VIDEO/Fostul premier Filat a fost REȚINUT pentru 72 de ore

VIDEO/Fostul premier Filat a fost REȚINUT pentru 72 de ore

Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a cerut ridicarea imunitatii fostului premier moldovean Vlad Filat, transmite Agora.md. Procuratura moldoveana il acuza pe liderul PLDM de implicare in dosarul cunoscut in R. Moldova drept "jaful secolului", in urma caruia peste un miliard de dolari au fost scosi din sistemul bancar al tarii. In fata Parlamentului se desfasoara un protest organizat de Partidul Socialistilor condus de Igor Dodon si de formatiunea Partidul Nostru a lui Renato Usatii, in timp ce in interior parlamentarii sunt reuniti in sedinta. Punand gaz pe foc, rusofilul Usatii a promis un Mercedes politistului care il va aresta pe Filat.

18:26 Centrul National Anticoruptie a anuntat oficial ca Vlad Filat a fost retinut pentru 72 de ore "pentru corupere pasiva si trafic de influenta".

UPDATE 18:09 Filat a fost reținut pentru 72 de ore fiind acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă, informează Publika.

17.58: Vlad Filat a fost retinut, informeaza Reuters.

17.45: Vlad Filat a fost adus la Centrul Național Anticorupție, transmite Agora.md.

17.00/Ziua cutremurelor politice in Republica Moldova: dupa ridicarea imunitatii lui Vlad Filat, un alt important lider politic a anuntat o decizie surprinzatoare. Igor Corman, fost presedinte al Parlamentului si membru in Partidul Democrat (controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc) si-a anuntat demisia din Parlament si partid, anunta Agora.md.

"Am fost si raman un adept al UE si pe aceasta cale se pot produce schimbari adevarate in Moldova. Sunt obisnuit sa vad partea plina a paharului. Cred ca tara noastra va depasi cu bine aceasta perioada dureroasa prin care trecem. Inafara de reforme foarte important pentru tara este sa avem investitii straine serioase. Cu cateva luni in urma am luat decizia de a ma implic intr-un mare proiect investitional strain, si imi doresc ca prin proiectul respectiv ca tara poate sa ofere posibilitati pentru investitori", a declarat Igor Corman pentru Agora.md.

Corman a fost speaker (presedinte) al Parlamentului Republicii Moldova in perioada iunie 2013 - noiembrie 2014.

16.14: Parlamentul a votat pentru ridicarea imunitatii deputatului Vlad Filat. Fostul premier poate fi arestat, scrie Unimedia. 79 de parlamentari din 101 au votat pentru.

15.56: Vlad Filat se retrage de la conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), transmite Unimedia. Anuntul a fost facut in urma cu cateva minut in plenul Parlamentului de la Chisinau.

15.08: Comisia juridica a Parlamentului Moldovean a votat pentru ridicarea imunitatii lui Vlad Filat. Urmeaza, tot azi, votul in plen

----------------------
Agora.md relateaza ca sustinatorii lui Renato Usatii s-au impartit in mai multe tabere pentru ai bloca drumul liderului PLDM, Vlad Filat, in caz ca acesta ar incerca sa paraseasca Legislativul. Usatii le-a dat indicatia sa verifice masinile. Totodata, in cadrul mitingului, Usatii le-a promis politistilor cate un automobil pentru arestarea lui Vladimir Filat si a lui Vladimir Plahotniuc.

Potrivit rechizitorului, in timpul cand era premier a extorcat si a primit de la Ilan Shor bunuri si servici ce nu i se cuvin in suma de 60 de milioane de dolari, scrie Timpul.md.

"Eram pregatit pentru asemenea scenariu. De mai demult timp se vorbea, cum se pregateste, cum se va veni intr-o maniera triumfalista. Pe de o parte cu Usatii, pe de alta parte procurorul general. In speranta ca o sa fie justitie corecta. Jertfa care se aduce astazi va duce clar la destramarea acestui sistem odios care duce la putrefactie tara in care traim. Daca spuneam ca alegerile anticipate sunt unele nedorite, acum pot sa spun ca oamenii trebuie sa aleaga intre ceea ce este si ceea ce isi doresc ei, in speranta ca vor avea posibilitatea de a-si exprima optiunea de vot", a declarat Filat joi, dupa ce s-a cerut ridicarea imunitatii.

Stirea se actualizeaza





Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…