) Pentru că astfel de discuţii au apărut în spaţiul public, înpreună cu domnul Dragnea, am hotărât că, după ce Victor Ponta va ajunge preşedintele României, la Congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Dl Dragnea ca preşedinte al partidului, eu la funcţia de preşedinte executiv", a spus deputatul PSD, la România TV.

Întrebat dacă anunţul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD în urmă cu câteva luni la Orăştie, ca discuţiile despre succesiunea lui Victor Ponta în partid să aibă loc doar după alegerile prezidenţiale, Sebastian Ghiţă a spus că decizia nu a fost respectată de alţi lideri ai PSD.

"Toţi am respectat decizia de la orăştie până când am văzut-o nerespectată de alţi colegi din partid. Din moment ce acest subiect a fost clasat ieri, am considerat că decizia de la Orăştie este deschisă în faţa tuturor membrilor de partid. (...) N-are sens să facem pe măicuţele. S-ar putea să candideze Viorel Hrebenciuc cu Dan Şova, să facă dânşii tandem", a declarat Sebastian Ghiţă adăugând că anunţul făcut de el şi de Dragnea nu va dăuna campaniei electorale a lui Victor Ponta. "Cred că ne va ajuta în campanie pentru că spunem oamenilor că ne vom vedea în continuare de treabă", a spus Ghiţă.

El a admis totuşi că a mai avut discuţii în partid legate de o candidatură a sa la o funcţie importantă de conducere în partid. "Această discuţie am avut-o cu colegii de la Prahova care, împreună cu preşedintele şi parlamentarii de acolo, au hotărât că, atunci când va veni momentul, eu voi fi propus pentru a candida la funcţia de preşedinte executiv, după cum sunt convins că şi organizaţia de la Teleorman îl va susţine pentru funcţia de preşedinte al PSD", a declarat Sebastian Ghiţă.

Acesta a negat că acordul dintre el şi Liviu Dragnea ar viza şi funcţii din viitorul guvern, inclusiv cea de prim-ministru. "Preşedintele Victor Ponta a spus foarte clar şi a cerut un vot partidului să numească un prim-ministru care să nu vină de la PSD. Nu a spus însă că va numi pe cineva de la PLR sau UNPR (...) Această decizie este aleasă de dânsul, o decizie prin care îşi pune încrederea într-o persoană, încredere pe care, la rândul său, o primeşte de la electorat", a spus deputatul PSD.

Cât despre posiblitatea refacerii USL după alegerile prezidenţiale, Ghiţă a spus că este o variantă de luat în calcul împreună cu cei din PLR, chiar dacă alianţa dintre cele două partide ar putea avea un alt nume. "Depinde şi de partenerii noştri liberali. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu s-a structurat foarte rapid şi sunt parteneri viabili şi în Parlament şi în campanie", a apreciat Sebastian Ghiţă.

Senatorul Gabriela Firea, liderul pesediştilor ilfoveni, a spus că o decizie formală a organizaţiei pe care o conduce referitoare la tandemul anunţat va fi luată doar după prezidenţiale. "Colaborăm foarte bine şi cu Liviu Dragnea şi cu Sebastian Ghiţă. Ne-am ajutat foarte mult în această perioadă fiind şi din judeţe apropiate.Sunt absolut convinsă că PSD Ilfov va susţine acest tandem, dar după ce-l vom vedea pe Victor Ponta instalat la Cotroceni", a declarat Gabriela Firea.

Sebastian Ghiţă a precizat că pentru funcţia de secretar general îşi va depune canddiatura Andrei Dolineaschi, cel care deţine şi în prezent această calitate. 

Totodată, funcţia de preşedinte executiv al PSD este ocupată în acest moment de Liviu Dragnea.

Decizia celor doi vine după ce, în Biroul Permanent Naţional de marţi al PSD, s-a decis ca Marian Vanghelie, Sebastian Ghiţă şi Dan Şova să se suspende din funcţiile de conducere deţinute în PSD.

Victor Ponta a anunţat astfel, la finalul şedinţei, că vicepreşedinţii Marian Vanghelie şi Dan Şova şi Sebastian Ghiţă,  membru Consiliului Naţional, se suspendă pentru că au "deraiat" de la sarcina trasată la Comitetul Executiv Naţional de la Orăştie de a se concentra în perioada următoare exclusiv pe campania electorală.
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!

3 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

4 Judecătoarea Elena Burlan Pușcaș, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru o mită de 50…

5 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…